Здравейте колеги, оглеждам за някакви джанти, обаче май нещо удрям на камък. За размерите на Фиатките (централен отвор и междуболтово разстояние) не се намират почти някакви по интересни джанти. Знам че има хора, които карат с 4х100 и по голям централен отвор с фтулка. Споделете мнения .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за размери на джанти
Collapse
X
-
Хиляди пъти съм го писал, но пак ще го напиша.Втулки за централен отвор има колкото искаш и от какъвто искаш размер, там драми няма.4х100 става без проблем на 4х98, без каквито и да било раздвижни болтове и т.н., стига да се спазва едно единствено нещо - слагаш 4-та болта и ги стягаш равномерно и 4-та, а не 1 да стегнеш и другите после да ги редиш.Другото още по важно нещо е ако не си монтираш ти джантите, съответно да предупредиш човека или гумаджията, който ще ти ги монтира, че си с джанти 4х100 и трябва да реди едновременно болтовете, защото има риск да скапе някоя резба, толкоз.4-5 летни сезона карам с такива джанти, като единия сезон забележи изкарах с 3 болта на предна дясна джанта и още джанта не ме е изпреварвала, а не е като да карам като охлювpunto HGT
-
htp_vesko написа:Няма ли повече напрежение на болтовете по този начин? Тя тая пластмасова фтулка не се ли мачка?punto HGT
Коментар
-
didich написа:htp_vesko написа:Няма ли повече напрежение на болтовете по този начин? Тя тая пластмасова фтулка не се ли мачка?Alfa Romeo 147 1.9 16v JTD 190hp
Fiat Stilo 1.6 16v 103hp
Коментар
-
Re: Въпрос за размери на джанти
htp_vesko написа:Здравейте колеги, оглеждам за някакви джанти, обаче май нещо удрям на камък. За размерите на Фиатките (централен отвор и междуболтово разстояние) не се намират почти някакви по интересни джанти. Знам че има хора, които карат с 4х100 и по голям централен отвор с фтулка. Споделете мнения .Fiat Punto 1.2 16v 86к.с.
България е единствената страна,в която ако шофираш в насрещното може да те бутнат отзад!
Коментар
-
Re: Въпрос за размери на джанти
Geca7a написа:htp_vesko написа:Здравейте колеги, оглеждам за някакви джанти, обаче май нещо удрям на камък. За размерите на Фиатките (централен отвор и междуболтово разстояние) не се намират почти някакви по интересни джанти. Знам че има хора, които карат с 4х100 и по голям централен отвор с фтулка. Споделете мнения .punto HGT
Коментар
-
Не съм мерил за съжаление, обаче примерно между джанта на Фиат и джанта на Алфа има разлика. Обаче пък става с еднакви болтове, всмисъл болтовете, с които са били джантите от Фиат Купе, стават на джантите на Алфа. Мисля че ЕТ-то е различно всъщност...Alfa Romeo 147 1.9 16v JTD 190hp
Fiat Stilo 1.6 16v 103hp
Коментар
-
htp_vesko написа:Не съм мерил за съжаление, обаче примерно между джанта на Фиат и джанта на Алфа има разлика. Обаче пък става с еднакви болтове, всмисъл болтовете, с които са били джантите от Фиат Купе, стават на джантите на Алфа. Мисля че ЕТ-то е различно всъщност...punto HGT
Коментар
-
didich написа:htp_vesko написа:Не съм мерил за съжаление, обаче примерно между джанта на Фиат и джанта на Алфа има разлика. Обаче пък става с еднакви болтове, всмисъл болтовете, с които са били джантите от Фиат Купе, стават на джантите на Алфа. Мисля че ЕТ-то е различно всъщност...Alfa Romeo 147 1.9 16v JTD 190hp
Fiat Stilo 1.6 16v 103hp
Коментар
-
Въпрос за размери на джанти
didich написа:Точно, монтажната дебелина на всички джанти е еднаква, иначе щеше да настъпи някакъв хаус с дължината на болтовете, предполагам може и да има изключения, но най вероятно доста редки.Fiat Punto 1.2 16v 86к.с.
България е единствената страна,в която ако шофираш в насрещното може да те бутнат отзад!
Коментар
-
didich написа:Разликата от тези 2мм в диаметър ги поема конуса на болта, тоест пак казвам, не е нужно да се купуват раздвижни болтове, защото така си оскъпяваш и самите джанти, които ще монтираш.Централната фтулка не се мачка, нейната цел е да центрира джантата за да нямаш след това вибрации на волана, а и пластмасата от която е изработена е доста твърда, така че лесно не се мачка.Първия път когато си купих джантите на 4х100 ги монтирах без централна втулка и не съм имал проблем с вибрации и т.н., на мойте джанти централния е 67,1мм, до 58,1мм сам можеш да видиш каква е разликата, сиреч за мен съм купил втулки с дебелина 9мм.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар