Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не чувам бензиновата помпа, дали е изгоряла?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не чувам бензиновата помпа, дали е изгоряла?

Здравейте колеги . Днес паля колата ( Пунто ) и не чух да извие помпата отзад , както обичайно , ключа не даде да го бутна , запали на четвърт , но след секунда изгасна и така няколко пъти опитах и пак същото . Изгоряла помпа ли ще е или нещо друго свързано с горовото ... датчик ... реле и т. н. ...Допълнено заглавие.Модераторски екип на fiat-bg.org

кола

Какво остава да свети по таблото като не пали Виж буксата при помпатаАко е от по старите зад двигателя има едно бяло реле и 2 бушона
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

По таблото свети обичайното . Дано не е тя , че точно преди месец я сменях , но тогава не съм я гледал , направо я закарах на майстор , давали са ми се пари явно , но сега се надявам да не е изгоряла .Благодаря колега , ще проверя буксата , може да е разместена , аз вярно , че преди 2 - 3 седмици бърках там и запойвах датчика за поплавъка , но пък след това работеше . . .Ще проверя също и бушоните , само да ги намеря

Коментар

Проверих бушоните , проверих и жиците , всичко е здраво . . . .

Коментар

Колега, колата само на бензин ли я караш или има и газ?
          Alfa Romeo 147 1.9 16v JTD 190hp
          Fiat Stilo 1.6 16v 103hp

Коментар

Павлин_Хаджиев написа:
            По таблото свети обичайното . Дано не е тя , че точно преди месец я сменях , но тогава не съм я гледал , направо я закарах на майстор , давали са ми се пари явно , но сега се надявам да не е изгоряла .Благодаря колега , ще проверя буксата , може да е разместена , аз вярно , че преди 2 - 3 седмици бърках там и запойвах датчика за поплавъка , но пък след това работеше . . .Ще проверя също и бушоните , само да ги намеря
            Каква помпа сложи ? Марка цена ? Ако е китайска ITN От евро 07 нормално да е заминала те по толко карат месец,два.Коя година е пунтото ако е старото да 99,Помпата ти е по ERA - 770011A -30лвPS. Като дадеш контакт чуваш ли я да работи?
            Bravo 1.6 16v 103hp

Коментар

Да , общо взето само на газ я карам колата колега и понежа нямам нивомер , като свърши газта , скачаам на бензин до близката газстанция , лошо , че сегаа пълня всеки ден до горе , защото свърши ли газта , до там . . . Колега , помпата е Пиербург и не , не се чува да вие , както до сега го правеше ..Вчера като проверяявах жиците и бушоните , пак я пробвах , пали чакмак , но гасне на момента

Коментар

По принцип до колкото знам е хубаво да има поне 20ина литра бензин в резервоара, нищо че я караш на газ. Едно време и аз бях така, смених 2 бензинови помни и то хубави, защото я оставях без бензин понеже я карах на газ. Помпите трябва да са потопени за да се охлаждат, поне при мене беше така. Последната дето я сменях се беше стопила заедно с кошницата.
                Alfa Romeo 147 1.9 16v JTD 190hp
                Fiat Stilo 1.6 16v 103hp

Коментар

Павлин_Хаджиев написа:
                  Да , общо взето само на газ я карам колата колега и понежа нямам нивомер , като свърши газта , скачаам на бензин до близката газстанция , лошо , че сегаа пълня всеки ден до горе , защото свърши ли газта , до там . . . Колега , помпата е Пиербург и не , не се чува да вие , както до сега го правеше ..Вчера като проверяявах жиците и бушоните , пак я пробвах , пали чакмак , но гасне на момента
                  Оставял ли си я без бензин колата ? Ако да си прегрял помпата . Бензина охлажда помпата ! Дори при работа на газ помпата пак си върти . Повечето газажии дане кажа всички не я прекъсват ! Оставят да я надува дори и при работа на газ. Само прекъсват подаването на импулси към инжектора или инжекторите и помпата си върти бенза. Което не е добре! Изведи си копче да я прекъсваш,като си на газ.
                  >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Варианта със спряна помпа е още по-лош.

Коментар

С други думи за помпа съм явно ....Ии да винаги имам около половин резервоар , просто явно не подкача А може ли да изгори от друго ...

Коментар

Lybra VVT написа:
                        Варианта със спряна помпа е още по-лош.
                        Колега, защо варианта със спряната помпа е по-лош? Питам от любопитство, а и защото при мен е спряна...

Коментар

МОже би за зимата , защото трудно пали на газ , не знам колегата да каже , може би има друго на ум

Коментар

варианта със спряна помпа е по-лош наистина.помпата е в покой много по-дълго време,последиците трябва да са ви ясни.а това некомпетентно мнение,че помпата надувала когато мотора работи на газ,чак не ми се коментира.помпата си има регулатор,който я разтоварва,така,че проблем няма

Коментар

Кой както му е удобно....(аз си я спирам) понеже ми писна да сменям помпи 3 под ред (НИКОГА ПОВЕЧЕ ПОМПА ВТОРА УПОТРЕБА). Само мога да кажа ,че и няма нищо на моита помпа работи си и до днес чистак барсак нова я взех преди 3 години 80 кинта. И си смуча бенза почти до край без да са притеснявам ,че ше ми замине. То по таз логика ако спукаш маркуч и си караш на газ пак ше си останеш без бензин и помпата ще замине. А дори да се осетиш ,ако не ти светне на ума да и дръпнеш буксата или свалиш бушона , докато идеш до "сервиз" пак ще си за нова помпа .. :D Разбира се пускам си помпата от време на време . Но ми са се случвали доста аварии в които копчето за спиране ми е вършело работа. Като върти с времето доколкото съм чувал отслабва налягането на помпата. Което също не е положителна черта. Както и да е ... Относно до проблема на колегата провери бушоните на помпата от пред са под капачето до бачонката за спирачна течност. И внимавай с маркучите , като ги вадиш и слагаш на кошницата ,че са много гадни лесно се чупят тръбичките на кошницата .
                              >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Working...
                              X