Така както го пишеш, че са бели кахъри с тия биелни лагери, не е точно така, защото освен биелните може да се наложи и вал да шлайфаш или пък да сменяш, малко са късметлиите, които след изтропване на мотор сменят само лагери без други последствия
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Събрах ли двигателя или лошо стечение на обстояелствата
Collapse
X
-
Bane
Ти май повече се притесняваш, отколкото да действаш. Отваряш и действаш. То квото е станало е станало вече, факт.
Коментар
-
Вторн се "лепи" картера и слагам маслото да видя какво ще излезе, чко има паразитен звук ще я задърпам и когато имам възможност ще свалям картера и ще гледам какво съм му причинил..Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
Коментар
-
звучи ми на празни повдигачи и заминал биелен лагер.чука си доволно.свали картера и разгледай лагерите как са.може и да минеш с един комплект.на моята барчета стана така дори по лошо защото качи лагер върху лагер задра вала и блокира.не се вайкай а сваляй картера и сменяй лагерите.fiat bravo 1.6 16v gt
fiat marea 1.9 8v jtd
fiat punto 1.7 td
fiat marea 1.6 16v
Коментар
-
Аз сменях биелни лагери преди 3-4г, май ги имам някъде в мазата старите - бяха станали на нищо, изобщо нямаха формата на биелен лагер, а на сплескана дъвка. На място двигателя работеше нормално, но като минех покрай стена с отворен джам и се чуваше някакво почукване. Та лагерите бяха дроб, но на вала му нямаше нищо и досега го търкалям.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Както разбирам не си карал много без масло. Най-много да са повлекли биелни лагери. Надявай се да не е надрало вала, въпреки че това е доста вероятно. Биела едва ли е превъртяла .. за това трябва да си талант като мене....||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Сваляш картера и гледаш лагерите ако лагера е превъртял в биелата ще трябва да я закараш за проверка на елипсата (ако ще го правиш качествено )Не знам на място как би проверил основните лагери, но е хубаво да смениш и тях. Шлайф на вала ако е задран, ако може да мине само с полиране идеално.мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва
Коментар
-
Ако се стигне до основен ремонт на двигателя, сега говорих с майстора ми и при него има една мареа в добро състояние само за смяна на съединител, но мисля е 103 коня и 600 лева (преди пазарлъка Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 ). Ще си прехвърля всичко от тази там и ще я пусна на части, ама пуста кола с толкова мерак започнах да я реставрирам... ТЦ ТЦЛанчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Коментар
-
flippy89 написа:Ако се стигне до основен ремонт на двигателя, сега говорих с майстора ми и при него има една мареа в добро състояние само за смяна на съединител, но мисля е 103 коня и 600 лева (преди пазарлъка Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 ). Ще си прехвърля всичко от тази там и ще я пусна на части, ама пуста кола с толкова мерак започнах да я реставрирам... ТЦ ТЦФиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
Ако трябва ще забавим проекта с още година, но накрая ще се получи всичко. Много не обичам започнат проект и накрая неазвършен, а по форумите се приказва колко и какво щял да бъде.... а накрая една 0.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Коментар
-
Днес отидох при колата зареден с 5 литра масло и надеждата че няма да има извънземни звуци от двигателя, но се оказа точчно обратното, чува се един металически звук или по - точно едно чукане все едно ще излезе биелата през главата а двигателя се тресе зверски. Отново снимах 2 клипчета за да се чуе и види за какво става на въпрос и евентуално да дадете диагноза само на ухо. Благодаря в предварително.https://youtu.be/Q_lQgjWeZtQhttps://...2KpIqHKMQgНе съм сигурен кой е по отчетлив и за това слагам и 2та.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар