Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фланци за джанти за Браво 1,9jtd

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фланци за джанти за Браво 1,9jtd

Здравейте,Трябват ми фланци за джанти бихте ли посъветвали какви точно ми трябват... от гледна точка на Фи и дупките за болтове.Също ако може да препоръчате от къде да взема би било добре

4х98 междуболтово разстояние и мисля че беше 58,1 централен отвор вече като дебелина зависи колко, но мисля че максимума е 25мм.
    Alfa Romeo 147 1.9 16v JTD 190hp
    Fiat Stilo 1.6 16v 103hp

Коментар

htp_vesko написа:
      4х98 междуболтово разстояние и мисля че беше 58,1 централен отвор вече като дебелина зависи колко, но мисля че максимума е 25мм.
      мерси колега, само още едно въпросче... понеже съм мн зле с тези неща...При слагането на джантите има едни стърчащи, на които джантата се задържа предполагам и за тях трябва да има дупки във фланеца. - като този ли трябва да бъде - или като този

Коментар

Колега моите които продадох бяха като първия и трябваше да се свали това което държи фланеца на диска..... и малко беше играчка докато се монтират но няма проблем .
        Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
        Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Re: Фланци за джанти за Браво 1,9jtd

Timeshift написа:
          Здравейте,Трябват ми фланци за джанти бихте ли посъветвали какви точно ми трябват... от гледна точка на Фи и дупките за болтове.Също ако може да препоръчате от къде да взема би било добре
          Защо ти трябват фланци, какъв е проблема, дай малко повече инфо за да може да ти се помогне с инфо ??, какви джанти искаш да слагаш ??, с какви параметри ??, на каква кола искаш да ги слагаш ??
          punto HGT

Коментар

Re: Фланци за джанти за Браво 1,9jtd

didich написа:
            Timeshift написа:
            Защо ти трябват фланци, какъв е проблема, дай малко повече инфо за да може да ти се помогне с инфо ??, какви джанти искаш да слагаш ??, с какви параметри ??, на каква кола искаш да ги слагаш ??
            Купих ги от колега форумец за фиат браво 1,9jtd 2000г.Той каза че ги е свалил от такава кола, но явно ме е излъгал... от зад станаха (с барабани е), но отпред стържат много силно в апаратите на спирачките. Вече купих и монтирах гумите, а колегата не си вдига телефона...Тъй че просто искам да ги сложа и да карам.

Коментар

Така като ги гледам мисля че по принцип не са от Фиат. Иначе на болтовете и централния отвор съвпада ли? Най вероятно 5мм фланец ще ти свърши работа, даже може да се ползват същите болтове евентуално.
              Fiat Stilo 1.6 16v 103hp

Коментар

До колкото разчитам от снимката джантите са марка "Rial", 14 цола, ширина 5-1/2, ЕТ 43, с м/у болтово разстояние 4х98мм.Трябва да премериш някакси каква част от джантата опира в спирачния апарат за да знеш колко дебел фланец да си купиш.Друго да питам, това браво с какви предни дискове е 257мм или 284мм ?, защото ако е с вторите твърде вероятно е джанта с цолаж 14 цола изобщо да не става за монтаж ??
                punto HGT

Коментар

Имам едни дискове от Браво JTD и диаметъра им е 284 mm.
                  "Без сърца, сме просто машини"
                  Toyota Prius 1.5 Hybrid
                  EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

То смешното е че гумаджията ги сложи и аз тръгнах и изтърга леко джаните от вътре ... демек самите джанти станаха въпроса е от кой модел фланец да взема с колко дупки защото отсвен болтовете има две стърчащи остри които държат самата джанта... и предполагам ще пречат на фланеца ако няма дупки за тях.Гумаджията измери 18мм разтоянине ще ми стигне, но задължително ще трябва нови болтове защото тези които имам определено са много къси.

Коментар

При 18мм би трябвало да не може да се завие въобще като хората джантата, всмисъл не би могла да легне на диска отвсякъде, пък камо ли да се завърти. За тея стърчащите както казваш може да се махнат. Аз нямам такива и нямам проблем, само като се сменят джантите примерно трябва да се напасне диска за главината. Колега, защо не направиш няколко снимки на джантата отвътре, една също като е монтирана да видиме как ляга на диска и къде и колко опира на апарата?
                      Fiat Stilo 1.6 16v 103hp

Коментар

Надявам се в събота да успея да ги снимам сложени...

Коментар

Колеги, аз като типичен българин реших да побългаря нещата....изпилих апарата на спирачките с около 4-5мм сложих джантите и заспа.Благодаря на всички за менията и помощта.

Коментар

Хитро! :D
                            "Без сърца, сме просто машини"
                            Toyota Prius 1.5 Hybrid
                            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Working...
                            X