Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

На Мареа задни светлини - няма ги вдясно

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

На Мареа задни светлини - няма ги вдясно

Вчера разглобих задния стоп , за да търся къде са ми задни десни светлини.Ситуацията е следната: - не ми светят задни десни светлини - Същите крушки светят на стопИмам доста пдф документи, но нещо не намирам схемата за Мареа.Прилагам една схема на Брава. Същата ли е при Марийката ми?Ако е същата, сигурно трябва да ги търся на поз. 4.Благодаря !!!
    Прикачени файлове
    Fiat Marea 1.8i

Здравей,Не знам точно схемата на токовете, но има базов начин за проверка - първо си проверяваш бушончетата (най-вероятно няма да е от тях, защото ако имаш изгорял бушон, няма да ти свети и някоя от лампите по предницата - я фарове, я габарити, я някой мигач).След това почваш да замерваш дали стига ток до фасунгите в десния стоп (така ще се увериш, че крушките ти лягат правилно във фасунгите). Също така виж дали нямаш изгорели крушки.И ако това не помага, вероятно проблема е в скъсан кабел. А, може да провериш дали стопа има добра маса.Успех!
    Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

Вижте какво намерих. Прилагам две схеми за Marea Weedend.Според първата схема къде по колата да търся модул Е ?Иво, проверил съм всичко необходимо в задния стоп.Напрежение не идва на клемата на тялото на стопа.При това положение трябва да търся преди това и ако излиза на съотв. клема на блока Е, тогава ще мисля за жица...Приятен уйкенд на всички !!!
      Прикачени файлове
      Fiat Marea 1.8i

Коментар

Е да ви кажа какво е понеделнишки положението.По схемата на колата открих куплунга на кабелите за задните светлини. Намира се до големия блок с предпазители под кормилото.На кабелчетата открих че при светлини се подава напр. От това ми стана ясно че имам прекъснат кабел. Вдигам задна седалка и виждам че и до там излиза. Оставих и за днес малко работа. Довечера ще търся по останалата част от кабела.
        Fiat Marea 1.8i

Коментар

Working...
        X