Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за размери на джанти

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Значи говорим за болтове, които се монтират на ал. джанти, не тези с които се монтират железните джанти, нали ??4 летни сезона изкарах без да слагам ексцентрични болтове и до сега не са ми падали, като пак ще повторя - последния летен сезон 2014 г. изкарах с 3 болта на предна дясна джанта, цяло лято с ръчкане, гонки и т.н.... нищо п.п. не помня като идвах да ти направа едно кръгче с пунтото дали бях със 17-ките, но и ти беше свидетел, че при направената обиколка на околовръстното нито един болт не е изпаднал или джанта.п.п. в крайна сметка никой не искам насила да го карам да прави каквото и да било, аз за мен съм си направил заключенията ... който го е страх от мечки не ходи в гората и още едно п.п. навремето, говора за началото на 90-те години когато баща ми караше още жигула, тЪ на жигулата м/у болтовото също е на 4х98 както и на фиат, бащата си беше намерил джанти от бмв /приличаха много на железни джанти, но си бяха алуминиеви/, които бяха на 4х100 и си караше жигулата нон стоп с тях и зиме и лете, тогава незнам да е имало ексцентрични болтове, пък тая жигула никога не е губила болтове и джанти по пътя
    punto HGT

Коментар

За конусовидни болтове, каквито бяха и леглата на джантите става дума. Това, че ти не си имал проблем, не значи че някой няма да се пречука някъде. От джанта до джанта има голяма разлика. Ако не бяха необходими, нямаше и да се продават ексцентрични болтове и втулки....В крайна сметка всеки си носи глава на раменете и може да си преценява, има достатъчно информация за този тип болтове. ПС. Нали не мислиш, че са измислили ексцентрични болтове в последните 10 години... И защо си карал на 3 болта, някой ти е прецакал главината? Е кажи ми, къде ти е икономията като смениш няколко главини?
      ex - Broom Yellow Fiat Coupe 1.8 -> 2.0 16VT
      Speed Red Fiat Coupe 2.0 16VT R.I.P
      Jet Black E46 M3

Коментар

injekciona написа:
        ПС. Нали не мислиш, че са измислили ексцентрични болтове в последните 10 години... И защо си карал на 3 болта, някой ти е прецакал главината? Е кажи ми, къде ти е икономията като смениш няколко главини?
        В първия пост писах за гумаджията не случайно и точно така стана и при мен, забравих да кажа и познай, виу виу с онова чудо на въздух и последния болт превъртя, ако аз сам си ги слагах нямаше да ми се налага да сменям главина, ама те тия чаркове втора ръка не са скъпи
        punto HGT

Коментар

А какъв е проблема да нарежеш нова резба?
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Аз преди два месеца превъртях един болт и също мислех да сменям главината, обаче с бащата взехме медчици и поправихме резбата. Сега незнам дали аз си въобразявам или не, ама като завия болта ми се струва че има малък луфт.
            Alfa Romeo 147 1.9 16v JTD 190hp
            Fiat Stilo 1.6 16v 103hp

Коментар

S_BANKOV написа:
              А какъв е проблема да нарежеш нова резба?
              А как да нарежа нова резба като няма материал, естествено че съм пробвал и този вариант, но без успех, за това минах на вариант смяна на главина.
              punto HGT

Коментар

А по колко жълтици върви един раздвижен болт? Уж търсих в нет-а ама нещо не можах да открия конкретна цена.
                Fiat Stilo 1.6 16v 103hp

Коментар

htp_vesko написа:
                  А по колко жълтици върви един раздвижен болт? Уж търсих в нет-а ама нещо не можах да открия конкретна цена.
                  Не се занимавай с глупости и не набивай пари на вятъра, кажи къде точно си в София и да дойда да ти монтирам тия джанти 4х100 ако толко много се притесняваш Наложи джантата 4х100 в/у главината и погледни през отворите да видиш, че съвпадат идеално, тия 2мм неможеш да ги хванеш на око, болтовете си влизат без никакъв проблем, нито се кълчат нито стоят изкривени като ги завиваш, ако незнаеш, че джантата е 4х100 няма и да разбереш, че монтираш джанта 4х100
                  punto HGT

Коментар

didich написа:
                    htp_vesko написа:
                    Не се занимавай с глупости и не набивай пари на вятъра, кажи къде точно си в София и да дойда да ти монтирам тия джанти 4х100 ако толко много се притесняваш Наложи джантата 4х100 в/у главината и погледни през отворите да видиш, че съвпадат идеално, тия 2мм неможеш да ги хванеш на око, болтовете си влизат без никакъв проблем, нито се кълчат нито стоят изкривени като ги завиваш, ако незнаеш, че джантата е 4х100 няма и да разбереш, че монтираш джанта 4х100
                    Мерси за предложението Дидич ! Не съм купил такива джанти все още, но ако изпаднат някакви по "арни" да не ги подминавам, за това. Ще търся за семейната кола някакви 15" с борд да я правя като "жип" .П.С. За да не правя друга тема, дайте идеи как да повдигна Стилото да стане по височко.
                    Fiat Stilo 1.6 16v 103hp

Коментар

П.С. За да не правя друга тема, дайте идеи как да повдигна Стилото да стане по височко. [/quote]С крика става най-лесно :D Иначе се продават едни тампони които се слагат на пружините, но возията става отвратителна и най-скъпия вариант регулируемо окачване.

Коментар

Има едни тампони, които се слагат ПОД задните пружини. Мисля, че за Лада се водеха, по около 5 лв. броя.stivan_alone от Лом си е сложил такива на Мареа, питай го от къде ги е взел http://forum.fiat-bg.org/profile.php?mode=viewprofile&u=16561
                        "Без сърца, сме просто машини"
                        Toyota Prius 1.5 Hybrid
                        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Working...
                        X