Коя от двете коли ще ме ме слуша повече.И двете имат много болежки.От една страна съм привлечен от опела на външен вид и сглобка но от към двигател не ми вдъхва доверие.Стилото е с изпитан издръжлив двигател но като сглобко отстъпва.Някой наблюдение върху двете возила.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
astra H 1.7 cdti или stilo 1.9 JTD
Collapse
X
-
Като функционалност- опелаКато качество за Х сума пари- стилото.Обяснението е едно- за 5000 лв ще вземеш хубаво стило, но не и астра.Ако имаш повече пари купи астра от последните години на производство ( или браво 2)
Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
Мой приятел за няколко години 4 пъти сменя "управление на турбото" оригинално от Булвария (400лв) дори не изкарваше гаранционния си срок от 6м, жила и лостове на скорости, 3 пъти дефектира алтернатора, 3-4 пъти сменя резистора на степени на вентилатора (който е една торба пари). В багажника си имаше 2-3 резервни задни чистачки, щото са консуматив и превъртат долу в оста за нула време. Други "дребни" дефекти като това, че таблото понякога мига като коледна елха или изобщо не работи и други неща по електрониката не ги споменавам. Сега му сгъна и вентилатора на парното. В интерес на истината двигател и дюзи не са пипани и не са правили проблем.Както казват колегите напъни се за Браво 2.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Значи ти имаш опит и наблюдение над една кола. Това не означава, че масата е такава.Лично аз трудно бих се сетил за по-проблемен автомобил на Фиат от Стило.За това една Астра би било редно да се сравнява с Браво-2 и като поколение, и като здравина.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Стилото е след 2004 може да се вземе на добра цена но като смениш половината неща по нея ще застане на цената на опела.Каквото ида си говорим Астрата е една класа на Стило.Явно ако искам астра ще трява да се хвърля на бензинка 1.6 twinport.Там поне има само ядове с вихровите клапи и се лекува сравнително по евтино от дизела.Fiat Brava 1.9 JTD
Коментар
-
Каква е гаранцията, че точно тази кола няма да се падне на теб? А забравих, 2 пъти сменя стартер за има няма 5г... аз от над 10г имам моята барака още не съм сменял. Колата не е кошник, но човека вече се оглежда за друга, щото за 1г минимум 5 бона за ремонти има. Сега е в сервиз за смяна гарнитура на глава, за което от Вентура му обявиха 2 бона за труд и части.. явно не им се занимава с Астри хич. В други 4-5 сервиза цените са били около 1000-1300, не знам какви са тея извънземни Астри или просто в София живеят само милионери. Частите за Астра са безбожно скъпи тук, та поръчва съединител и маховик от чужбина щото тука му искаха към 2 бона с маховика и помпата. Отвън цената е наполовина. Отделно седалките и са дървени поне за мен.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
spark написа:Каква е гаранцията, че точно тази кола няма да се падне на теб? А забравих, 2 пъти сменя стартер за има няма 5г... аз от над 10г имам моята барака още не съм сменял. Колата не е кошник, но човека вече се оглежда за друга, щото за 1г минимум 5 бона за ремонти има. Сега е в сервиз за смяна гарнитура на глава, за което от Вентура му обявиха 2 бона за труд и части.. явно не им се занимава с Астри хич. В други 4-5 сервиза цените са били около 1000-1300, не знам какви са тея извънземни Астри или просто в София живеят само милионери. Частите за Астра са безбожно скъпи тук, та поръчва съединител и маховик от чужбина щото тука му искаха към 2 бона с маховика и помпата. Отвън цената е наполовина. Отделно седалките и са дървени поне за мен.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Тия астри не са зле но с фиатските двигателиPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
nemobg написа:Направо ме плашиш с тези цени на части.То верно златен ще излезе този опел.Явно ще оглеждам друга марка VW или Toyota.Но WV са масови и итериора е типично дървен.Неможе да се сравнява с италианките.Alfa Romeo 147 1.9JTDm 8v
ex-Fiat Stilo 1.9JTD
ex-Fiat Bravo 1.9JTD
Коментар
-
Такава Астра съм карал и от към купе, возия, позиция на шофера, колата е прилично добра. Управлението ми е по-дървено спрямо Брава-та ми. Шума в купето от двигателя си е силен и в ниските обороти ми е мн тромава. На дълго обаче даде някъв разход от вида на 3,5/100. Да уточня, че нз с кой точно 1,7 е била. Иначе един приятел си купи такава ...уж тънкана за 5000 и после вкара в нея още 7-8 000. Като цяло не са лоши коли, по скоро внимавай за конкретния екземпляр в какво състояние ще е.Успех.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
астрата си е много здрава машина и мога да кажа ,че за парите си е една класа на над vag групата.просто този двигател от дизеловата гама е най-неподходящ .имам наблюдения върху тези автомобили и негативите са малко.относно мнението на колегата ,че били едва ли не боклуци и кой какво е сменял и за колко к си мисля ,че греши.не ми се пише ама само да му вметна ,че съм сменял ангренаж на такава астра,само,че 1,8 бензин на 220к,купена от бг,колата беше с ори съединител в перфектно здраве,ори предница и всичко.и като цяло е имала 1 дефект-датчик кол.вал на около 120к.няма как някой да ме убеди,че са некачествени коли.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар