Колеги, забелязал съм нещо и мисля, че не трябва да е така. Когато вече предавката е включена, при подаване на газ и при връщане на педала, скоростният лост се движи напред назад. Не е много голям ходът, но определено си го има. Движи се при всяко натискане и отпускане на педала на газта. Със сигурност съм го забелязал на 1-ва и 5-та предавка, но предполагам и при другите го има. Къде да търся проблемът и ррешнието му?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скоростен лост Стило 1.6 се движи напред-назад сам - РЕШЕН
Collapse
X
-
Тампона е около 50-60 лв. добър майстор ще го смени за 15мин. без да сваля генерацията. Проблема е с опорния тампон. И вземи го смени де не ти увисне мотора изведнъж или лоста да поне да излиза в движение.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
И моята тресе. По-скоро само на 1-ва, 3-та и 5-та май като дам газ лоста се връща 2см назад. Отделно на място колата като е запалена се тресе леко волана и малко цялата кола. Когато е на наклон, наклона е назад т.е. предницата е по-високо, тресе повече. Забелязал съм, че невинаги тресе еднакво, понякога е повече, понякога по-малко. И при теб ли са такива симптомите? Един майстор ми каза, че сигурно е някакъв тампон под акумулатора, който фабрично е дефектен или нещо от сорта и цената била 160-170лв.
Коментар
-
При мойта няма тресене, по скоро леки вибрации във волана. Но нямам база за сравнение и не мога да кажа дали е нормално. Днес ходих в сервиз, за да погледнат въпросният тампон. Майсторът каза, че тампонът е здрав, може би е малко омекнал, но за сега нямало проблеми. Каза също и че движението, което виждам в скоростния лост е малко.Не знам какъв е този тампон под акумулатора. Въпросният се намира най-отдолу и в средата. Към сервиза има и магазин и като цена струвал 59 лева .
Коментар
-
Тампона който сте гледали е опорния на мотора, а тоя под стойката е на СК, именно при негово разбиване става усукването и от там трудното влизане. От Отпорния тампон най много да ти излиза лоста на скоростите.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар