Здравейте, предстои ми покупка на нов (употребяван) автомобил.Търся здрава за нашите пътища, икономична, голяма/семейна кола със сравнително евтина поддръжка.Спрял съм се на следните двигатели 1.3 multijet на Фиат, 1.4TDI на VW Group и 1.4 TDCi на Ford.Марките и моделите на автомобилите са: Fiat Qubo, Skoda Roomster, Ford FusionМоля за мнения относно Qubo 1.3 дизел. Хората, които ще започнат да я плюят колко е грозна и как не върви да не пишат в темата. Не търся спортна кола красавица.Преместена в правилния раздел!Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнения за Qubo 1.3 дизел
Collapse
X
-
Имам наблюдение над Ситроен Немо което е същото. Изглежда голяма и просторна кола но в действителност не събира кой знае колко много багаж. Иначе 1.3д на Фиат си е класика в жанра. Мисля ,че е с верига(което едоста рентабилно) и не харчи много ако галиш педала на гаста. От трите най-голямо пространство е Шкодето но нямам преки наблюдения.Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
-
Ако си карал или си свикнал да караш по-голям дизелов ДВГ този ще ти се стори много муден.С натоварено Кубо по баир и евентуално климатик...мъчно ще да е. Иначе това са ДВГ монтирани и в Опел Корса и в Сузуки Суифт...Не случайно са монтирани в компактните им модели. Иначе и част от братчетата на Фиат Кубо от марките Пежо и Ситроен имат същите ДВГ, но притежават и 1.4 ХДИ ( според мен по-добър вариант), а ако КУБО има 1.9 си е песен, но мисля, че не вграждат този ДВГ.ПС: И друго: Малкия дизелов ДВГ в повечето случаи не е толкова икономичен.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
MartoModev написа:Вземи си Шкода Румстър с 1.6TDI и си решаваш проблема за доста дълго време.С подобна кола над 12к.никакви ядове,доколкото с нов Фиат не мога да кажа нищо подобно.не подценявайте италианските коли
Tipo 1.6 (149.C2.046)
Коментар
-
MartoModev написа:Вземи си Шкода Румстър с 1.6TDI и си решаваш проблема за доста дълго време.С подобна кола над 12к.никакви ядове,доколкото с нов Фиат не мога да кажа нищо подобно.Peugeot 307 2.0i ГИ
ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар