Здравейте ,от 1 година карам кромата и факта ,че е толкова шумна в купето ме тормози всеки ден и при всяко пътуване .Сравнявам я с всякакви други коли с които съм заобиколен и определено кромата е много шумна.Не говоря за двигател ,а за шум от гуми,от външни фактори ,вятър и други.При вас така ли е ? Какви са вариантите това да се поправи или поне намали в известна степен ?Мерси !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шумно купе Croma 2007-при вас така ли е ?
Collapse
X
-
Въх на мен Кромата винаги ми се е струвала адски безшумна кола, до 110-120км/ч чувам единствено вятъра. Да не би да имаш някъде нещо незакрепено, примерно ако е сваляна рейка може гумата и да не уплътнява към купето- при мене беше така като сменяхме съединителя и чак на следващия ден открих защо толкова шуми.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
-
Re: Шумно купе Croma 2007-при вас така ли е ?
valioboy написа:Здравейте ,от 1 година карам кромата и факта ,че е толкова шумна в купето
Коментар
-
Споменатата от мен гума е долу в основата на пръта на волана при педалите където излиза към рейката. Има каналче в гумата с което защипва ламарината за да уплътни хубаво. Другия вариант за търсене на проблема е да се заслушваш откъде точно се чува най-силно шума и тогава да се търси решение на проблема.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
Re: Шумно купе Croma 2007-при вас така ли е ?
valioboy написа:....Не говоря за двигател ,а за шум от гуми,от външни фактори ,вятър и други... ?Мерси !1.9 16v multijet manual gearbox
Коментар
-
Аз също не бих казал, че е шумна моята, но не е и от най-безшумните. Аз обаче нямам кора под двигателя (за момента) както и декоративния пластмасов капак над двигателя липсва, които до колкото знам намаляват и шума до някаква степен. Предполагам, че като си сложа, още малко по-безшумна ще стане, но нямам и големи очаквания разбира се. Иначе съм забелязал, че понякога при по-висока скорост от шофьорската врата почва да свисти от вятъра, но това по скоро е от лек луфт във вратата или от някое уплътнение, но засега не съм търсил причината, музиката като свири и не му обръщам толкова внимание :DFiat Croma 1.9 16V MJet
Коментар
-
trota написа:Моите наблюдения са:Шум отвън (асфалт, вятър, мотор) няма.Шум отвътре за съжаление в прилично количество При една скорост трака нещо по таблото отпред при по-висока почва да тропа и нещо от към багажника!Fiat Croma 1.9 16V MJet
Коментар
-
При мен определено шума не е от вратите ,пробвал съм в движение с пръст да отмествам уплътненията,но не е от тях.Утре ще проверя за кормилния прът .Скоростната кутия мисля вдига много шум при мен ,на 3-та и 4-та предавка.На 3-та доста осезаем звук ,а на 4-та намаля на половина и чак на 5-та се изгубва напълно май май .Четох в други теми ,че е възможна да е от маховика ,а не от скоростната кутия ,но като знам с каква слава се носи на скоростните кутии m32 опелски се съмнявам да е от маховик , а и самия шум е пропорционален -шум-обороти,ако някой е имал подобен проблем да споделя дерзанията и мъките.По чужди форуми чета ги чупят между 100 и 150 хил .км.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар