Здравейте на всички, току що се регистрирах и мисля да си излея мъката Преди няколко месеца си купих Fiat Bravo 2000г 1,2 16v на пръв поглед много запазена, в сервиза на Дунев също потвардиха че колата е перфект!?! Да ама не, миналия петък всичко тръгна на зад. Колата започна да прекъсва губеше обороти халцаше кихаше, все неща, които до сега не се бяха случвали. Естестевено веднага потърсих помощ от мои близки те ме насочиха към сервиза за Фиат който се намира в Люлин 2 точно срещу пощата / предполагам повечето от вас знаят за него/ та закарах колата там чисто и просто да разбера какъв е проблема - Имах опасенията че съм запушил някоя дюза и че свещите са за смяна! Оставих колата пича който работи там да я погледне защото имаше работа! Вчера се чух с него по късно вечерта и ходих до сервиза ... проблемат на колата се оказа такъв ... преди да я купя са се случили доста неща с тази кола. Имало в воден удар - повечето от частите по двигателя са супер много деформирани лошо много лошо казвам си аз и продължавам да слушам пича от сервиза на две на три ми обясни че съм бил прецакан и че трябва да се направи основен ремонт на двигателя! Започнахме да смятаме части труд кое от каде ще се поръча как ще се достави в крайна сметка той ми обяви цена от 3250лв такъв удар получих в гръб че няколко минути виждах само как Фиатчета Браво се въртят около главата ми! Не съм на ясно кое колко струва но 3250 лв за основен ремонт на двигател ми се струват супер много! Знам че повечето от вас поне малко от малко знаят за какво става въпрос, моля ви изкажете мнението си! Защото мисля да я запаля тази кола!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Имам Браво нямам Браво!
Collapse
X
-
Пич, земи си колата от там и отиди някъде другаде - то едно браво струва толко бе.иначе, така както си описал проблема едва ли някой може да ти помогне - дай подробности, например колата пуши ли, харчи ли ти антифриз, бемзин, върви ли въобще и т.нт.п.п. в дунев мериха ли и компресията примерно, или ти казаха че е ок, само по цвета на боята?"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
-
Виж сега колега, точно тоя сервиз не е сред емблематичните за ФИАТ в БГ, ама хич даже, да не кажа че ако поразгледаш тука из форума май имаше един друг такъв случай точно с този сервиз.Така че каквото ти кажат сичко недей да вярваш, нали всеки гледа да те изклати, пък еле и като види по-лъскава кола направо...Моят съвет е да закараш колата другаде на диагностика, например във Ванто или някъде другаде де.Каквото ти кажат тези майстори на всичко недей вярва.Ся за "кихането" и "кашлянето" не мога ей така да ти кажа, трябва по-подробно да обясниш или да се види.Но от тоя сервиз бягай и недей да си мислиш веднага щом се задъха колата е е за основен ремонт, еле пък и за 3000лв. УСПЕХ!N.Y. State of Mind
Коментар
-
Ако не се лъжа, преди около година и половина във форума имаше едно оплакване.Мисля, че именно там се опитали да излъжат един колега с някаквъ ремонт от порядъка на 1500лв, а то се оказало нещо за около 100лв накрая.Така, че и моя съвет е вземи си колата и веднага някъде другаде. Не им вярвай на тези, особено за тези пари!!!A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Изобщо и през ум не ми минава да давам 3000 бона за части като за тези пари ще си взема нов двигател примерно! Колата я закарах на ход до там единственото което съм забелязал е високия разход на гориво който предполагах че е заради свещите, даже не ми и изгасна! За това се зачудих след като е толкова голям проблема тази кола защо върви изобщо. В Дунев големите специалисти правиха диагностика на колата 2 часа, мериха тоци, газове 1 час се мотаха защото свещите ми били по особенни и не можели да измерят компресията.. в крайна сметка какво умуваха какво правиха казаха че на 4 цилиндар компресията била 8 но това било заради свещите.... Е да но вчера видях Бялата която нее бяла а черна и нее права а Крива! УжасРазгледах сервизите , на кой обаче да се спра! Може ли да ми препоръчате някой, благодаря предварително!
Коментар
-
Спокойно колега!Взели са ти акъла!Какво значи "воден удар"?Ти веднага ли си взе колата?Да не са ти направили нарочно някоя мизерия и да те прецакат сега?Кола се оставя или на доверен човек или на реномиран сервиз(майстор),където можеш да си сигурен,инче при толкова много измамници в софия ,всеки гледа да ти скрой шапка.В най-лощият случай сте сениш целият мотор за по-малко пари!Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Grouve написа:Колата все още е в сервиза с полу-разглобен двигател, мой познат ме свърза с майстора а те се познават. Воден удар значи че е влязла вода в двигателя... Личеше си че водната помпа е сменяна, радиатора също явно колата е била прегрята брутално! Цитирам майстора!VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Лошо!Щом са разглобили ДВГ!Не ми е ясно как са започнали да ремонтират,без да те питат дали си сагласен.Все пак бягай от този сервиз!Наистина може да е прегрята зверски,но тогава е много вероятно да е пукнала главата,ама пък ти как си карал до този момент без да забележиш,че меси вода и масло?Май гледат да те изклатят по най-бруталният начин! Да си събират двигателя и се махай от там,но гледай какво събират и как го събират,за да не ти направят мизерия!Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
dudulia написа:Щом са разглобили ДВГ!Не ми е ясно как са започнали да ремонтират,без да те питат дали си сагласен.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
dudulia написа:Лошо!Щом са разглобили ДВГ!Не ми е ясно как са започнали да ремонтират,без да те питат дали си сагласен.Все пак бягай от този сервиз!Наистина може да е прегрята зверски,но тогава е много вероятно да е пукнала главата,ама пък ти как си карал до този момент без да забележиш,че меси вода и масло?Май гледат да те изклатят по най-бруталният начин! Да си събират двигателя и се махай от там,но гледай какво събират и как го събират,за да не ти направят мизерия!
Коментар
-
Пиши едно лично на FIre999, имаше едни негови хора...мисля че най-много доволни имаше от тях.И аз мога да ти дам два телефона, пиши едно лично ако искаш. На майстори са, при които съм ходил и съм доволен.На майстора кажи че нямаш парите и да ти сглоби колата, пък като ги придобиеш при него ще дойдеш, но да я сглоби така че да си я закараш за сега пред блока. Иначе ще те прецака.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар