Здравейте, от известно време имам странен шум когато пусна климатика, чува се постоянно странно тихо шумолене като от износен лагер все едно. Интересното в случая е, че когато натисна съединителя шума изчезва, когато отпусна пак се появява. При изключен климатик такива симптоми няма. Дали имам проблем с компресор или съединител? Съединителя уж не буксува - пробвах го на 3-та от място с ръчната, но не е сменян от 50 хил. сигурно. Климатика духа перфектно студено....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Климатик или съединител. Търси се проблема Брава 1.6
Collapse
X
-
Много интересно. Когато работи климатика двигателя държи съвсем малко по-високи обороти. Също така има повече вибрации и освен да подрънква притискателния лагер на съединителя. Ама по принцип когато е тръгнало да се разваля нещо, трябва да се изчака хубаво да зашуми за да се разбере къде е проблема.
-
ако идва от лагера на компресора, не би ли трябвало при изключен климатик пак да се чува този шум. Забравих да спомена и един друг проблем свързан с компресора, ако е проблем де - при включен климатик и подавне на газ, след отпускане на газта се чува едно "щрак" и това е всеки път когато отпускам газта и оборотите падат към 900 . Трябва да заснема клипче и да ви покажа, така не мога да го опиша.
Коментар
-
Всеки климатик има изводи към ЕКУ.Няма без. Идеята е като се пусне климатика, със стъпковия мотор да се коригират оборотите, които падат заради пускането на компресора. Не е малка разликата-около 250 оборота. На по-старите дизели беше с клапан, да се дръпне лостчето на ГНП. При комън рейла не знам как е реализирано-вероятно пак с компютъра Другото, което се променя, е товара върху алтернатора-заради ел. магнита, задействащ компресора. Доста ампери са там.
Коментар
-
Ето и клипче на това щракане след като се отпусне газта https://www.youtube.com/watch?v=cylSJ167kfM . Малко трудно се чува клипа. Пробвах и за странния шум, който след натиснат съединител изчезва, но на клипче нищо не се чува.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар