Здравейте,Може ли някой да ми каже защо се използва моторно масло 5W40.И ако е карано с 10W40 и след обслужване е сложено 5W40 дали има проблем ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
5w40 vs 10w40
Collapse
X
-
Няма ядове. Слагай. Даже е по-добре. При студен старт 5w40 осигурява по-добро мазане на двигателя от колкото 10w40, съответно и по-малко износване на лагерите, гърбиците на разпределителните валове и още куп неща в мотора.1995 Fiat Brava 1.8 16V Анти Гравитационно Устройство
2007 Opel Corsa 1.3 MultiJet 75HP
-
Ако говорим за качествени масла, едно 5в40 винаги е по-добро от 10в40 , единствения недостатък му е че е по-скъпо от 10в40. Няма никакъв проблем след като е карано с 10/40 да се сипе 5/40 , аз и на Бравото и на Мареата направих така. Разбира се това е валидно за качествено масло, ако са Някакви бъркочи никой не може да гарантира с какви качества са откъм защита и смазване.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
pi4_s_bravo написа:Ако говорим за качествени масла, едно 5в40 винаги е по-добро от 10в40 , единствения недостатък му е че е по-скъпо от 10в40. Няма никакъв проблем след като е карано с 10/40 да се сипе 5/40 , аз и на Бравото и на Мареата направих така. Разбира се това е валидно за качествено масло, ако са Някакви бъркочи никой не може да гарантира с какви качества са откъм защита и смазване."Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в дадена стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"
Коментар
-
ilian4o88 написа:pi4_s_bravo написа:Ако говорим за качествени масла, едно 5в40 винаги е по-добро от 10в40 , единствения недостатък му е че е по-скъпо от 10в40. Няма никакъв проблем след като е карано с 10/40 да се сипе 5/40 , аз и на Бравото и на Мареата направих така. Разбира се това е валидно за качествено масло, ако са Някакви бъркочи никой не може да гарантира с какви качества са откъм защита и смазване.punto HGT
Коментар
-
ilian4o88 написа:pi4_s_bravo написа:Ако говорим за качествени масла, едно 5в40 винаги е по-добро от 10в40 , единствения недостатък му е че е по-скъпо от 10в40. Няма никакъв проблем след като е карано с 10/40 да се сипе 5/40 , аз и на Бравото и на Мареата направих така. Разбира се това е валидно за качествено масло, ако са Някакви бъркочи никой не може да гарантира с какви качества са откъм защита и смазване.FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
pi4_s_bravo написа:Ако говорим за качествени масла, едно 5в40 винаги е по-добро от 10в40 , единствения недостатък му е че е по-скъпо от 10в40. Няма никакъв проблем след като е карано с 10/40 да се сипе 5/40 , аз и на Бравото и на Мареата направих така. Разбира се това е валидно за качествено масло, ако са Някакви бъркочи никой не може да гарантира с какви качества са откъм защита и смазване.
Коментар
-
ilian4o88 написа:pi4_s_bravo написа:Ако говорим за качествени масла, едно 5в40 винаги е по-добро от 10в40 , единствения недостатък му е че е по-скъпо от 10в40. Няма никакъв проблем след като е карано с 10/40 да се сипе 5/40 , аз и на Бравото и на Мареата направих така. Разбира се това е валидно за качествено масло, ако са Някакви бъркочи никой не може да гарантира с какви качества са откъм защита и смазване.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
pi4_s_bravo написа:ilian4o88 написа:pi4_s_bravo написа:Ако говорим за качествени масла, едно 5в40 винаги е по-добро от 10в40 , единствения недостатък му е че е по-скъпо от 10в40. Няма никакъв проблем след като е карано с 10/40 да се сипе 5/40 , аз и на Бравото и на Мареата направих така. Разбира се това е валидно за качествено масло, ако са Някакви бъркочи никой не може да гарантира с какви качества са откъм защита и смазване."Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в дадена стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"
Коментар
-
ilian4o88 написа:pi4_s_bravo написа:ilian4o88 написа:pi4_s_bravo написа:Ако говорим за качествени масла, едно 5в40 винаги е по-добро от 10в40 , единствения недостатък му е че е по-скъпо от 10в40. Няма никакъв проблем след като е карано с 10/40 да се сипе 5/40 , аз и на Бравото и на Мареата направих така. Разбира се това е валидно за качествено масло, ако са Някакви бъркочи никой не може да гарантира с какви качества са откъм защита и смазване.
Коментар
-
kossel написа:5W40 освен, че е по добро за палене през зимата е и по-добро на загрял двигател, тогава не става прекалено "тънко", ако се кара на 2000 оборотаpunto HGT
Коментар
-
Айде и аз да дам мнение:- 13 или 14 пъти съм наливал различни масла 10В40. Никакви проблеми, колкото налея толкова източвам- вече 5 пъти наливам 5В40 различни марки- Кастрол, Тотал, Волф. Никакви проблеми, дори зимата мотора е осезаемо по-тих при студен старт.Разликата е, че сега след 8000 км пада малко нивото с около 200 грама (нищо притеснително). Карам на газ.Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар