Някой може ли да преведе в резюме какво се казва по точно за работата и разхода на този 12 цилиндров воден... или по-скоро смесено водород-бензинов двигател на БМВ? Фиат ще почнат ли да правят и те такива автомобили или само с метан имат серийни?http://magazin.autoscout24.de/magazi...whydrogen7.asp
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Някой може ли да преразкаже в превод за 12цилиндров воден...
Collapse
X
-
Извинявам се че се консултирам с вашия НЕМСКИ ама с моите знания само успявам да разбера че гори 3,6 литра бензин на 100 км и 4 кг водород ли е това дето струва 32 ЕВРО и стигало за 700 км? Нещо не ми е много ясно ама технологията е интересна. Като за двигател с обем 6.0 литра изглежда много внушително ама не съм сигурен аз ли не съм разбрал правилно или наистина тоя двигател се води с гориво - вода. От вода се прави водорода за него ли?
-
Ето в превод на английски:http://tinyurl.com/yyx27tНе знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.
Коментар
-
Error decoding translated text.Това машинен превод ли беше? Щото не се получи. Аз искам някой да каже какво е разбрал след като го е прочел. Май е тежичко 2 тона и половина заради тежкия стотина килограма резервоар? Какво там струва 50 цента. Вместо линк може ли копи-пейст евентуално? Този превод се загубва явно и не става за линк ползван от друг компютър. Или чакайте да пробвам сам да му посоча кое да превежда ... пробвам ама не става - браузера ми е мозила май за това.The error encountered is: 157
Коментар
-
Понеже поиска преразказ,та ще направя такъв.БМВ пуска малка серия от 100 автомобила,който ще се задвижват с водород.Принципно водорода се използва от няколко години,като екологично гориво.В Хамбург,където съм аз има няколко автобуса на мерцедес,които се движат с водород,но с т.н. водородни келтки(буквален превод) се добива електроенергиа,която се използва за задвижване на ел.двигателите на автобусите.за разлика от познатият вече метод,БМВ запазва класическият двигател.Доста е дълга статията,но накратко.Гори водород и бензин.при водорода има 185 коня по-малка мощност.1 литър водород струва 57 цента,като на 100км изгаря 75 литра,което е равно на 3,6кг водород,значи грубо 100км излизат около 40 евро!отделно има клапа на тавана,която изпускала въздух в случай на нужда,при пълнене и т.н.,та от там също има загуби.С две думи революционно откритие,ама нищо повече и струва много пари горивото.Само от ЕКо гледна точка е добре.Сорри,че ме марзи да превеждам подробно,но ме марзи малко да пиша.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар