Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Техн. въпроси / упътвания за Фиат Мултипла 1.9/115 - 2005г.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Техн. въпроси / упътвания за Фиат Мултипла 1.9/115 - 2005г.

Здравейте колеги, отското карам Мултипла 1.9 JTD 115 к.с., 2005 година, мноо е яка, върви добре, харчи малко, но съм бос на тема Фиат. Имам младенец на 4-ри и чакам още 2 моми близнета. Та ми се наложи да си купя Фиатката и бях предубеден, ама ми хареса - шегата настрана. Искам да попитам за доста неща, кой колкото може и има желание да ми помогне да намеря желаните отговори.Техническа част:- Две от свещите не работят, прецакани са с нагар, тези дни ще я водя в сервиз в които ми казаха че ще ми ги свалят без да ги скъсат, ще пиша тук като имам резултат, как какво и колко кеш..Във Вентура гараж не посмяха да ги свалят, което е хубаво, поне не правят глупости а ме предупредиха да не ги скъсам. - Като карам по задръстванията в Сф /в жегата/ ми държи температура - рядко 2 черти, обикновенно 3 черти, ако карам на ужас показва и четири понякога, ама като покарам спокойно километър пада на 3. На дълго повече от три деления не показва. Това ок ли е като показания. Колко черти на какви градуси отговарят? Искам да разглобя предното табло и за него имам въпроси: - Ръководство / схема или нещо подобно как се разглабя някой знае ли откъде да дръпна? Ще сменям централната духалка /намерих си перфектна в мегапартс/ и няколко лампи на подсветката за климатика.- Имам идея как да махна гумираното покритие от таблото което се драска много и да го пръсна със спрей. Ще пиша и ще покажа снимки като го направя, ама за целта искам да разглобя таблото културно без да чупя..Автоморга която да разполага с повечко бройки Мултипла съществува ли в БГ? - Салона ми е захабен, трябват ми и пластмасарии по купето, дребни но достатъчно дразнещи.. Някой претапицирал ли е седалка на Мултипла, колко пари злиза, в моите има и еърбеци?- Липсва ми ключа за болтовете на джантите, мисля че е 17-ка.. туй къде да го търся?- Напречни греди за тавана? Как се монтират? Надлъжни има ли? Мисля да сложа един бокс върху колата, че пътуваме с багаж доста..
    Multipla fan...

Добре дошъл във Форума и честито за правилния избор Да започнем подред:1. Възможно е да се скъсат, но в повечето случай излизат лесно. За новите - ИСКРА, около 15 лв. бройката е и са качествени. Другите БОШ/БЕРУ са към 30+ лв.2. Не би трябвало да има такива колебания, можеш да си купиш модул за диагностика и да видиш точната температура. Може и термостата да е запецнал отворен или да отваря по-рано (като моя на 70 градуса)...3. Нямам идея, пробвай да се ориентираш по снимките на разглобените части.4. Гумираното покритие се маха със спирт, меглио или с мокри кърпи, но трябва търкане. За търкане - вземи си гъбички за миене на съдове, поне 10 броя.Няма смисъл да купуваш ново, изтъркай си твоето. Може и да не сваляш таблото, просто чистиш видимите части.Сега се сетих, че и на мен не ми светят врътките за парното, да не би да са си така :/За съжаление само в партс-а има няколко бройки... Купих си рейка от там - тече. Купих си амортисьорчета за капака - не държат...Колкото и да ме блазни, че имат части, лично аз не бих пазарувал повече от тях.5. Закарай я на тапицер. Цените там много варират според материала/труда и мисля, че ще се откажеш от тази идея 6. 17 е, може и да имам, но трябва да проверя, че май беше 19ка моя...7. Търси си оригинални греди. Тея дето ги дават по 40-50-100 лв. за универсални са къси и не пасва захвата. Имаше една обява в мобиле на кола с такива греди, звънни и питай дали ги продават
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Working...
    X