Харесал съм си една Крома, с монтиран газов инжекцион в Италия. Рискът е голям, от гледна точка, че не се знае на колко хиляди километра е, и че ако нещо се повреди по инжекциона, едва ли ще намеря тук части за него. Но ако предположим, че при евентуален ремонт, все ще намеря някой, който да я оправи, остава въпросът с издаването на паспорт на ГУ.Старата ми Мареа, беше с монтирана в Италия газова и помня, че преди 6 години и вадих паспорт за 40-50лв от един газаджия, но същия сега вече отказва да издава паспорти на немонтирани от него системи. Проверих на едно друго място, казаха ми че вече не се изисквали паспорти ( Аз обаче минах на преглед със старата кола преди месец и ми изискваха за първи път паспорта, добре че го бях скатал в жабката.). На трето място ми казаха, че ако донеса документите от Италия, за монтираната там уредба, щели да ми издадат паспорт - проблема е че такива документи няма.Някой минавал ли е тази процедура скоро и може ли да сподели опит. И евентуално, ако може да ми препоръча някой сервиз в София, където все още правят тази процедура. Благодаря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде мога да си извадя паспорт на ГУ, монтирана в Италия
Collapse
X
-
Така, щото го ядох същия проблем. Та не ти трябва паспорт вече. За да я легализираш трябва да минеш през т.нар. първоначална проверка на ГУ и ти се издава удостоверение за това. С това удостоверение след това може да си смениш талоните, ама имаш давностен срок (ако не се бъркам) от 3 години - т.е. можеш до 3 години да си смениш талоните след като получиш удостоверението. Не на всяко място го издават, в София е около 80 лв., затова аз минах в Дупница срещу 50 лв. (беше ми на път). Там много коректно се държаха хората, дори и да нямаш документ за монтирана ГУ, пак минаваш. Ако искаш допълнителна информация пиши на лични Вече само с паспорт не може да смениш талона - само с такова удостоверение!!!FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Ти нямаш ли някакви документи от Италия Декларацията е че декларираш че газовата е слагана от оторозирана фирма. или някой услужлив /газаджия/ да ти извади паспорт срещу някой левFIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Не знам да има глоби сега а и в близко бъдеще за газовите ако нямаш регистрация-документи.В КАТ минах за 30 минути и сега на талона пише че колата е и с газова .Като минавам преглед и там ми отбелязват газовата .FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
кола
Само това може да затрудни смяна на на талона -регистрацията на газовата /удостоверение за изменение на конструкцията, издадено от сертифициран сервиз/ И колко пари струва издаването му .Не се знае кой сервизи имат право да издават този документ Може да ти напишат някакъв документ за монтажа но да не важи пред КАТ .
Коментар
-
Благодаря за информацията колеги. Отказах се от Кромата. Не е лоша, но реших да си купя kia sportage 2005 бензин и да и сложа газова. Ще ми харчи малко повече от кромата, но поне е 4х4 и е по-висока. За газовата, говорих с още един сервиз и ми казаха, че ако нямам никакви документи от кого и кога е поставена газовата, няма да ми издадат документи за регистрация. Същите преди години, правеха "цялостен преглед" на системи, монтирани от трети лица, разкачаха бутилки, маркучи и прочие и след проверката издаваха паспорти и стикери (но тогава цената, която искаха ми се видя много и се отказах от тях)Не ми се хабят нерви за глупости. А и като се сетя, че на Мареата газовата, монтирана в Италия беше много добре, докато не я "пипна" български майстор ми се реве... Части резервни нямаше никъде и се наложи да я подменя на 70% с части "ловато" и сега е трагедия - 12 смесен разход, пука, гърми.. при сменени кабели, нови свещи и бобинаДа се надяваме, че KIA няма да ме разочароват, остава да си намеря съвестен газаджия, който да ми постави АГУ и да ми издаде документ след това.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар