Значи говорим за болтове, които се монтират на ал. джанти, не тези с които се монтират железните джанти, нали ??4 летни сезона изкарах без да слагам ексцентрични болтове и до сега не са ми падали, като пак ще повторя - последния летен сезон 2014 г. изкарах с 3 болта на предна дясна джанта, цяло лято с ръчкане, гонки и т.н.... нищо п.п. не помня като идвах да ти направа едно кръгче с пунтото дали бях със 17-ките, но и ти беше свидетел, че при направената обиколка на околовръстното нито един болт не е изпаднал или джанта.п.п. в крайна сметка никой не искам насила да го карам да прави каквото и да било, аз за мен съм си направил заключенията ... който го е страх от мечки не ходи в гората и още едно п.п. навремето, говора за началото на 90-те години когато баща ми караше още жигула, тЪ на жигулата м/у болтовото също е на 4х98 както и на фиат, бащата си беше намерил джанти от бмв /приличаха много на железни джанти, но си бяха алуминиеви/, които бяха на 4х100 и си караше жигулата нон стоп с тях и зиме и лете, тогава незнам да е имало ексцентрични болтове, пък тая жигула никога не е губила болтове и джанти по пътя
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за размери на джанти
Collapse
X
-
За конусовидни болтове, каквито бяха и леглата на джантите става дума. Това, че ти не си имал проблем, не значи че някой няма да се пречука някъде. От джанта до джанта има голяма разлика. Ако не бяха необходими, нямаше и да се продават ексцентрични болтове и втулки....В крайна сметка всеки си носи глава на раменете и може да си преценява, има достатъчно информация за този тип болтове. ПС. Нали не мислиш, че са измислили ексцентрични болтове в последните 10 години... И защо си карал на 3 болта, някой ти е прецакал главината? Е кажи ми, къде ти е икономията като смениш няколко главини?
Коментар
-
injekciona написа:ПС. Нали не мислиш, че са измислили ексцентрични болтове в последните 10 години... И защо си карал на 3 болта, някой ти е прецакал главината? Е кажи ми, къде ти е икономията като смениш няколко главини?punto HGT
Коментар
-
htp_vesko написа:А по колко жълтици върви един раздвижен болт? Уж търсих в нет-а ама нещо не можах да открия конкретна цена.punto HGT
Коментар
-
didich написа:htp_vesko написа:А по колко жълтици върви един раздвижен болт? Уж търсих в нет-а ама нещо не можах да открия конкретна цена.Alfa Romeo 147 1.9 16v JTD 190hp
Fiat Stilo 1.6 16v 103hp
Коментар
-
Има едни тампони, които се слагат ПОД задните пружини. Мисля, че за Лада се водеха, по около 5 лв. броя.stivan_alone от Лом си е сложил такива на Мареа, питай го от къде ги е взел http://forum.fiat-bg.org/profile.php?mode=viewprofile&u=16561"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар