Здравейте колеги. Днес както си карах по магистралата, след едно тръсване в една от многобройните неравности, стрелката на скоростомера от 120 замина на 0... Спрях на една от отбивките да огледам да не се е откачило случйно нещо при двигателя, ама на пръв поглед не видях нищо. Въпроса ми е - дали става въпос за скъсано жило, за откачане от страна на скоростната кутия или от към таблото. Как да проверя къде е проблема? Другият ми въпрос е къде точно влиза жилото в скоростната кутия - на пръв оглед видях едно което влиза от горната част и едно от долната (от към купето, на доста неудобно място, ако не си на канал)... Още един въпрос - ако извадя таблото в купето и съответно разкача жилото, при потегляне то трябва да се върти; по този начин ще елиминирам варианта проблема със жилото да е във входа на скоростната кутия или в самото жило... Надявам се че разсъждавам правилно и ще съм Ви благодарен за информация... Най-вече бих искал да зная къде точно на скоростната кутия е входа на жилото и ако се наложи цялостна смяна каква е процедурата.PS.Прегледах и други подобни теми - не бяха достатъчно информативни и затова пускам тази.Пунто МК1, 1998г. 1.1 бензин
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
жило километраж Пунто МК1
Collapse
X
-
да, това го видях
Благодаря за линк-а... Видях го, ама темата е недовършена и колегата не пише да е намерил решение. Проблема е, че не съм сигурен дали е жилото, или червяка в скоростната кутия. Днес свалих таблото и на разкачено табло карах малко на първа - не видях да се върти жилото... Пак ще се мъча тия дни
Коментар
-
проблема решен
Проблема е оправен - не беше жилото, а привода в скоростната кутия... Смяната му е сравнително лесна.Благодаря на отзовалите се...Моля модераторите да заключат или премахнат темата.ПС. И на оборотомер се кара без проблем, без да се превишава скоростта и без да има глоби, ако се познава колата и не се изхвърля човек, ама все пак с работещ километраж е по-добре...
Коментар
-
И моето се бе скъсало и то по средата . Смених си го сам за около 4 минути . Интересно е , че рядкост е да ти се скъса жилото на километража , а още по - интересното е , че цените варират от 19 до 26 лв . във всички магазини , а оригиналното от София от представителството на Фиат е 107 лв . ...... просто жило ....
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар