Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шумно купе Croma 2007-при вас така ли е ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Шумно купе Croma 2007-при вас така ли е ?

Здравейте ,от 1 година карам кромата и факта ,че е толкова шумна в купето ме тормози всеки ден и при всяко пътуване .Сравнявам я с всякакви други коли с които съм заобиколен и определено кромата е много шумна.Не говоря за двигател ,а за шум от гуми,от външни фактори ,вятър и други.При вас така ли е ? Какви са вариантите това да се поправи или поне намали в известна степен ?Мерси !

Въх на мен Кромата винаги ми се е струвала адски безшумна кола, до 110-120км/ч чувам единствено вятъра. Да не би да имаш някъде нещо незакрепено, примерно ако е сваляна рейка може гумата и да не уплътнява към купето- при мене беше така като сменяхме съединителя и чак на следващия ден открих защо толкова шуми.
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Колега тази гума къде точно се намира ,от къде да проверя най-лесно дали си е на местото ? Не знам при мен е шумно и то доста,дори пунтото ми е по-безшумно.

Коментар

Re: Шумно купе Croma 2007-при вас така ли е ?

valioboy написа:
        Здравейте ,от 1 година карам кромата и факта ,че е толкова шумна в купето
        Това е най-безшумната от всички коли, които съм имал, а всички до сега са били бензинови.Имаш някакъв определено голям проблем.Моята е толкова тиха, че като пусна вентилатора на повече от 2-ра степен ме дразни шума му, даже и на втора го чувам, обикновено ми е на една чертичка само.

Коментар

Възможно е ,давайте идеи къде да търся проблема ?

Коментар

Споменатата от мен гума е долу в основата на пръта на волана при педалите където излиза към рейката. Има каналче в гумата с което защипва ламарината за да уплътни хубаво. Другия вариант за търсене на проблема е да се заслушваш откъде точно се чува най-силно шума и тогава да се търси решение на проблема.
            Фиат Крома 1.9 16v+
            Фиат Браво 1.6 16v
            Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

кола

Може да има луфт във вратите
              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: Шумно купе Croma 2007-при вас така ли е ?

valioboy написа:
                ....Не говоря за двигател ,а за шум от гуми,от външни фактори ,вятър и други... ?Мерси !
                Аз имам крома от 2 месеца, направило ми е абсолютно същото впечатление, което отново ме кара да се замисля за качеството на самия автомобил като изработка...Давам за пример-авенсис 2007г дизел върви 8-9-10хил лева, а кромата започва от 5-6-7, макс. 8хил лева, така че колега(ако не е естествено някакъв проблем който тр да се отстрани), за толкова пари-толкова...Примирил съм се
                1.9 16v multijet manual gearbox

Коментар

Аз също не бих казал, че е шумна моята, но не е и от най-безшумните. Аз обаче нямам кора под двигателя (за момента) както и декоративния пластмасов капак над двигателя липсва, които до колкото знам намаляват и шума до някаква степен. Предполагам, че като си сложа, още малко по-безшумна ще стане, но нямам и големи очаквания разбира се. Иначе съм забелязал, че понякога при по-висока скорост от шофьорската врата почва да свисти от вятъра, но това по скоро е от лек луфт във вратата или от някое уплътнение, но засега не съм търсил причината, музиката като свири и не му обръщам толкова внимание :D
                  Fiat Croma 1.9 16V MJet

Коментар

Моите наблюдения са:Шум отвън (асфалт, вятър, мотор) няма.Шум отвътре за съжаление в прилично количество При една скорост трака нещо по таблото отпред при по-висока почва да тропа и нещо от към багажника!
                    Fiat Croma 1.9Mjet 8V

Коментар

trota написа:
                      Моите наблюдения са:Шум отвън (асфалт, вятър, мотор) няма.Шум отвътре за съжаление в прилично количество При една скорост трака нещо по таблото отпред при по-висока почва да тропа и нещо от към багажника!
                      Отвътре при мен, засега поне, е приемлив шума, но с времето откакто я взех по дупките започна тука там по някоя пластмаса да поскърцва, и според мен ще се засилва това, но няма начин.Малко да използвам темата на колега за един проблем с шум, който се появи при мен. Появи се едно странно и много дразнещо тропане, което се чува все едно е в таблото някъде там към прозореца пред волана, като потропване от пластмаса, която вибрира. Най-интересното е, че тропа само докато позагрее колата (от порядъка на 5-10 мин., в зависимост колко е студено навън) и то при температури под 15 градуса. Като подам газ изчезва и на ниските обороти пак се появява. Ако е по-топло или след като позагрее малко колата изчезва. Вътре се чува, при двигателя не се чува или поне не мога да го чуя от шума на двигателя. Въпроса е, че това тропане се появи, след като си взех от майстор колата, след като бяха намествали една скоба на изпускателния колектор. Казах му на майстора, той вика това е някоя пластмаса под решетките там при чистачките и затова се чува все едно от таблото. Наистина липсваха няколко щипки, но и след като взех щипки и стегнах всички тия пластмаси пак си го има шума и вибрацията. Казах му да си помисли дали може някъде нещо по изпускателната система дето са правили да не е като хората, примерно някоя скоба ако са пипали и не е стегната хубаво и затова докато загрее и разшири да потропва и да предава вътре в купето вибрацията и шума или нещо друго да опира някъде отдолу под купето, което да вибрира и предава, той разбира се почна да ме убеждава, че се чува от таблото, а те там не били пипали. Аз все си мисля, че ако е от таблото някъде нещо, дори и като позагрее колата, пак би трябвало да си вибрира и да си потропва. Засега си карам така, но като имам време ще я карам и при друг майстор, ако можем да проследим и намерим източника на проблема.Ето и клип с шума, слабо се чува на самия клип, но все пак ако някой е имал подобен проблем и го е решил да сподели, или поне предположения от къде може да е https://youtu.be/ni2311dl4Y4
                      Fiat Croma 1.9 16V MJet

Коментар

При мен определено шума не е от вратите ,пробвал съм в движение с пръст да отмествам уплътненията,но не е от тях.Утре ще проверя за кормилния прът .Скоростната кутия мисля вдига много шум при мен ,на 3-та и 4-та предавка.На 3-та доста осезаем звук ,а на 4-та намаля на половина и чак на 5-та се изгубва напълно май май .Четох в други теми ,че е възможна да е от маховика ,а не от скоростната кутия ,но като знам с каква слава се носи на скоростните кутии m32 опелски се съмнявам да е от маховик , а и самия шум е пропорционален -шум-обороти,ако някой е имал подобен проблем да споделя дерзанията и мъките.По чужди форуми чета ги чупят между 100 и 150 хил .км.

Коментар

От две години карам Кромата и нямам някакви наблюденя относно шумът в купето. тишинаааааааа................
                          Fat Croma 1.9 16v multijet
                          Ex..FIAT MAREA 1.8.16v HLX

Коментар

Working...
                          X