Колеги,След като се прецаках сам и измих колата на автомивка тип "левче" с препарата за безконтактно, цялата кола стана на бели петна, дори след като три пъти я плакнах. Въпроса е, че сега като разтъркам с пръст, много трудно падат белите петна, бялото се маха, но остава очертание от петното все едно лака е разяден, ужас. Явно и боята е толкова "хубава". Само не мога да преценя дали е остатък от препарата или е разядено. Ще я дам някъде да я измият хубаво, но задължително да не е безконтактно, пък да видя след няколко измивания дали ще се оправи.Въпроса е, ако не се оправи, как мислите да се пробвам ли сам да я полирам на проблемните места и дали ще се оправи така или да я дам някъде където професионално да ми я пастират и полират?Ако някой е имал подобен проблем или може да даде съвет ще съм благодарен да сподели Само да уточня, че колата я взех скоро и продавача каза, че е пастирана. Не знам дали, това може да е повлияло по някакъв начин и дали е удачно да се пастира пак за толкова кратък период.Поздрави
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с боята след безконтактно миене!?
Collapse
X
-
Възможно е да е пребоядисвана и лака да е ментелив, идея нямам.Щом като изчегърташ бялото, отдолу си е ок, може и препарата да е бил кофти.Измий я на друго място с безконтакто и виж какво ще стане."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
-
Черен металик е колата. Даже ми разяде малко покритието върху лайсните за багажник на тавана. Освен да е бил някакво страшно менте препарата или наистина да е пребоядисвана колата и лака да не е хубав, знам ли.Колега M5kov, казваш пак с безконтактно да я измия, но не смея, за да не стане по зле. Въпреки, че с обикновено измиване не знам дали ще се отмият тези петна, но първо мисля така да пробвам.Преди това проблемно миене я измих безконтактно при едни пичове на една автомивка дето мият много добре и беше супер нямаше никакъв проблем.Fiat Croma 1.9 16V MJet
Коментар
-
Проблема ти в в лаковото покритие.Моята е същата.Взех я и първото ми миене беше пред къщи с четката.Надра се цялата.Полирах я и вече я мия само на безчетково,но взеха да се появяват тея матови петна особено на задния капак.Имам познат бояджия и ми каза че лаковото покритие е скапано с цел да я продадат и после да се спасяваш.Каза ми че може да се оправи само с търкане на водно и ново лаково покритие.FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
Безконтактното разказва играта на червена, лилава боя. Бил съм мивкаджия и знам какво се случва. Удари едно пастиране и ще се оправи, но лака ти е бил скапан, а препарата много силен.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
Коментар
-
kokondrel написа:Повечето евтини препарати за автомивките са силно алкални (т.е. основи). Ефекта от това е твоята случка.punto HGT
Коментар
-
В безконтактния разтвор е имало солиден процент обезмаслител за миене на двигатели, той прави такива поразии. Боята ти е възможно най-евтин боклук, то е ясно. И да пастираш, и да не пастираш - зимата лака ще се обели и сегашните неволи ще са бял кахър.Бояджиите много обичат безконтактното миене! Yellow_Flash_Colorz_PDT_05Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
Вчера ходих на една автомивка, където по принцип си ходя.Момчето каза, че се е получило от водата, може и от препарата да има малко, но най-вече от водата. Обясниха ми, че тъй като не съм я подсушил от капките са се получили петната, защото водата, която използват по тези автомивки тип "левче" (не знам дали всички, просто казвам какво ми казаха) била някаква пълна с химия, а те мият колите с питейна вода. Момчето каза, че от не питейна вода е виждал как останалите капки, ако не е подсушено, така разяжда/попива в стъклото, че няма после оправия.Та рискувах и я измиха пак безконтактно, после я подсуши хубаво и колата светна, единствено само по предния капак останаха леко почти незабележимо като очертания, където бяха белите засъхнали капки, но каза че след няколко измивания ще се махнат сигурно, и поне пича каза, че не съм прецакал боята, пък дали е така времето ще покаже. И също на слънце след това като карах видях, че по предното стъкло има останало малко като неизмито.Според мен и препарата, който са сложили на автомивката, където се получи проблема, е бил доста концентриран и в комбинация с водата се е получил този проблем.В крайна сметка мисля само предния капак евентуално да го пастирам/полирам на проблемните места, после цялата кола да я мина с вакса/финиш слой и след това само с вода да се мие колата. Мисля да спра с безконтактното миене, че имам и доста хромирани части, а те с времето, доколкото разбрах, потъмняват от безконтактното.Fiat Croma 1.9 16V MJet
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар