ЗдравейтеПърво искам да кажа че технически не съм на ти с автомобилите затова въпроса ми може и да разсмее някои от вас но искам да помоля който е наясно да ме посъветва как да постъпяЗначи от едно известно време на таблото ми свети символа който свети когато ръчната спирачка е включена.Когато взех автомобила винаги когато я освободя светлината изгасваше но сега си свети почти непрекъснатокато изгасва за малко при някоя неравност по пътя например.И преди съм имал същия проблем с друга колано са ми казвали че проблема е в датчика и всъщност всичко си е наред и реших че и сега е същия случай.Но наскоро говорих с един познат и като му казах той първо ме попита имаш ли спирачна течност.Казвам имам и той също каза замърсен ти е датчика тогава.Но вчера имах проблем със едно спиране и то не сголяма скорост.Едвам спря имах чувството че и ABS-а се включи и едвам не се ударих в колата пред мен.До колкото помня почна да си спирам навреме плавно мисълта ми е че не мисля аз да съм се разсеял.Да си призная изплаших се.После гледам имам спирачна течност но е пълен резервоара на една третаТа въпроса ми е трябва ли да доливам спирачна течност понеже не мога да видя маркировка на резервоара до къде трябва да е пъленОсвен това отгоре на капачката има нещо което е свързано с кабели които сигурно са вързани към някакъв датчик но не съм сигуренИ искам да попитам какво е това отгоре и как да сваля какпачката ако трябва да долея без да го повредя това отгореКачвам снимки на капачката да може да го видите
Проблема ми изглежда елементарен че да ходя на сервиз и там като ме видят че не разбирам да ми измислят някаква повреда, но ме е страх да не ми прави мизерии със спиранетоТа ще помоля ако знаете или предполагате какъв е проблема ми да ме посъветвате.Благодаря предварителнo

Коментар