ЗдравейтеПърво искам да кажа че технически не съм на ти с автомобилите затова въпроса ми може и да разсмее някои от вас но искам да помоля който е наясно да ме посъветва как да постъпяЗначи от едно известно време на таблото ми свети символа който свети когато ръчната спирачка е включена.Когато взех автомобила винаги когато я освободя светлината изгасваше но сега си свети почти непрекъснатокато изгасва за малко при някоя неравност по пътя например.И преди съм имал същия проблем с друга колано са ми казвали че проблема е в датчика и всъщност всичко си е наред и реших че и сега е същия случай.Но наскоро говорих с един познат и като му казах той първо ме попита имаш ли спирачна течност.Казвам имам и той също каза замърсен ти е датчика тогава.Но вчера имах проблем със едно спиране и то не сголяма скорост.Едвам спря имах чувството че и ABS-а се включи и едвам не се ударих в колата пред мен.До колкото помня почна да си спирам навреме плавно мисълта ми е че не мисля аз да съм се разсеял.Да си призная изплаших се.После гледам имам спирачна течност но е пълен резервоара на една третаТа въпроса ми е трябва ли да доливам спирачна течност понеже не мога да видя маркировка на резервоара до къде трябва да е пъленОсвен това отгоре на капачката има нещо което е свързано с кабели които сигурно са вързани към някакъв датчик но не съм сигуренИ искам да попитам какво е това отгоре и как да сваля какпачката ако трябва да долея без да го повредя това отгореКачвам снимки на капачката да може да го видитеПроблема ми изглежда елементарен че да ходя на сервиз и там като ме видят че не разбирам да ми измислят някаква повреда, но ме е страх да не ми прави мизерии със спиранетоТа ще помоля ако знаете или предполагате какъв е проблема ми да ме посъветвате.Благодаря предварителнo
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със спирачките на Фиат Мареа
Collapse
X
-
Хващаш сивата част на капачката и въртиш, докато се развие. Доливаш Дот 4 течност- докъде- ще видиш някъде марка, не може да няма. Ако не е глътнала вече въздух, което е възможно от вчерашното ти преживяване. Друг е въпроса защо е намаляло нивото- дали заради износването на накладките или има теч отнякъде.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
Благодаря за отговора.Дот 4 предполагам е видът на течността която трябва да купя.А ако е глътнала въздух какво следва да направя предполагам на майстор.Колкото до накладките като я взех я прегледа човек каза че са наред.Минал съм към 5000 км.Достатъчно ли е да се развалят като се има предвид че не съм внимателен шофоьор не се правя на състезател и тн.
Коментар
-
Тези лампи са за това- да видиш, че има проблем. Варианти много, но най-малко бих се съмнявал в датчика. То там е поплавък. Когато ти се износват накладките, в апаратите се задържа все повече течност- съответно нивото и в казанчето пада. По принцип системата е предвидена за такъв обем, че дори при крайна фаза износване да не може да засмуче въздух. Но...винаги има изключения.От тук нататък е ясно-трябва да отидеш в сервиз. Най-лесния вариант е само обезвъздушаване-има една помпичка, дето се закача на пробките, последователно на всички колела, издърпва се течност и готово. Не е повече от 20 минути работа. В добрия вариант минаваш само с това. В по-лошия...имаш за смяна нещо-примерно помпа или от другаде е разхерметизирано, запушил се е маркуч и т.н. и се налага смяна на нещо.Това време, дето сервизите си измисляха повреди...мина, поне за тия, дето държат на името си. Читав сервиз да е останал без работа толкова, че да трябва да разчита на циркови номера, няма.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар