Здравейте колеги...да си споделя и аз мъката...колата е Браво 1.6 16v , 96г.Вчера като си карах към лекции и по едно време включвам от 3 на 4-та, при което лоста охлабя, т.е. почна да си плава, няма съпротивлени. Пробвах първа, втора, няма - единствено на 3 и 4 се включва. пета и задна също ги няма. Добрах се накяк до нас, като на 3 и 4 колата си се движеше съвсем нормално. Разглобих кожата и топката на лоста и отдолу, където е бялата ябълка, която го свързва с долната част, беше се отчупило едно черно пръстенче. Въпросът ми е от какво може да е? Проблем със скоростен лост, ск. кутия? Съединителя го изключвам, тъй като на 3,4 включва веднага и също така се маха от скорост.Ако някой е имал подобен проблем моля да го сподели...че не искам да тегля колата по сервизи и да ме одерат/излъжат самоБлагодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с Браво - скорости... :(
Collapse
X
-
Колега спокойно, проблема не е голям. Откачил ти се е механизма на скоростния лост! И тъй като 3та и 4та не изискват движение настрани те си влизат във всяко положение! обаче нямаш 1ва 2ра 5та и задна. Това ми се случи на мен на морето и проблема бе в ябълката на напречната щанга на скоростния механизъм. Намира се отдясно зад двигателя (аз обаче бях с 1.4 двигател) Та значи викни някой приятел да мести скоростния лост и ти гледай под капака целия механизъм за откачено някъде. Сигурен съм че ябълка ти се е откачила. Аз реших проблема временно с 2 кръстосани свински опашки
-
Благо написа: Преглед на мнениетоЗдравейте колеги...да си споделя и аз мъката...колата е Браво 1.6 16v , 96г.Вчера като си карах към лекции и по едно време включвам от 3 на 4-та, при което лоста охлабя, т.е. почна да си плава, няма съпротивлени. Пробвах първа, втора, няма - единствено на 3 и 4 се включва. пета и задна също ги няма. Добрах се накяк до нас, като на 3 и 4 колата си се движеше съвсем нормално. Разглобих кожата и топката на лоста и отдолу, където е бялата ябълка, която го свързва с долната част, беше се отчупило едно черно пръстенче. Въпросът ми е от какво може да е? Проблем със скоростен лост, ск. кутия? Съединителя го изключвам, тъй като на 3,4 включва веднага и също така се маха от скорост.Ако някой е имал подобен проблем моля да го сподели...че не искам да тегля колата по сервизи и да ме одерат/излъжат самоБлагодаря предварително
Коментар
-
Ето какво представлява механизма
http://www.axm-auto.com/index2.php?b...=24&subcat=197FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар