Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Износен съединител?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Износен съединител?

Колеги, проблемите са следните:1.На студен двигател се чува някакво стържене/от скоростната кутия,не е силно/, като загрее колата стърженето не се чува, при натиснат съединител няма промяна.2.На задна скорост се появи тресене, трябва да подавам повече газ, за да го няма3.Първа скорост влиза трудно4.При по- рязко пускане на съединителя се чува тропанеП.П. Маслото на скоростната кутия не съм проверявам. Колата е на 110 000 кмНасочил съм се към съединител,наложителна ли е смяната на му или може да потрае още известно време/колата се кара предимно извънградско/?
    Fiat Punto MK1 1.2 60 hp, 99`

1. Може да стърже от лагера на съединителя, докато е студена, но тогава при натискане трябва да спира.2. Тук вече вероятно е от съединителя. При мен на Брава-та така правеше докато е студена на първа. Като свалих съединителя се виждаше как щампите на феродото са стъргали притискателя, но аз я карах така 30-40 хиляди и можеше още поне толкова да изкара.3. Твърде вероятно да е от съединителя.4. Пак съединителя, но не е причина да се сменя.Най-сигурните признаци са да стане твърд или да почне да буксува.
    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

wwalker написа:
      1. Може да стърже от лагера на съединителя, докато е студена, но тогава при натискане трябва да спира.2. Тук вече вероятно е от съединителя. При мен на Брава-та така правеше докато е студена на първа. Като свалих съединителя се виждаше как щампите на феродото са стъргали притискателя, но аз я карах така 30-40 хиляди и можеше още поне толкова да изкара.3. Твърде вероятно да е от съединителя.4. Пак съединителя, но не е причина да се сменя.Най-сигурните признаци са да стане твърд или да почне да буксува.
      Твърдостта не се е променила , засега не буксува.

Коментар

кола

Виж жилото да не е халабавоИначе другото може да разбереш като свалиш и провериш дали е лагер или някоя пластина е с ръб
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: Износен съединител?

Papi___ написа:
          Колеги, проблемите са следните:1.На студен двигател се чува някакво стържене/от скоростната кутия,не е силно/, като загрее колата стърженето не се чува, при натиснат съединител няма промяна.2.На задна скорост се появи тресене, трябва да подавам повече газ, за да го няма3.Първа скорост влиза трудно4.При по- рязко пускане на съединителя се чува тропанеП.П. Маслото на скоростната кутия не съм проверявам. Колата е на 110 000 кмНасочил съм се към съединител,наложителна ли е смяната на му или може да потрае още известно време/колата се кара предимно извънградско/?
          Точно заради това си оправи колата, като има признаци защото иначе може да плащаш никак ефтината пътна помощ!
          Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Danchojn написа:
            Papi___ написа:
            Точно заради това си оправи колата, като има признаци защото иначе може да плащаш никак ефтината пътна помощ!
            Ееее, недей така,че тпябва да пътувам до Търново ....

Коментар

M5kov написа:
              Закарай я на майстор.Не мисля, че във Форума има някой, който може да ти каже дали и колко километра ще изкара :/
              "Без сърца, сме просто машини"
              Toyota Prius 1.5 Hybrid
              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Най-вероятно е притискателния лагер. Разбира се дано всичко е наред, аз не съм чул шума, но все пак не отлагай прекалено дълго ремонта. Провери си и маслото в кутията за всеки случай, че тази разлика в поведението на автомобила на задна също е интересна. Както казаха и колегите обърни внимание и на жилото, ако си с жило, има някаква зависимост от температурите при него. Да не би да трябва да се отпусне малко или натегне. Но като че ли в твоя случай трябва леко да се дигне педала, т.е. да натегнеш жилото. То всъщност нищо не натяга де, но така се казва. :D Може и да греша, защото автомобила не ми е пред очите. Това са само насоки.

Коментар

Ако е пунтото от подписа, с жило си. На тази скоростна кутия препоръчвания интервал за подмяна на маслото е 80 000км или 5г. Повярвай ми ако вътре е полусинтетично масло от среден клас, то одавна не си върши работата. Подобни масла едва изкарват 50 000км и то при нормално шофиране. Но обикновено на около тези километри изобщо не пазят кутията. Няма да се учудя като го източиш да има струшчици и златисти отенъци в маслото. Тъй че ако там не е проблема и дано не е, е редно да се смени и маслото.

Коментар

Papi___ написа:
                    Айде преди да продължите курса към нов съединител, огледайте тампоните на мотора и СК полуоските и вътрешните карета.
                    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Ще влизам в бокса в най-скоро време.

Коментар

Working...
                      X