Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Punto MK1 - на свободна ръмжи все едно подаваш газ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Punto MK1 - на свободна ръмжи все едно подаваш газ

Привет!Дали някой може да ме ориентира какво става с Пунтото? Проблемът е, че почти постоянно започна да прави едно вдигане и сваляне на обороти - все едно настъпваш и отнемаш от газта. Съжалявам, че няма как да прикача звук, за да го опиша най-добре. От време на време пък все едно задържаш газта. Един ден го прави, на другия ден не, но напоследък по-често. Мисля, че проблемът е най-вече сутрин, като е студена, но може и да си въобразявам и да няма значение.Също ми се струва, че повечко пушек излиза от ауспуха и повече харчи в последните десетина дни.Благодаря предварително!
    Punto 1.9 JTD 2003
    Ex Punto 1.1 1994

Дърпа въздух от някъде. Прегледай внимателно всички маркучи и вакууми.

Коментар

Преди няколко месеца махнах газовата уредба (тоест много маркучета), така че може би си прав...Да не кажа някоя глупост, но стъпково моторче - то може ли да е?
      Punto 1.9 JTD 2003
      Ex Punto 1.1 1994

Коментар

Едва ли,но не пречи да го поизчистиш.

Коментар

И провери жилото на газта да не е тръгнало.
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

светва ли чека когато го прави? на мене при същите симптоми беше датчик на темп. на инжекциона
            Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
            Втората......пак същата!
            (_-_)______////_______(_-_)
            Punto75-Вече на жената!
            Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Не, не свети.
              Punto 1.9 JTD 2003
              Ex Punto 1.1 1994

Коментар

Не знам дали Пунтото има PCV клапан, но същите магарии Бравата ми ги правеше като той се беше разпаднал.
                1995 Fiat Brava 1.8 16V Анти Гравитационно Устройство
                2007 Opel Corsa 1.3 MultiJet 75HP

Коментар

Punto_II_HGT написа:
                  Не знам дали Пунтото има PCV клапан, но същите магарии Бравата ми ги правеше като той се беше разпаднал.
                  Няма, той е само при нас.
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

На жилото има една шапчица при дросела да не влизат боклуци в кожуха на жилото и като се сцепи от времето , се изважда и блокира дросела отворен и са пържи като луда ...
                    >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Чак днес колата беше прегледана от майстор, който ми каза, че за момента е почистил моторчето и ще видим дали ще продължи да го прави. Съвсем изненадващо пък вчера ми светна лампата, че е прегряла и перката на радиатора усилено духаше. Това не го беше правила от един път преди 6-7 години, когато сменях антифриз. Сега е долята течност и се надявам да няма проблем. Според майстора радиатора бил много мръсен.
                      Punto 1.9 JTD 2003
                      Ex Punto 1.1 1994

Коментар

Working...
                      X