Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Датчик за маслото (манометъра)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Датчик за маслото (манометъра)

Колеги, да ви предопредя да не се сготвите, както аз замалко не се сготвих.Става въпрос за датчика на маслото на Пунто 1.4 турбо. Фиатовския му номер е: 0046474606 и се монтира на двигатели 176А4.000Въпросният датчик е със същите габарити и резба както на останалите модели Фиат и Лада, но...Но е за по-ниско налягане (5 бара) и РАБОТИ НА ОБРАТНО или с други думи - при липса на налягане веригата в датчика е затворена (съпротивлението му е 0 Ома) а пли макс налягане достига около 800 Ома. При откачен кабел на датчика, манометъра на таблото отчита 3 бара при вкл. контакт.Най-тъпото обаче е , че въпросния датчик не се произвежда от нито един производител на рез. части- не го предлагат нито Бош, нито Хела, нито ВДО, а само и единствено от ФИАТ- или с други думи няма аналог и се води само под фиатовския си номер.Даже датчика от Уно 1.4 турбо е различен от пунтовския.Днеска ми се обадиха от един магазин, че датчика ми бил дошъл, отивам и не - не ми върши работа. Добре че бях отишъл с колата и си свалих стария. От магазина ми върнаха капарото, ровихме по всички възможно каталози, но няма.Въпросния датчик го има само във Ванто и цената му е около 150-160лв, Александър ауто имат само като за останалите модели вкл. за УНО турбо, но за Пунто Турбо не, даже не ми предложиха и да чакам за доставка.Е това е тъпо.
    Fiat Ducato 2.5D
    Lancia Kappa 2.4TDS

Re: Датчик за маслото (манометъра)

Dezki написа:
    Колеги, да ви предопредя да не се сготвите, както аз замалко не се сготвих.Става въпрос за датчика на маслото на Пунто 1.4 турбо. Фиатовския му номер е: 0046474606 и се монтира на двигатели 176А4.000Въпросният датчик е със същите габарити и резба както на останалите модели Фиат и Лада, но...Но е за по-ниско налягане (5 бара) и РАБОТИ НА ОБРАТНО или с други думи - при липса на налягане веригата в датчика е затворена (съпротивлението му е 0 Ома) а пли макс налягане достига около 800 Ома. При откачен кабел на датчика, манометъра на таблото отчита 3 бара при вкл. контакт.Най-тъпото обаче е , че въпросния датчик не се произвежда от нито един производител на рез. части- не го предлагат нито Бош, нито Хела, нито ВДО, а само и единствено от ФИАТ- или с други думи няма аналог и се води само под фиатовския си номер.Даже датчика от Уно 1.4 турбо е различен от пунтовския.Днеска ми се обадиха от един магазин, че датчика ми бил дошъл, отивам и не - не ми върши работа. Добре че бях отишъл с колата и си свалих стария. От магазина ми върнаха капарото, ровихме по всички възможно каталози, но няма.Въпросния датчик го има само във Ваното и сената му е около 150-160лв, Александър ауто имат само като за останалите модели вкл. за УНО турбо, но за Пунто Турбо не, даже не ми предложиха и да чакам за доставка.Е това е тъпо.
    Неприятно, най-вече заради цената... То по принцип прибор за налягане на маслото е много радко срещано явление в новите автомобили.Така че не мисля да има много богат избор на такива датчици. Освен това, при тая цена предполагам че бройката на продажбите едва ли е двуцифрено число на година. Затова нама и наличности... Подобен го ядох преди години с датчика за ниво на масло. Около 70лв го взех но беше голямо обикаляне и голямо чесане на продавачите. Както и да е, важното е че има алтернатива за доставка.
    I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Working...
    X