Здравейте колеги! От няколко дни имам следния проблем. На празен ход се чува едно чукане, помислихме че е от ролките (сменихме ги всичките), направихме центровка на анг.ремък ..всичко, но пак се чува, открихме че е от маслената помпа. Аз понеже не съм много в час и през по-голямата част от времето бях наблюдател :D Има нещо като ролка (която има луфт ) , която при въртене пак чука ... Та вапроса ми е дали трябва незабавно да се смени тази маслена помпа ..майсторите казаха че по принцип е много работа, но няма невъзможни неща.. Колата ми е Браво 1.6 16В. Благодаря много на отзовалите се !!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Маслена помпа ???
Collapse
X
-
Че защо да чука само на празен ход ако е ролка с луфт По-скоро се замислям данеби да ти чукат клапаните ако налягането на маслото пада доста при ниски обороти.Аз не съм виждал помпа на Браво/Брава ама предполагам че си е като нормалнте помпи - две зъбни колела с малко разстояние между себе си.Не ми е ясно за коя ролка говориш и дали се вижда отвън някъде или?Чудя се дали не може да се смени само тя накак и изобщо отделен елемент ли е.На какви км е маслото?Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
-
помпа
според мен не е маслена помпа аз преди бях ударил картера и едва вървеше да 40 км.от всичко говорено за смяна на картер - нали там е помпата че била се счупила и не качвало масло сам си я направих с помощ от Веско и други от форума оказа се че половината бобина е с нарушена изолация и работи на два цилиндара смених е с вора употреба и сега е добре никой от майсторите не позна повредата.
Коментар
-
Ами мисля че му е време да го смениш.То хубаво е на max ама с времето и експлоатацията се разрежда и като загрее колата става почти като вода и налягането му става по-ниско отколкото при ново масло и може оттам да ти се явява проблема.Заслушай се горе-долу от коя част на двигателя идва шумът (дали отгоре някъде или отдолу като за начало)Някой колега с повече опит дано успее да разясни помпата изобщо може ли да се повреди по такъв начин...Успех!Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар