Става въпрос за Темпра 1,6 75 коня бензин/газ. Паля на бензин и почват оборотите да играят от 1200 до 1600. Падат качват се и така. Прехвълям на газ и няма проблеми. Тъпото е че автоматично ми прехвърля от бензин на газ на 1700 оборота и когато е студено колата сама се прехвърля на газ и гасне. Трябва да превключвам не бензин и такива работи. Мисълта ми е следната. Какво се е прецакало, до сега нямаше такива проблеми. Чистих разни клеми по датчиците ама не става. Скоро ми сменяха съединителя. Може майстора да е пипнал нещо или де да знам
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с оборотите
Collapse
X
-
PuntoDEMON написа:Провери си моторето за празен ход 99% в него ти е проблемаМоторчето се сваля и почиства(смазва) изключително лесно
Коментар
-
Re: Проблем с оборотите
Fiat 127 написа:Става въпрос за Темпра 1,6 75 коня бензин/газ. Паля на бензин и почват оборотите да играят от 1200 до 1600. Падат качват се и така. Прехвълям на газ и няма проблеми. Тъпото е че автоматично ми прехвърля от бензин на газ на 1700 оборота и когато е студено колата сама се прехвърля на газ и гасне. Трябва да превключвам не бензин и такива работи. Мисълта ми е следната. Какво се е прецакало, до сега нямаше такива проблеми. Чистих разни клеми по датчиците ама не става. Скоро ми сменяха съединителя. Може майстора да е пипнал нещо или де да знамA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Re: Проблем с оборотите
Fiat 127 написа:Става въпрос за Темпра 1,6 75 коня бензин/газ. Паля на бензин и почват оборотите да играят от 1200 до 1600. Падат качват се и така. Прехвълям на газ и няма проблеми. Тъпото е че автоматично ми прехвърля от бензин на газ на 1700 оборота и когато е студено колата сама се прехвърля на газ и гасне. Трябва да превключвам не бензин и такива работи. Мисълта ми е следната. Какво се е прецакало, до сега нямаше такива проблеми. Чистих разни клеми по датчиците ама не става. Скоро ми сменяха съединителя. Може майстора да е пипнал нещо или де да знам
Коментар
-
Fiat 127 написа:PuntoDEMON написа:Провери си моторето за празен ход 99% в него ти е проблемаМоторчето се сваля и почиства(смазва) изключително лесноLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Стига бе хора. Не може моторчето на газ да работи а на бензин да не работи.Дали е на газ или на бензин за него няма никаква разлика - единствено му се подава грешни сигнали когато колата работи на бензин от натрупалите грешки в ЕКУ-то. Имал съм го този проблем доста така, че най-вероятно това е проблема.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Ей сега отивам откачам акумулатора. После ще пиша кво е станало. Ако не стане така ще чистя. Поне да видя къде е проблема. Днес поне нямам работаСлед откачане на акумулатора за около 30 минути се оправи не играят оборотите. Качват се до 1500 и падан на 1100 като не е загряла колата. Свалих черната кутия дето е зад кутията на въздушния филтър да намеря моторчето за празния ход и намерих това на снимката. Две релета 12/20 и два бушуна по 10А. Какво е това нещо
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар