Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Маслена помпа ???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Маслена помпа ???

Здравейте колеги! От няколко дни имам следния проблем. На празен ход се чува едно чукане, помислихме че е от ролките (сменихме ги всичките), направихме центровка на анг.ремък ..всичко, но пак се чува, открихме че е от маслената помпа. Аз понеже не съм много в час и през по-голямата част от времето бях наблюдател :D Има нещо като ролка (която има луфт ) , която при въртене пак чука ... Та вапроса ми е дали трябва незабавно да се смени тази маслена помпа ..майсторите казаха че по принцип е много работа, но няма невъзможни неща.. Колата ми е Браво 1.6 16В. Благодаря много на отзовалите се !!!
    Fiat Punto GT

Че защо да чука само на празен ход ако е ролка с луфт По-скоро се замислям данеби да ти чукат клапаните ако налягането на маслото пада доста при ниски обороти.Аз не съм виждал помпа на Браво/Брава ама предполагам че си е като нормалнте помпи - две зъбни колела с малко разстояние между себе си.Не ми е ясно за коя ролка говориш и дали се вижда отвън някъде или?Чудя се дали не може да се смени само тя накак и изобщо отделен елемент ли е.На какви км е маслото?
    Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Коментар

Ами поне на празен ход го чувам това чукане... Иначе и аз незнам какво представляла тази помпа и ако трябва да се сменя колко ще се изръся.. Иначе маслото ми е на 10000хил. км, ама на пръчката си си показва малко под макс.
      Fiat Punto GT

Коментар

помпа

според мен не е маслена помпа аз преди бях ударил картера и едва вървеше да 40 км.от всичко говорено за смяна на картер - нали там е помпата че била се счупила и не качвало масло сам си я направих с помощ от Веско и други от форума оказа се че половината бобина е с нарушена изолация и работи на два цилиндара смених е с вора употреба и сега е добре никой от майсторите не позна повредата.
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Ами мисля че му е време да го смениш.То хубаво е на max ама с времето и експлоатацията се разрежда и като загрее колата става почти като вода и налягането му става по-ниско отколкото при ново масло и може оттам да ти се явява проблема.Заслушай се горе-долу от коя част на двигателя идва шумът (дали отгоре някъде или отдолу като за начало)Някой колега с повече опит дано успее да разясни помпата изобщо може ли да се повреди по такъв начин...Успех!

Коментар

Отдолу идва чукането ... сигурен съм, защото има едно зъбно колело на помпата, което има луфт и най-вероятно като върти ремъка то тропа..
            Fiat Punto GT

Коментар

Т.е. доколкото те разбирам при теб е гор-еодлу като при мен - помпата е нанизана отпред на коляновия вал и след нея отпред е зъбното колело,на което се зацепва ремъка.

Коментар

Working...
              X