Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скоростна кутия фиат крома 194 или M32WR

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ееееее ,верно ще ме побъркаш и кутията ли разпарчетоса ?

Коментар

Е как, повече време ми отне импровизацията и преправянето на скоби за лагерите.
      Прикачени файлове
      Либра 1,9 жтд 2000г. LX
      Фиат Крома 1,9 2009г.
      Ивеко Дейли 2.8 2006г. Ланча Делта 2.0 mjet 2008г.

Коментар

Хахахаха ,евала за труда .Луд умора няма.Не разбрах лагерите ти са 2 вида ,това ще рече ли ,че вече веднъж е правена ?

Коментар

Мисля, че не е отваряна, поне лепилото /силикона/ ми се вижда заводско, затова пиша лепило, много прецизно и равномерно е нанесено, почти незабележимо. Сигурно едните размери са по-атрактивни от Полша или според наличностите, кой знае.
          Либра 1,9 жтд 2000г. LX
          Фиат Крома 1,9 2009г.

Коментар

Колко литра събира М32? Това, което дават Фиат, което вадя от нея /ясно, че остава малко, но пак не стига за да е пълна картината/ и това, което дават по спецификация на кутията са три различни стойности. Разликата не е малка, затова, ако някой има точна представа, нека сподели.
            Либра 1,9 жтд 2000г. LX
            Фиат Крома 1,9 2009г.

Коментар

Оня ден го сменявах на моята -събира 2 литра +-100 грама . Сипах 75в90 GL4/5 , предното ми масло беше Opel 75w85 ,но ми се струва прекалено течно почти като водица. Доколкото знам кутиите се трошат, по мое си умуване нещо са объркали с избора на масло,затова заради километрите и годинките на кутията заложих на една идея по-гъсто в горния визкозитет масло.
              Фиат Крома 1.9 16v+
              Фиат Браво 1.6 16v
              Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Това е събрало, като си я пълнил през пробката, която е за нивото, но на кутията и дават 2,4 по спецификация. Горе при избирача има още една пробка, от там може да се сипе и 2,4. Фиат по книга пък дава 1.9, кое е вярно
                Либра 1,9 жтд 2000г. LX
                Фиат Крома 1,9 2009г.

Коментар

Лагерите за Крома от 2009, преди това може да има разлика. Размери по Timken.NP854792/NP430273 2 брояNP797735/NP430273 1 бройNP259742/NP378917 1 бройNP929800/NP238750 2 брояЗа Диференциал:NP050487/NP537150 2броя
                  Либра 1,9 жтд 2000г. LX
                  Фиат Крома 1,9 2009г.

Коментар

Здравейте,днес си взех колата .Цената на ремонта е 580 лв.Като цените са 210лв .лагери скоростна кутия ,76 лв. масло скорости ,48 лв. лагер-полуоска и 250 лв. труд ,като в цената на труда е включено сваляне и качване на кутия ,ремонт на кутия ,смяна на съединител комплект (който го закупих отделно за 412лв) и смяна на лагер на полуоската .Като първи впечатления за 120-130 км мога да кажа ,че всичко е супер,няма никакви шумове,съединителя стана перо не мога да го усетя.Това е ,ако на някой му се наложи да пише на лично за връзка с майстора.Поздрави!

Коментар

Супер, да те слуша много. Всички лагери ли са сменени на кутията? - ако е така, то цената на лагерите е много добра.
                      Либра 1,9 жтд 2000г. LX
                      Фиат Крома 1,9 2009г.

Коментар

Ами не знам дали са всички ,мисля 8 лагера са сменени,2-та от който са на пиньона.

Коментар

Колеги ,помагайте .Проблемите не свършиха до тук.Снощи като си взех колата светеше чек-а на мотора, но решихме ,че е записала някаква грешка от махането и слагането на акумулатора ,но се оказа ,че не е така .Ето и грешката която е записана и не се трие: P2085-Ex.Gas Temp Sensor Circuit intermitt. B1S2 ------------Signal Low-----Fatal----Light ON----Разгледах обстойно мотора да не е останала някоя букса изключена и намерих няколко,ето и снимки .http://valioboy.snimka.bg/automobile...445904Тази първата е с нещо като температурен датчик на нея и като гледам дължината на кабела може да стигне единствено до горивния филтър, но като я гледам ми се струва ,че си е била изключена.Къде трябва да седи и какво мери ? Втората букса се вижда най-ясно на 12-та и 13-та снимка ,според мен записаната грешка идва от нея,но по дължината и посоката на кабела не мога да намеря празно место където да я включа.Намира се под кутията за акумулатора и излиза от големия сноп кабели.Третото което открих е някакъв отвор с резба ,снимал съм го.Той се намира от дясно на мотора ,в смисъл от към страната на акумулатора.

Коментар

Погледни на DPF-а дали нямаш разкачен датчик.
                            The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                            Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                            Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

wwalker написа:
                              Погледни на DPF-а дали нямаш разкачен датчик.
                              Грешката е "Разкачен температурен датчик на отработените газове".Намира се точно на DPF-а. (проверих току-що с eLearn-a)

Коментар

Ами утре ще отида на канал да разгледам ,но предполагам ще трябва да махам кората.Най-вероятно кабела е изпаднал и за това няма къде да се включи.А първата букса как мислите дали е температурен датчик за нафтата,който трябва да е боднат на горивния филтър отдолу ?Ами този празен отвор с резба ?Струва ми се доста хора са си играли по колата ми........

Коментар

Working...
                                X