Колеги,продавам си зимните гуми с джантите и днес ми се обади един клиент с въпрос. Дали ще станат на Опел астра със междуболтово разстояние 4х100.Знам ,че обратната процедура става със фланци и ексцентрични болтове. Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно?Принципно сме се уговорили да му смъкна една гума и да мери на място,но едва ли ще се разбере дали става с болтове или с фланци.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Джанти от Фиат на Опел?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Не знам на опелите какво им е разстоянието...Ако е по-голямо от 57.1 ли беше, 58 ли, трябва да се направят втулки, ако е по-малко, трябва да се пилнат джантите"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Двата милиметра разлика в делителната осигуряват комфортно разбиване на резбите на болтовете и главината, получава се след няколко сваляния на джантата. Тъй като съм се занимавал и със гумарство, имам маблюдение върху нещата. Ако ще продаваш джантите, не виждам смисъл да питаш, щом купувача е достатъчно неграмотен да ги вземе.Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
За разбиванего градския принципно е прав, още повече, че в гумаджийниците завиват болтовете последователно...При правилен монтаж, със сигурност ще карат доста."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Колеги,чета и се чудя на отговорите ви.Така наречените ексцентрични болтове са самонагаждащи.Ако центриращият отвор за главината е по голям и не се сложи преходна втулка какво се получава.Първият стегнат болт от така наречените ексцентрични се нагажда по най малкото съпротивление,а останалите се нагаждат по изместването на отворите и гумата си бие радиално.Няма как да се стегнат четирите болта и джантата да е центрована щом центриращият отвор е по голям от главината и не се използва преходна втулка.Изводът е че джантите не стават за Опела,но при спазени определени условия може и да станат,в случаят както е описано тези условия няма да се спазят.Не знам кой гений е измисли раздвижените болтове,но според мен това си е доста опасно.Джантата първо се центрира на главината и след това конусните болтове допълнително е държат на мястото,а не обратното. Всеки гумаджия може да го каже.Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp
Коментар
-
Централните отвори са различни. Не вярвам човеко да тръгне да прави втулки, така, че по-добре не му ги давай, ако ти е мило за него Без втулки просто няма как да стане. При наличие на втулки може и да игнорираш проблема с междуболтовото.Хич не съм фен на тези раздвижените болтове... Първо, че са скъпи, второ, че не ми се струват сигурни."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар