Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Виене при 80 км/ч

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да то може и от скоростите да е по тая логика. Важното е първичната диагностика - шума от къде е, от ляво ли, от дясно ли, кога се появява - само когато караш направо или в завой и т.н. Някои коли имат лагер на междинния (десен) полувал. Може и някое каре да е. Възможности много.
    FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

milen11 написа:
      Sorry обикновено така се получава.Вместо да се пише по форума и да се получават невероятни съвети се отива в първият сервиз,констатира се проблемът,отстранява се,плащаш си и си заминаваш.Сега ще се наложи да отидеш някъде и да констатират от къде е виенето.Може да е друг лагер,но може да е и деференциал.Към колегите писали по горе.Въртенето на гумата не е никакъв фактор.Това не е лагерна количка и се върти не само гумата , а и полуоската и деферинциала.Предна гума вдигната на подемник не може да се върти сама по инерция.Едната се върти напред а другата назад.Няма блокаж на дифа и има увличане от касетата.Също не е фактор кой лагер ще се разбие първи,всичко е въпрос на късмет.Предполагам че някои колеги ще разберат какво съм се опитал да обясня,а към колегата да сменя и другият лагер и да се моли да е той.По нагоре бях писал че натоварването на предните лагери се променя при завиване ама явно никой не прочел или отчел мнението и опитът ми.Поздрави и дано да е другият лагер
      Да, колега.+1. Имах предвид за задните, но грешно се изразих. Понеже съм сменял все задни и никога не съм имал проблем с предни си мисля, че проблема е отзад. Все пак трябва да се види от компетентен човек ( майстор).
      ФИАТ- Пътят е само формалност
      ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
      -----------------------------------------------------
      FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

tambuhtaneca написа:
        Да то може и от скоростите да е по тая логика. Важното е първичната диагностика - шума от къде е, от ляво ли, от дясно ли, кога се появява - само когато караш направо или в завой и т.н. Някои коли имат лагер на междинния (десен) полувал. Може и някое каре да е. Възможности много.
        . Да може да са много неща,затова първо се констатира проблемът и след това се сменят части.Мен ме е правило луд лагерчето на маншона на скоростната кутия на лявата полуоска.То си скърцаше и свирукаше но само при движение на задна скорост.Колегата да отиде при човек които е наясно къде каво има по трансмисията и кое как и кога се върти и да констатира проблемът.
        Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp

Коментар

Колега и аз имам виене,но на мен ми казаха първо да си сменя накладките,че най често било от тях.Мой те са сравнително нови но ще ги сменя и ще видим дали ще помогне,та щом си сменил лагера и не е това пробвай с накладките.

Коментар

Между виене на лагер-главина и свирене на накладки... няма нищо общо.
            The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
            Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
            Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

stilo2002 написа:
              Колега и аз имам виене,но на мен ми казаха първо да си сменя накладките,че най често било от тях.Мой те са сравнително нови но ще ги сменя и ще видим дали ще помогне,та щом си сменил лагера и не е това пробвай с накладките.
              Крив , криви дискове , вероятно усещаш пулсации на педала като спираш ...
              >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Ходих при двама майстори,казват че не било лагери..............Единият даже за пръв път чувал нещо подобно............А сега де ....Някой да каже нещо по въпроса...

Коментар

Working...
                X