Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Покупка на Croma. Конкретна обява. Общи съвети.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Покупка на Croma. Конкретна обява. Общи съвети.

    Здравейте колеги,Дълго време карах Мареа, но продадох и сега ми предстои покупка на нов(стар) автомобил. Насочил съм се към Croma 1.9 150 коня автомат. Преди или след фейса не е от основно значение.Нямам голям опит с този модел. Виждал съм няколко, но не съм карал.Днес гледах посочения автомобил. Цената безпорно е добра, състоянието задоволително. Леки забележки по салона. Предната броня 100% е боядисванан, леки люспи по боята. Нищо фрапантно. Вътре има леки забележки,но като цяло изглежда запазена- Волан , салон, бутони.Говорих със продавача, няма проблем да я закараме в сервиз за преглед - насочил съм се към Ventura Garage. Говорих с тях проблеми няма.Продавача иска да платя само рапатрака 70-80 лева. Няма нищо против да я тестваме, все пак е автоматик. Как да я пробвам на място.http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...b24ey5Моля хората които имат или са имали подобни автомобили да дадат съвет. В/у какво да се концентрирам?Някой ако я е гледал и нещо му е направило впечатление ще съм благодарен да сподели. Каквито и съвети да дадете все ще са от полза.п.п. Смятам първо да я тествам аз и ако ми хареса как работи автомата тогава да я закараме във Ventura

    #2
    Мога да ти дам съвет за автомата. Основното е да превключва гладко и без удари. Трябва да пробваш и шестте скорости във възходящ и низходящ ред, като най-добрия вариант е да е на път с наклон надолу и да натиснеш леко спирачката. Това за низходящия ред. Ако има удари, не е добре. След като я запалиш, премести лоста няколко пъти в крайни положения P-D-P. Лоста трябва да се движи лесно и без запъвания. Тази операция се извършва на равно, ако има наклон или неравност, премести колата 10см. и дръпни ръчната. Пробвай и ръчното превключване, трябва да работи гладко.Успех с покупката!П.П. Ако нямаш опит с автоматици, сложи си левия крак под седалката. Спестява доста комични ситуации докато свикнеш.
    207 тиква автомат
    новокромаджия 2.4 печка

    Коментар


      #3
      Само да допълня лоста на D натискаш спирачката и даваш газ не трябва да вдигне повече от 2000-2500об/мин. Иначе има леко забавяне при ускорение до 50-60км/ч. Друго което провери бутона за зимен режим на скоростите когато е натиснат колата потегля от 2 или 3 предавка и потегля доста мудно с цел да не пробуксува . Един тест от моя опит е караш с 80км/ч на 6-та в ръчен режим сваляш до 4-та и даваш газ до дупка , не трябва да има удар, може и в автоматичен режим да направиш упражнението 80км/ч 1500об/мин и газ с (кик даун) педала до пода.Провери при превключване между D и R да няма голямо забавяне в потеглянето.Иначе колата изглежда много добре но аз лично се съмнявам да е на 143к км. но това е друга тема и не е толкова важно.
      Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
      Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

      Коментар


        #4
        КМ изобщо не ги гледам благодаря за съветите, със сигурност ще са ми от полза. Само да попитам, къде е този бутон за зимен режим на скоростната?Някаква ориентация за цените за обслужване. Ролки ремъци, масла, филтри?Добре ли съм се насочил към Ventura Garage

        Коментар


          #5
          Кромата няма зимен режим! :D Ако искаш, пиши на лични да те повозя и да ти обясня нещата в движение.
          207 тиква автомат
          новокромаджия 2.4 печка

          Коментар


            #6
            Дали не е по добре да я закарам за преглед преди покупката в Auto Italia

            Коментар


              #7
              И на луната да я закараш гаранция няма.1 диагностика на място не се прави2 едва ли собственика на колата ще ти даде да разкачаш маркучи, за да видиш луфтовете на турбината .... примерно3 за автомата да не говоримГледаш салона и купето да са читави, другото се прави. Е поне и мотора и автомата да са читави, че иначе ще псуваш марката.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

              Коментар


                #8
                pplk ти е писал основно за теста на автомата. Аз само бих добавил, ако имаш възможност го тествай повече време, когато е загряла кутията достатъчно. Защото тогава си показва проблемите. До като е студена всичко е ОК и като мине 90 гр. маслото на кутията и почват странните неща Обърни особено внимание на смяната между 2-ра и 3-та и 3-та и 4-та. Усетиш ли ритане или приплъзване - не се занимавай.
                Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

                Коментар


                  #9
                  Въпрос за Крома 2.2i

                  Здравейте колеги. Търся семейна кола и попаднах на обява за Фиат Крома, която смятам, че ще ми върши работа. Надявам се на вашата помощ относно информация за въпросната Крома:1. http://www.cars.bg/c1323154От прочетената до момента информация, видях и добри и лоши отзиви (надявам се за мнения от собственици на бензинови Кроми). Въпросната Крома в внос от Италия с газово БРЦ. Мотор, ходава част, интериор - перфектни, по думите на дилъра . Малко ме притеснява цената - съмнително ниска е според мен за тази година кола? Какво мога да очаквам като проблеми? Силни и слаби страни? Шофирам предимно градско. Благодаря предварително на всички помогнали.Поздрави.

                  Коментар


                    #10
                    Двигателят, скорсотите и окачването са на Vectra C и Signum. За тях, сигурно, ще намериш повече информация на български.
                    Fiat Punto`04 1.2 60hp.
                    Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
                    ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

                    Коментар


                      #11
                      Цената е добра, но не е ниска. 2005г. са първите и са в този ценови диапазон. Моята е дизелова, но като автомобил, окачване, мотор, интериор, возия и комфорт колата си заслужава. Успех!

                      Коментар

                      Working...
                      X