Здравейте,Брава 1.9 JTD.От около няколко седмици колата бръмчи странно при движение на скорост и при принудителен празен ход.Звукът е наподобяващ на поразбита демпферна шайба. брррррррр. Звучи като въртене на небалансирано тяло.Звука се чува отчетливо при намаляне на скоростта при движение с включена предавка. Понякога се чуеа и при ускоряване.При изключване от скорост или при натискане на съединителя звука престава.Когато форсирам мотора без да е включена предавка не се чува нищо странно. Мотора работи добре.Имаше доста неща за смяна по предницата. Мислех си, че е от носачите. След смяната на носачи, дискове, накладки, биалетки, кормилен накрайник и т.н. звука остана.Преди доста километри при смяна на съединител забелязах, че лагера на дългата полуоска се върти трудно и е като повреден. Според майсторите е ОК.Въпроса ми е някой има ли представа коя е тази, част, която може да издава такъв звук и то само на скорост, при намаляне. Ако е лагер, ще вие постоянно.Допълнено заглавиеМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Брава 1.9 JTD бръмчи странно при движение на скорост
Collapse
X
-
По-сколро тампон на ДВГ. Демпферната шайба издава звънтящ звук. Лагерите на СК се чуват подбно на стържене. Аз наскоро се бях шашнал, че ми е останала СК без масло, оказа се че ми трака пластмасовата маска на капака - с емблемата. :D Трябва да се чуе, иначе е трудно да се предполага само по описание на звука. На един колега от Плевен му се беше откачила едната лапа м/у тампона и мотора, имаше подобни на описаните симптоми. Но докато не я видах на канала, дори не предположих че може да е от това. Мотора провиснал и полуоската тракаше по моста.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Ето еин клип да чуете. Много други звци се чуват, седалки, мигачи, ключове... https://www.youtube.com/watch?v=T_zZ6K-ZSR4Вече ми става зле от майстори. Отиваш и трябва да му кажеш какво да оправи по колата ти.....04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
Нещо свързано с ДВГ тропа по купето според мен. Провери тампоните на ДВГ, тампоните на гърнетата и дали имаш меката връзка, или е заменена с твърда тръба. Може и катализатора да трака, дори е много вероятно. Качи я на канал или подемник и провери дали трака катализатора като го удариш с ръка. Провеи си пластмасите извън купето дали са добре стегнати, защото и те може да тракат доста заблуждаващо. Факта че тракането не се чува постоянно при ускорение, а предимно на празен ход или при намаляване на скорост, намалява възможноста да е от лагер. Не се сещам дали маховика на твоя мотор е двумасов или не, но ако е, има много голяма вероятност да е от него. Възможности много.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Здравейте,Днес минах на реглаж, след смяната на половината предница. За мое учудване звука намаля много сериозно.Помолих, човека на стенда да види тампоните. Каза, че изглеждат добре.Меката връзка е сменяна преди около година. Ще я погледна.Може би наистина проблема е в маховика. Като сменяха съединителя ми казаха, че е тръгнал да се прецаква. Имаше около 6-7 мм луфт по периферията.Според мен маховика не би трябвало да може да се мръдне с ръка.Ще се заслушвам да не се разтропа повече и ще пиша ако има новини.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар