Колеги, да ви предопредя да не се сготвите, както аз замалко не се сготвих.Става въпрос за датчика на маслото на Пунто 1.4 турбо. Фиатовския му номер е: 0046474606 и се монтира на двигатели 176А4.000Въпросният датчик е със същите габарити и резба както на останалите модели Фиат и Лада, но...Но е за по-ниско налягане (5 бара) и РАБОТИ НА ОБРАТНО или с други думи - при липса на налягане веригата в датчика е затворена (съпротивлението му е 0 Ома) а пли макс налягане достига около 800 Ома. При откачен кабел на датчика, манометъра на таблото отчита 3 бара при вкл. контакт.Най-тъпото обаче е , че въпросния датчик не се произвежда от нито един производител на рез. части- не го предлагат нито Бош, нито Хела, нито ВДО, а само и единствено от ФИАТ- или с други думи няма аналог и се води само под фиатовския си номер.Даже датчика от Уно 1.4 турбо е различен от пунтовския.Днеска ми се обадиха от един магазин, че датчика ми бил дошъл, отивам и не - не ми върши работа. Добре че бях отишъл с колата и си свалих стария. От магазина ми върнаха капарото, ровихме по всички възможно каталози, но няма.Въпросния датчик го има само във Ванто и цената му е около 150-160лв, Александър ауто имат само като за останалите модели вкл. за УНО турбо, но за Пунто Турбо не, даже не ми предложиха и да чакам за доставка.Е това е тъпо.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Датчик за маслото (манометъра)
Collapse
X
-
Re: Датчик за маслото (манометъра)
Dezki написа:Колеги, да ви предопредя да не се сготвите, както аз замалко не се сготвих.Става въпрос за датчика на маслото на Пунто 1.4 турбо. Фиатовския му номер е: 0046474606 и се монтира на двигатели 176А4.000Въпросният датчик е със същите габарити и резба както на останалите модели Фиат и Лада, но...Но е за по-ниско налягане (5 бара) и РАБОТИ НА ОБРАТНО или с други думи - при липса на налягане веригата в датчика е затворена (съпротивлението му е 0 Ома) а пли макс налягане достига около 800 Ома. При откачен кабел на датчика, манометъра на таблото отчита 3 бара при вкл. контакт.Най-тъпото обаче е , че въпросния датчик не се произвежда от нито един производител на рез. части- не го предлагат нито Бош, нито Хела, нито ВДО, а само и единствено от ФИАТ- или с други думи няма аналог и се води само под фиатовския си номер.Даже датчика от Уно 1.4 турбо е различен от пунтовския.Днеска ми се обадиха от един магазин, че датчика ми бил дошъл, отивам и не - не ми върши работа. Добре че бях отишъл с колата и си свалих стария. От магазина ми върнаха капарото, ровихме по всички възможно каталози, но няма.Въпросния датчик го има само във Ваното и сената му е около 150-160лв, Александър ауто имат само като за останалите модели вкл. за УНО турбо, но за Пунто Турбо не, даже не ми предложиха и да чакам за доставка.Е това е тъпо.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Реклама
Collapse
Коментар