Да то може и от скоростите да е по тая логика. Важното е първичната диагностика - шума от къде е, от ляво ли, от дясно ли, кога се появява - само когато караш направо или в завой и т.н. Някои коли имат лагер на междинния (десен) полувал. Може и някое каре да е. Възможности много.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Виене при 80 км/ч
Collapse
X
-
milen11 написа:Sorry обикновено така се получава.Вместо да се пише по форума и да се получават невероятни съвети се отива в първият сервиз,констатира се проблемът,отстранява се,плащаш си и си заминаваш.Сега ще се наложи да отидеш някъде и да констатират от къде е виенето.Може да е друг лагер,но може да е и деференциал.Към колегите писали по горе.Въртенето на гумата не е никакъв фактор.Това не е лагерна количка и се върти не само гумата , а и полуоската и деферинциала.Предна гума вдигната на подемник не може да се върти сама по инерция.Едната се върти напред а другата назад.Няма блокаж на дифа и има увличане от касетата.Също не е фактор кой лагер ще се разбие първи,всичко е въпрос на късмет.Предполагам че някои колеги ще разберат какво съм се опитал да обясня,а към колегата да сменя и другият лагер и да се моли да е той.По нагоре бях писал че натоварването на предните лагери се променя при завиване ама явно никой не прочел или отчел мнението и опитът ми.Поздрави и дано да е другият лагерФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
tambuhtaneca написа:Да то може и от скоростите да е по тая логика. Важното е първичната диагностика - шума от къде е, от ляво ли, от дясно ли, кога се появява - само когато караш направо или в завой и т.н. Някои коли имат лагер на междинния (десен) полувал. Може и някое каре да е. Възможности много.Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp
Коментар
-
stilo2002 написа:Колега и аз имам виене,но на мен ми казаха първо да си сменя накладките,че най често било от тях.Мой те са сравнително нови но ще ги сменя и ще видим дали ще помогне,та щом си сменил лагера и не е това пробвай с накладките.>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар