Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да разбера какво стана с отварянето на багажника?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Как да разбера какво стана с отварянето на багажника?

    Ми кво да кажа...Стана така:Тръгвам да отварям багажника отвътре на Пунтото и се чу едно "ПУК" и край.....Сега ръчката се движи свободно и капака не се отваря отвътре.Какво да правя...да си търся нов механизъм или какво?
    FIAT Punto ELX 1.2 75

    #2
    Re: как да рязбера кво стана с отварянето на багажника

    fiat_love написа:
    freeman написа:
    Ми кво да кажа...Стана така:Тръгвам да отватям багажника отвътре на Пунтото и се чу едно "ПУК" и краи.....Сега ръчката се движи свободно и капака не се отваря отвътре.Какво да правя...да си търся нов механизъм или какво?
    Търси къде се е скъсало жилото.
    Споко не е толкова страшно. Жилото не се е скъсало 99 %. Проблема идва че тази пластмасова ръчка се откача от жилото, което се поправя лесно. Отваряш багажника с ключа отзад и развиваш там където влиза ключалката - тоес не това което е на капака а другото. Развиваш и откачаш жилото от там за да можеш отпред в купето да издърпаш малко и да го закачиш за ръчката(ръчката предварително я развиваш - държи се на едно болче). После завиваш ръчката и закачаш жилото отзад на ключалката - като за целта чопчето което отключва го бутваш на ляво - то е на пружинка за да се приближи към жилото. Малко по кофти е ако се счупило там където се закача жилото за пластмасовата ръчка до седалката - тогава според счупеното се мъчиш да го пригодиш някак така че да се държи жилото. Ако само се е откачило може да направиш следното - на мен понеже ми писна да го закачам след като го пъхнах стегнах една миша опашка на канала където влиза за да няма на къде да мърда напред и да изкача и вече е ОК.Ами това е. След като закачиш жилото смажи малко ключалката - понякога от трудно отваряне и голямото усилие се откача жилото.Успех. Ако имаш някакви въпроси пиши.
    Punto SX 1.1 55

    Коментар


      #3
      Мерси за отговорите :D .Още тези дни ще се заема да го оправя.
      FIAT Punto ELX 1.2 75

      Коментар


        #4
        жила за багажника

        е сега след това обяснение някой да ми нагласи така жилото за багажника щото и аз мога но няма кой да плати - нали си е мое :D
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

        Коментар


          #5
          на мен ми се беше отчупило де да го знам как се казва :D туй дет кат дръпнеш отпред освобождава багажника да се отвори та го свалихме и го дозаварихме 1 пластинка че беше по късо и си дърпах напразно и сега си бачка кои разбрал разбрал кои не да се чуди че както го обясниххх
          Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
          Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
          Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

          Коментар

          Working...
          X