Здравейте колеги . Днес паля колата ( Пунто ) и не чух да извие помпата отзад , както обичайно , ключа не даде да го бутна , запали на четвърт , но след секунда изгасна и така няколко пъти опитах и пак същото . Изгоряла помпа ли ще е или нещо друго свързано с горовото ... датчик ... реле и т. н. ...Допълнено заглавие.Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Не чувам бензиновата помпа, дали е изгоряла?
Collapse
X
-
По таблото свети обичайното . Дано не е тя , че точно преди месец я сменях , но тогава не съм я гледал , направо я закарах на майстор , давали са ми се пари явно , но сега се надявам да не е изгоряла .Благодаря колега , ще проверя буксата , може да е разместена , аз вярно , че преди 2 - 3 седмици бърках там и запойвах датчика за поплавъка , но пък след това работеше . . .Ще проверя също и бушоните , само да ги намеря
Коментар
-
Павлин_Хаджиев написа:По таблото свети обичайното . Дано не е тя , че точно преди месец я сменях , но тогава не съм я гледал , направо я закарах на майстор , давали са ми се пари явно , но сега се надявам да не е изгоряла .Благодаря колега , ще проверя буксата , може да е разместена , аз вярно , че преди 2 - 3 седмици бърках там и запойвах датчика за поплавъка , но пък след това работеше . . .Ще проверя също и бушоните , само да ги намеряBravo 1.6 16v 103hp
Коментар
-
Да , общо взето само на газ я карам колата колега и понежа нямам нивомер , като свърши газта , скачаам на бензин до близката газстанция , лошо , че сегаа пълня всеки ден до горе , защото свърши ли газта , до там . . . Колега , помпата е Пиербург и не , не се чува да вие , както до сега го правеше ..Вчера като проверяявах жиците и бушоните , пак я пробвах , пали чакмак , но гасне на момента
Коментар
-
По принцип до колкото знам е хубаво да има поне 20ина литра бензин в резервоара, нищо че я караш на газ. Едно време и аз бях така, смених 2 бензинови помни и то хубави, защото я оставях без бензин понеже я карах на газ. Помпите трябва да са потопени за да се охлаждат, поне при мене беше така. Последната дето я сменях се беше стопила заедно с кошницата.Alfa Romeo 147 1.9 16v JTD 190hp
Fiat Stilo 1.6 16v 103hp
Коментар
-
Павлин_Хаджиев написа:Да , общо взето само на газ я карам колата колега и понежа нямам нивомер , като свърши газта , скачаам на бензин до близката газстанция , лошо , че сегаа пълня всеки ден до горе , защото свърши ли газта , до там . . . Колега , помпата е Пиербург и не , не се чува да вие , както до сега го правеше ..Вчера като проверяявах жиците и бушоните , пак я пробвах , пали чакмак , но гасне на момента>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Кой както му е удобно....(аз си я спирам) понеже ми писна да сменям помпи 3 под ред (НИКОГА ПОВЕЧЕ ПОМПА ВТОРА УПОТРЕБА). Само мога да кажа ,че и няма нищо на моита помпа работи си и до днес чистак барсак нова я взех преди 3 години 80 кинта. И си смуча бенза почти до край без да са притеснявам ,че ше ми замине. То по таз логика ако спукаш маркуч и си караш на газ пак ше си останеш без бензин и помпата ще замине. А дори да се осетиш ,ако не ти светне на ума да и дръпнеш буксата или свалиш бушона , докато идеш до "сервиз" пак ще си за нова помпа .. :D Разбира се пускам си помпата от време на време . Но ми са се случвали доста аварии в които копчето за спиране ми е вършело работа. Като върти с времето доколкото съм чувал отслабва налягането на помпата. Което също не е положителна черта. Както и да е ... Относно до проблема на колегата провери бушоните на помпата от пред са под капачето до бачонката за спирачна течност. И внимавай с маркучите , като ги вадиш и слагаш на кошницата ,че са много гадни лесно се чупят тръбичките на кошницата .>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар