Здравейте,проблема е ,че на 3-та и 4-та предавка кутията шуми.От изчетеното по чужди форуми разбрах ,че кутията е голям трошляк.Днес звънях на майстор при който съм правил кутия и той ме посъветва да му я карам час по-скоро.Бил правил много такива,но ме предопреди ,че лагерите и били доста скъпи -75-80 лв. бройката и в зависимост колко са заминали не се знае крайната цена за ремонта.Попитах го за втора ръка кутия,но беше категоричен ,че такава здрава кутия няма да мога да намеря.Та ако някой вече е патил или може да помогне с цени за лагери или съвет да пише ,че съм 50 на 50 какво да правя.Мерси!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скоростна кутия фиат крома 194 или M32WR
Collapse
X
-
Весели празници. Колега, това със скоростите изглежда е по засукано. По каталожни номера не мога да извадя на 100% лагерите, има разлики, за който се говори и в долния сайт или поне аз не мога да ги извадя. Другото е дистанционните пластини, ако имат износване или лагерите са на друг производител, почти сигурно ще трябва да се сменят, а да се дават пари напред, за двата вида лагери е безсмислено. Има и иглени, не знам дали ще се намерят качествени бързо, ако има нужда. Моето мнение, ако има възможност, разглоби и тогава части, лошото в случая е дали няма да пречи на майстора. Другата седмица ще поразпитам дали се държи в наличност такава стока и ще пиша. Няма да се учудя, ако размерите са по специфични, заради политика на фирмата, поне на Ивекото имам такива случаи.http://www.motors23.co.uk/si111501017026.htmlЛибра 1,9 жтд 2000г. LX
Фиат Крома 1,9 2009г.
Ивеко Дейли 2.8 2006г. Ланча Делта 2.0 mjet 2008г.
Коментар
-
Весели празници на всички!Благодаря,колега.От разпитването и аз разбрах ,че когато търсиш лагерите за кутия били доста надути цените,а иначе самите лагери като размери се произвеждали и вграждали в доста други машини.Другото за което се чудя е маховик и съединител.Колата е на 178 000 и е почти сигурно ,че това са и реалните километри.До този момент освен ,че педала е малко по-твърд други признаци на износване няма,но след като ще свалям кутията се чудя какво да сменя и по него.За комплект ми обявиха 1400 лв. с отстъпка става 1030лв .Маховика ,ако е наред дали да го оставя ? Лагер помпата ,ако е наред дали да я оставя (250лв.) ?
Коментар
-
Аз смених само съединител комплект, без демпферния маховик за около 600 лв с труда. Решихме, че маховика е здрав и няма смисъл да се сменя.Напоследък обаче май почна да се обажда и маховика... Като паля сутрин при студено време, докато е студена колата се чува едно тракане, което изчезва при натискане на съединителя. Като загрее колата изчезва, не се чува и при палене в топло време.Ще карам така известно време, но се заформя още едно отваряне за смяна на маховика напролет май.Иначе педалът си е твърд по принцип на тази кола. След смяна на съединителя не стана по-мек.А съединителят ми беше стигнал до там, да не ще колата да изкачи по-голям наклон. Буксуваше яко.
Коментар
-
Маховика, ако е здрав какъв е смисъла да го сменяш, но помпата най-добре я смени, не вярвам да не е тръгнала. Immortal, съединителя е много мек, дори със стария съединител беше мек, но той май не беше за смяна 0.9 разлика с новия, но както и да е, не съм карал кола с по-мек съединител.Либра 1,9 жтд 2000г. LX
Фиат Крома 1,9 2009г.
Коментар
-
И при мен след смяна на съединителя педала омекна много. Аз лично не бих икономисал лагер-помпата ,защото може да протече месец-два след смяната и после пак кутията долу. На Кромата за разлика от Вектра със същия мотор е хубавото ,че не само маховика е демпферен, но и на феродовия диск също има пружини и поради това почти не страдат от маховици Кромите.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
Immortal написа:Иначе педалът си е твърд по принцип на тази кола. След смяна на съединителя не стана по-мек.
Коментар
-
Immortal написа:Immortal написа:Иначе педалът си е твърд по принцип на тази кола. След смяна на съединителя не стана по-мек.Либра 1,9 жтд 2000г. LX
Фиат Крома 1,9 2009г.
Коментар
-
pi4_s_bravo написа:И при мен след смяна на съединителя педала омекна много. Аз лично не бих икономисал лагер-помпата ,защото може да протече месец-два след смяната и после пак кутията долу. На Кромата за разлика от Вектра със същия мотор е хубавото ,че не само маховика е демпферен, но и на феродовия диск също има пружини и поради това почти не страдат от маховици Кромите.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
emzo написа:pi4_s_bravo написа:И при мен след смяна на съединителя педала омекна много. Аз лично не бих икономисал лагер-помпата ,защото може да протече месец-два след смяната и после пак кутията долу. На Кромата за разлика от Вектра със същия мотор е хубавото ,че не само маховика е демпферен, но и на феродовия диск също има пружини и поради това почти не страдат от маховици Кромите.
Коментар
-
Здравей, ако имаш номерата на лагерите, може да ги напишеш, защото докато разпитвах, по модел кутия излизаха различни. Не е гаранция, че при всички/дизелови/ Кроми са еднакви, но все пак е нещо насочващо. Лесно ли открихте размерите и на кои марки? След предупреждения на Боби, доста информация прегледах и ме засърбяха ръцете да я ревизирам, чувам лек шум, но го има и по инерция, та може и китайките /гуми с които я купих/ да се обаждат. Весело посрещане.Либра 1,9 жтд 2000г. LX
Фиат Крома 1,9 2009г.
Коментар
-
Луд умора няма, като не слушам Боби е така. На короната: NP050487 -2бр. заден капак: NP430273 3бр. - тук може да бъркам бройката, защото по каталози ми излизат два еднакви и един различен, утре на светло ще се уточни. първичен вал: NP378917 - другия ще го уточня. предни на валовете: NP929800 - 2бр. Това са номера на TIMKEN, едните са френско, другите полско производство, френските са по тръгнали.Либра 1,9 жтд 2000г. LX
Фиат Крома 1,9 2009г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар