Колеги преди около месец ми изби тапата на блока , зад ангренажния ремък коята е , имаше дупка и за по малко от минута изтичаше всичко . Отидох на майстор и купих въпросната тапа / капачка за 4 лв . , а майстора ми взе 40 лв . труд само защото свали капака на ремъка , докато изпуша 2 цигари , според мен цената е безбожна . Сега от онзи ден гледам ми прекапва , но този път нещата са по трудни , защото капе тапата на 3-ия цилиндър ( Пунто ) зад колекторните тръби които са , та въпроса ми е , няякой може ли да ми даде съвет какво да направя ...... да я извадя и да сложа нова , но не знам какво лепило да сложа по края й , както ( кожудера ) ми сложи нна първата тапа , а пък и мястото е трудно достъпно , а не ми се дават пак 50 лв . за една тапичка . Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем . Благодаря ви прредварително за помощта !Допълнено заглавие.Прочети правилата на форума!Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да сменя тапа на блока на Пунтото?
Collapse
X
-
Re: Тапа на блока
Павлин_Хаджиев написа:Колеги преди около месец ми изби тапата на блока , зад ангренажния ремък коята е , имаше дупка и за по малко от минута изтичаше всичко . Отидох на майстор и купих въпросната тапа / капачка за 4 лв . , а майстора ми взе 40 лв . труд само защото свали капака на ремъка , докато изпуша 2 цигари , според мен цената е безбожна . Сега от онзи ден гледам ми прекапва , но този път нещата са по трудни , защото капе тапата на 3-ия цилиндър ( Пунто ) зад колекторните тръби които са , та въпроса ми е , няякой може ли да ми даде съвет какво да направя ...... да я извадя и да сложа нова , но не знам какво лепило да сложа по края й , както ( кожудера ) ми сложи нна първата тапа , а пък и мястото е трудно достъпно , а не ми се дават пак 50 лв . за една тапичка . Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем . Благодаря ви прредварително за помощта !>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
-
Павлин_Хаджиев написа:А при външно мазане , върху и около старата тапа няма ли да се получи , щом втвърдява този силикон ...>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
:D Аз ще я сменя , ей сега проверих по магазините за това лепило Виктор , предложиха ми го ........ но предложиха и алтернативи на същото ниво на тройно по - малка цена , които се ползват за същата цел . Най - голям дерт ми е как ще разглобявам колекторните тръби , понеже сигурно гайките не са пипани от завода и не зная , дали ще мога да ги развия , да не да скъсам някой болт . . . И отделно , ако ги развия висват ли с гърнето или под мотора има нещо , което и там ги държи
Коментар
-
Павлин_Хаджиев написа::D Аз ще я сменя , ей сега проверих по магазините за това лепило Виктор , предложиха ми го ........ но предложиха и алтернативи на същото ниво на тройно по - малка цена , които се ползват за същата цел . Най - голям дерт ми е как ще разглобявам колекторните тръби , понеже сигурно гайките не са пипани от завода и не зная , дали ще мога да ги развия , да не да скъсам някой болт . . . И отделно , ако ги развия висват ли с гърнето или под мотора има нещо , което и там ги държи>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Такаа , колеги , всичко е направено , свалих колекторните тръби , тапата излезе трудно , намазах новата , но тя влезе адски трудно , 30 мм . е тапата , но понеже силикона дават пълно стягане след 24 часа , че ще чакам да утре , ще налея антифриз и дано съм успях . Голяма пречка бе тръбата , която излиза от водната помпа , а тапата е точно зад над и заради нея нямах добра амплитуда за набиване , но внимавах за тази тръба , после сложих и на нея силикон на снадката с водната помпа за всеки случай да оплатнения ии живот и здраве утре като налея антифриз да завърти ще си покаже какво съм направил .
Коментар
-
Павлин_Хаджиев написа:Дай боже , че ми е голям деерт ..>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Павлин_Хаджиев написа:Викам , ако не е изсъхнало добре , да не избие тапата от налягането>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар