OpenGL написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор между Fiat Croma и Toyota Avensis
Collapse
X
-
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
-
Immortal написа:OpenGL написа:Тая Крома ( 1,9 / 120 hp) ще харчи не по-малко от 7,8-8 нафта градско в София. Нафтата е 2,30, газта левче - демек ще са наравно дори да ти харчи 18 газ.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
+1 Крома. Доказано здрав дизелов мотор.Запалването на Бош и части евтини под път и над път. Тойотата е с Денсо запалване(датчици,дюзи) и там цакаш с парички и ревеш-да не говорим че се предава по бързо.Също така задължително проблеми с турбина и с рейка.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
Immortal написа:OpenGL написа:Тая Крома ( 1,9 / 120 hp) ще харчи не по-малко от 7,8-8 нафта градско в София. Нафтата е 2,30, газта левче - демек ще са наравно дори да ти харчи 18 газ.Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
И при двата дизела, гъза да си сдера, средно под 7 няма да падне. Извънградско по книжка може да е под 5, но при некачествените горива в България и мотор на 250 000 +++ км се съмнявам.Утре ще взема един авенсис да го покарам малко градско-извъградско и ще видя какъв е разходът (по бордови компютър, разбира се). Предпочитам да дам 1200лв за газов инжекцион, отколкото 1200 за ремонт на турбото. Може да се каже, че и двете са инвестиция, която човек прави веднъж, но при цена от 1лв за литър газ, дори да стане 1.40, както беше преди време, трябва да ми гори средно над 13 (както ми е сега мареята) за да ми е по-неизгодно от който и да е дизел. Но ще го мисля още... Вариант остава и бензинова мазда 6 1.8 - двигателят бил с верига, здрав и "непретенциозен". Дизелите на тези мазди били под всякаква критика и директно се отказах от тях като порових из нета и прочетох малко мнения и цени за ремонт. Като модел, комбито ми допада - комфортно, широко и удобно, но не са много разпространени комбитата с този бензинов мотор. Между другото, днес се загледах в характеристиките на един пасат 7 - 4х4, автоматик, 190 коня, 2 литров мотор, въртящ момент 400 Нм и разход - извънградско - 4,3-4,4, градско 5,9-6, комбинирано 4,9-5... цена 26 900 евро в Германия. :D
Коментар
-
Dimitar. написа:Ma®tin написа:Вариант остава и бензинова мазда 6 1.8 - двигателят бил с верига, здрав и "непретенциозен".A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Да, има го този момент с ръждата при маздите. При тойотите (специално за коментираният авенсис) е по-малко. АЗ се натъквах на няколко много-много-много грозно замаскирани мазди 6 от Германия - На едната от прагове нищо не беше останало, направо бяха минавали с боди кита върху ръждата и отгоре боя. На една уж от "Северна Италия" имаше ръжда и по гредите...Днес карах тойотата - нормално каране из празна София в "час пик" с климатик и извънградско до Перник - 6.7 среден разход... Не се учудвам, даже очаквах и повече. Но това е при положение, че София вече е почти празна и липсват каквито и да е големи тапи и задръствания. Като динамика е добре, като комфорт също. Широко, дори да си дръпнеш седалката максимално назад, пасажерът за теб има място за краката. Ще видя другата седмица, дали ще успея да мина през Благоевград да видя една крома 2009-та, която изнамерих в мобилето. С тези цени на горивата и този разход излиза че с 15лв с тойотата ще измина 100км, с Мареята на газ... 120 :D
Коментар
-
Абе 6,7 градско си е направо супер само дето по аутобан ако я караш до 100-110 пак ще харчи много малко но ако си по-бързакFiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
Лошо е, че Авенсис след 2010г няма по-голям бензинов мотор от 1.8.За Мазда 6 след 2010г - 2.5 или 2.0.Както казвате, че и ръжда нямали - това са моите коли.Бензинов мотор - задължително без турбо.Няма да слагам газ.Нястоящата ми мареа я карам вече над 130 000км на бензин и съм много доволен.Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар