Привет, Имам много странен проблем. От известно време някой от комшиите е решил да ми краде капачката на резервоара. Когато първия път изчезна, реших че жена ми я е забравила някъде като е зареждала, но с времето вече изчезна четвърта капачка за около 3 месеца. Последните две се заключваха, но явно с някаква отвертка става да я прецакаш и отвориш. Защо го прави за мен е е мистерия. Не е да краде бензин, защото логиката щеше да е да оставя капачката, за да не разбера и да си точи редовно. Предполагам че не съм му симпатичен. Притеснява ме, че е полага голямо старание и злоба и може да прерастне в по-съществени вреди - например да ми налее в резервоара нещо. Най-много ми е интересно да разбера кой е. Гледах за варианти с видео заснемане, но естествено сумата трябва да не е голяма, а ми се струва че 50 лв не стигат. Камерата трябва да е с датчик за движение и да снима на тъмно. Колата стои на открито. Аларма нямам. Мисля си дали някой жичкаджия не може да ми върже аларма само за капачето на резервоара и като го отвори да ми сигнализира. Гледах аларми евтини, които пише че до 50 метра подават сигнал. Тоест, ще ми пищи у нас и ще мога да сляза. Идеи и съвети? [/b]
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Капачка резервоар Punto 1.1
Collapse
X
-
Сложи си камера вътре на кората на колата и я маскирай с нещо.Снимаш въпросния човек с обратен пол и носиш записа + жалба в МВР-то.Може и някакъв видеорегистратор да си вземеш с инфрачервено осветление.И да е по-скъп, вземи го, няма да съжаляваш, комшията ще съжалява :}"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Май предпочитам да инвестирам в аларма, която да се задейства като отвори вратичката на резервоара. Гледах за камери, но при всички случаи май ще става въпрос за разход от 100 лв. нагоре. А има много условности - дали ще се задейства като застане до колата, дали няма да е много тъмно...Punto 1.9 JTD 2003
Ex Punto 1.1 1994
Коментар
-
Вземи регистратор с достатъчно памет. Снимат постоянно и с добро качество, ако има лампи.Мисля, че няма да се отрази на акумулатора, понеже черпят малко ток."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Вероятно нещо такова (съжалявам, че слагам целия линк, но не разбрах как работи бутона URL)http://навигация.net/автоелектроника...тор-c600-hdPunto 1.9 JTD 2003
Ex Punto 1.1 1994
Коментар
-
Къ ти я краде бе ? Капачката има ключ :D Поне на оригиналната :Д Даже са чудех как са отключва па тя си има чалъм. Иначе баце 20 лефа "халарми ф нета" дистанционото щи фаща чак от 8-мия етаж :D само да тропнеш и почва да мяука. Па ко ти са занимава с глупости може да го направиш и с безжичен звънец с палче на вратчиката на колата :D ако си блиско до нея. В момента в които отвори вратичката ще ти звънне :D 3ти вариант да си монтираш централно 18 -20 лева има готови китове плюс машинка за вратичката за резервоара :D>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар