Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се сваля този панел ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как се сваля този панел ?

Как се сваля панела ? Отбелязал съм 4-те болтчета, които видях и развих. Има ли други освен тях ? И за да не пускам нова тема искам и радиото да сваля, но не знам има ли болтчета или е само на щипки. Не смея да напъвам, че да не счупя нещо.
    Прикачени файлове
    Fiat Brava 1.9 JTD 105 к.с.

За демонтажа на средната конзола погледни тук http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=4616 а за фабричното радио има четири щипки - пластини става с тънки отверки и издърпаш успех :D
    Fiat Brava 1.2 16V 80 к.с 2001г.

Коментар

Хващаш трите въртящи се копчета и ги дърпаш смело навън. Като излязат, под тях има още едно или три болтчета (не помня дали само под средното, или под трите).Радиото се вади с с тънък нож - от двете страни трябва да подпъхнеш ножа и да нацелиш механизмите, с които се освобождава.Имаше някъде тема за това, виж във "Важни теми".П.П. Колегата по-горе е дал точния линк.

Коментар

Благодаря много. Отивам да видя какво ще стане сега

Коментар

Радиото се сваля за 10-20сек. Долния ред на щипките е на ниво на бутоните за станциите (1,2 и т.н). Подпъхваш с ножче от дясно и надигаш на горе, после от ляво същото. Пъхаш си пръстите, където се слага касетката и дърпаш напред и нагоре. Горните щипки сами ще се освободят. Успех
          ФИАТ- Пътят е само формалност
          ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
          -----------------------------------------------------
          FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

"тънък нож"А не ви ли дразнят после следите който ще остави това ножче по пластмасите???Взимаш една стара фоно (кредитна, дебитна) карта, или друга подобна пластика и с една ножица си изрязваш подходящите "ножчета" и с тях бъркаш.
            Fiat Brava 1,2 16V SX и колело

Коментар

pavel88 написа:
              За демонтажа на средната конзола погледни тук http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=4616 а за фабричното радио има четири щипки - пластини става с тънки отверки и издърпаш успех :D
              У Господ здраве да ти дава, тъкмо се чудех какво да потроша по колата днес и се сетих че имам изгорели лампи отдолу.
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Разглобих го аз, ама както винаги стават някакви инциденти. Аварийните ми изчезнаха. Има ли отделен бушон за тях, че докато човърках аварийните и ми светнаха за секунда лампите по таблото и изгаснаха, все едно съм дал на контакт ? А и друг проблем имам сега...какви крушки да взема, за да не нагряват, защото старите нагряваха доста ?

Коментар

и аз свалях таблото и сложих ключа на обратно .... и 2 бушона паднаха ... най долния ред 3- и 5-и май бяха 1 за мигачите 1 за аварийните 10амперови са мисля ако намериш диоди си сложи ...
                  Bravo 1.6 16v 103hp

Коментар

Господинов написа:
                    .......че докато човърках аварийните и ми светнаха за секунда лампите по таблото и изгаснаха, все едно съм дал на контакт ?
                    Колега, струва ми се, é проблемът ти е в копчето на аварийните. То прави такива мизерии. Преди доста време на малкото Браво изéзнаха аварийните и тогава забелязах, че при едно положение от хода си всиúи лампи святкаха и колата беше на контакт. Няма логика, но е факт.

Коментар

Понеже и аз искам да сваля централната конзола, за да сменя цвета на осветяване знам къде са всички винтчета, обаче средното копче за степените на вентилатора не иска да излезе. Има ли някаква тънкост при ваденето му?

Коментар

9983 написа:
                        Понеже и аз искам да сваля централната конзола, за да сменя цвета на осветяване знам къде са всички винтчета, обаче средното копче за степените на вентилатора не иска да излезе. Има ли някаква тънкост при ваденето му?
                        Ако предишният собственик не го е залепил... то излиза със смело дърпане.Хвани го с нещо, което да не се плъзга и дърпай. Няма какво да се счупи, не се притеснявай.

Коментар

Working...
                        X