Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свети лампата за масло, а няма спирачки... Браво ТД 100?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Свети лампата за масло, а няма спирачки... Браво ТД 100?

    Колеги днеска фичко направи магия. Спрях си нормално изгасих колата, качвам се след 10 мин - изненада, свети лампата за маслото, минах 20 метра спрях нормално изгасих двигателя, гледам щеката - масло има. Помислих, че някъв датчик се е зацапал и викам тръгвам. Обаче следващото натискане на спирачките и направо втърди педала. Докарах я до вкъшти малко зорлем, отварям да видя за спирачна и хидравлична течност, всичко си има. Изчаках малко, извадих пак щеката на маслото, изчистих я от него и пак я върнах - масло си има точно в нормите. Кажете каква е връзката между лампата за масло и спирачките, защото аз все още съм като гръмнат. Колата е браво тд 100, 98 година. Накладките и дискове са добре, спирачните маркучи и течност са сменени преди няма и 2 години, ръчната работи нормално ( като я дръпнах не засука колата в няква посока, а си остави равномерни следи) . Извинявам се ако темата не е за този раздел, ама не знам дали да я пусна в темата за масло, спирачни системи или дизелови двигатели.
    Fiat Bravo 1.9 TD100

    #2
    Не познавам конструкцията на този дизелов мотор и единствено предполагам за някаква връзка между вакуум помпата и маслената помпа. Т.е. варианта, при който наистина нямаш налягане на маслото...

    Коментар


      #3
      щом свети лампата за маслото,то нямаш налягане на маслото,от там нямаш мазане горе,а от там пък не се маже вакуум помпата и не прави достатъчно вакуум за сервото.в случая търси причината за да не вдигаш масло-дали маслена помпа,дали запушване,каквото и да е.и спри да караш,че ще ти излезе солено

      Коментар


        #4
        Тъй, проблема е решен! Смених консуматива наречен картер и всичко си дойде на място... Оказа се че картера се е разпорил, без да сме чули удар. За щастие, макари няколко км навъртяни след като светна лампата, няма щети по самия двигател. Остава въпроса как се е отразило на турбото, ама времето ще покаже.
        Fiat Bravo 1.9 TD100

        Коментар


          #5
          нищо му няма,карай смело

          Коментар


            #6
            Нали имаше масло на щеката?
            Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

            Коментар


              #7
              Да имаше, обаче после докато говорех с майстора рещихме че най-вероятно маслото което се е хванало по щеката след като съм я изчистил, най-вероятно е останало по тръбичката и това ме е заблудило + това че на паркинга имаше и локва от маслото, което означава че масло се е стичало и след като съм оставил колата.
              Fiat Bravo 1.9 TD100

              Коментар

              Working...
              X