Колеги , колко трябва да са оборотите на празен ход при загрял двигател . Питам , защото като карам на газ в задръстванията колата се дави и забива нос понякога. Като превключа на бензин се оправя като видимо на бензин стрелката на оборотомера мръдва с една десета на горе. Просто е видима разликата между оборотите на газ и тези на бензин. Колата е Брава 1.4 98-ма година.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Обороти на празен ход.
Collapse
X
-
На изпарителя отстрани има един винт, който може да се върти на ръка. На загрял двигател си настрой от там оборотите. Отношение може да има и един друг винт - метален и се намира отгоре на изпарителя. Пригоден е да се върти с отверка или шестостен. Може да пробваш и снего но не с повече от 1 оборот. ако нищо не се получи ще трябва да си обясним цялостната настройка на изпарителя. :DPanda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
При мен "вадиш буксата" = "двигателя изгасва", пробвано. Като ми се вдигаха оборотите до 2000 и аз мислех да пробвам така с извадена букса дали е от степ-мотора ама не мина номера.wwalker написа:spark написа:И как точно се разкача стъпковия мотор да обясниш?Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Danchojn написа:wwalker написа:На загряла кола на тихи обороти на бензин първо се разкача стъпковият мотор и после се минава на газ и настройват от врътките тихите обороти.
Коментар
-
ivo_drag написа:Danchojn написа:Kay_ написа:Колега, да не ти е прекалено стар изпарителя?ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Kay_ написа:ivo_drag написа:Danchojn написа:Kay_ написа:Колега, да не ти е прекалено стар изпарителя?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар