Здравейте,отдавна не съм писала, но ми се насъбра много работа.Та днес докато си карах ми светна датчика за ербега и не угасна докато не спрях и изгасих, после пак запалвам а той угасва за малко и пак светва. Може ли някои да ми каже каква е причината и евентуално как и каде мога да го оправя.П.П. А и някои ако знае колко би ми струвало ще съм много благодарна
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Датчик за ербега
Collapse
X
-
Здравей,Обикновено тази лампа сигнализира за някакъв проблем в еърбега.Но по-често други проблеми пораждат светването й. Например ако се е извадило бушончето за приборите на таблото докато колата е била на контакт, веднага светва лампата на еърбега и повече не изгасва докато не се откара колата, да се върже към компютър и да се изчисти грешката.Друг често цитиран случай (и същевременно доста неприятен) е изтичане на антифриз от радиаторчето на парното в купето върху компютърчето на еърбега (което се намирало точно под радиаторчето). На първо време откарай колата на някой специализиран за ФИАТ сервиз, разполагащ с компютър - те ще опитат да изчистят грешката срещу 15-20 лв. Успех!Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
-
По същия начин се държи и моят тест - изгасва и отново светва. Ходих преди време в сервиз Fiat Бургас, незнайно как(случайно) го излъгаха за три месеца и отново светна. В момента карам така. Не съм за 20лв, но това което правят тук нашите специалисти е баене. Но тук в темата, колеги обръщат внимание на недобър контакт на предпазител, което има логика и аз мисля да поогледам нещата отново. Би ми било интересно разрешаването на този проблем при Вас - убеден съм, в София - могат.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Здравейте, както обещах... отидох при Бобо и след борба с компютъра / не искаше да извадеи грашката / се оказа че еърбега губи някъде маса и затова свети лампичката на таблото. Разбрахме се в неделя да му я закарам пак, за да извади комютъра и да провери куплунга и спойките, защото мисли че там някъде се губят нещата.П.П. На следващата сутрин колата след като запалих и тръгнах започна да се тресе и да присецва, и държеше около 1500 - 2000 оборота. Като загря нещата се оправиха. Някои има ли идея от какво мойе да се е получило това присецване ? / досега никога не го е правила /Fiat Marea 1.8 16 V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар