Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с боята след безконтактно миене!?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ако е от значение цвета на колата...и със синьото е подобно. Моята я карам 7 години, досега на много мисвки съм ходил, проблеми не е имало( вкл и тип "левче"). Скоро ходих на една "за левче" и ми се е*а картинката...Интересното е, че тези петна са само по тавана. Колега, мога ли да те помоля да щракнеш снимка-две, да видим дали говорим за едно и също нещо?.

Коментар

Водата, която използват не е питейна, т.е. е пълна с много по-голямо количество хлор от нормално допустимото за питейна вода, затова и от хлора са се получили петната. Хлора да не е натурален продукт, химия си е. Най-вероятно има и други агенти за дезинфекция във водата. Аз поне така си обяснявам думите на момчето от автомивката, че е от водата и че била пълна с химия
      curko написа:
      Ако е от значение цвета на колата...и със синьото е подобно. Моята я карам 7 години, досега на много мисвки съм ходил, проблеми не е имало( вкл и тип "левче"). Скоро ходих на една "за левче" и ми се е*а картинката...Интересното е, че тези петна са само по тавана. Колега, мога ли да те помоля да щракнеш снимка-две, да видим дали говорим за едно и също нещо?.
      Ще опитам по-късно да снимам, но не знам дали ще се личи на снимките, сега се вижда много леко и то под определен ъгъл.Колега, опитах да снимам, но изобщо не си личи.
      Fiat Croma 1.9 16V MJet

Коментар

Моята Брава когато я купих беше без дефекти по външния вид но след време не знам от препаратите на автомивките или от стареене, лака започна да се лющи на задния капак и задната броня също първо бяха станали на бели петна цвета е светло сив металик.
        Fiat Brava 1.2 16V 80 к.с 2001г.

Коментар

Промишлената вода, която са длъжни да използват автомивките, не се обработва с нищо. Да вземаш акъл от някой, който е дорасъл до мияч на коли, е меко казано наивно.
          Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

muns61 написа:
            Промишлената вода, която са длъжни да използват автомивките, не се обработва с нищо. Да вземаш акъл от някой, който е дорасъл до мияч на коли, е меко казано наивно.
            Тук в нашата мила родина, кой какво е длъжен да прави и кой какво всъщност прави са две различни неща. До къде е дорасъл човека на автомивката и до къде не, мен, за разлика от теб, не ме интересува, просто споделих тук във форума разговора ни, пък кой на какво да вярва, било то и наивно, всеки сам си решава. Нито взимам акъл, нито давам, особено за неща, които никой не знае от какво може да са се получили. Както казах по-горе в темата, предполагам, че проблема беше в препарата и евентуално остатъчната вода по колата.Със здраве и ако иска някой модератор може да заключи темата, за да не се разводнява излишно с размисли и страсти
            Fiat Croma 1.9 16V MJet

Коментар

Нали трябва автомивката да има собствен водоисточник? Защо като спрат водата в квартала и мивките не работят???
              Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
              Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
              Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

veselin10 написа:
                Нали трябва автомивката да има собствен водоисточник? Защо като спрат водата в квартала и мивките не работят???
                В Бургас имаше 1-2 мивки със собствен водоизточник. Не знам дали още го ползват, но последно не им беше рентабилно ( друга и обширна тема)Иначе повечето се захранват от водопроводно отклонение и харчат питейна вода. За Бургас. Водата ни е твърда въпреки, че се обработва с много реагенти.Ако не си избърша стъклата след автомивка после трябва да чистя засъхналите петна с препарат за прозорци. Между другото от скоро използват в автомивките и някакъв препарат, койтоима уж полиращо действие. Не е с миещ ефект, а след използването му и/или недоизмиването му цялата кола ми е ставала на петна все едно ме е валял "пустинен дъжд".
                A17DTС/S
                Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

При безконтактно миене , автомобила в никакъв случай не трябва да бъде излаган на слънце . 99 % в това е проблема .
                  Фиат Пунто 1.2 8V , 12.2005 г.
                  ФИАТ МУЛТИПЛА 1.6 16V, 2010 г. Бензин Метан

Коментар

didich написа:
                    kokondrel написа:
                    Повечето евтини препарати за автомивките са силно алкални (т.е. основи). Ефекта от това е твоята случка.
                    Ако това е така то означава, че си мятаме направо котлен камък в/у колите, което означава, че тия петна би трябвало да се образуват в/у всякакъв вид боя на колата, а не само в/у червена, лилава и т.н. цветове, които се споменаха по нагоре.
                    Котленият камък се почиства с киселина, а мазнините с основа.

Коментар

Working...
                    X