Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет за вътрешни карета и полуоски

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съвет за вътрешни карета и полуоски

Колеги имам нужда от съвет как да действам с полуоските на кромата, защото не ми се кара с това сеене на предницата при определени скорости. Първо да кажа, че вече имам силно горчив опит с рециклиране на моите полуоски. В един супер смотан сервиз, който ми беше похвален от колега, в които повече няма да стъпя (само да вметна, че не е от познатите форумни) уж установиха, че по чашите на вътрешните карета има белези и от там идва сеенето на предницата в диапазона 60-70 км/ч. и вибрацията при над 100. Питах какви са вариантите - казаха рециклиране или нови. Като рециклирането в повечето случаи било успешно и си караш като пич. Много се чудих, но реших да пробвам и стисках палци да имам късмет. Е да, ама не - това бяха най излишно похарчените 400 и кусур лева в живота ми. След 2000км. колата стана по-зле от колкото беше. Сега сее отново между 60 и 70км/ч, но се появи същия ефект и между 20 и 30 км/ч. Предницата се лашка радиално и ужасно ме дразни. Поне спря вибрацията над 100, ама сигурно с времето пак ще се появи. В останалия диапазон от скорости, колата си ускорява мазно. Звънях на сервиза за рекламация и казаха, че ще ги свалят и ще ги върнат за рекламация при рециклаторите, но трябва да си платя отново монтажа и демонтажа... попитах ги, ако след рекламацията пак изкарат 2000км, следващата рекламация пак ли ще си плащам монтаж - демонтаж - да това било положението. Теглих им едни майни и на тях и на рециклаторите, особено на вторите. Рециклирането беше направено при някакъв си Жан до окръжна болница, мисля че Жизел се казва фирмата. Та сега въпроса е как да действам... Нови чаши и триподи са 1400лв.... няма заместители. Моите си полуоски едва ли някой ще иска да ги пререциклира, защото са рязали и заваряли чашите - поне така изглежда външно. А и дори не си го помислям този вариант. Да купя втора ръка след оглед, като прегледам чашите за белези и се надявам след сглобяване да изкарат поне до като колата е моя. Ако пък се скапят да пробвам рециклиране, но на друго място... Да пробвам с полуоски от Вектра Ц или Сигнум пак втора ръка, които уж ставали и били по-надеждни.. Тук проблема е, че не съм сигурен дали ще станат. За ръчните кутии уж ставали, но за автомата не е сигурно. Да дам пари колкото едно браво/брава за нови оригинални и да се надявам, че ще забравя за карета и полуоски до като съм собственик...
    Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Все ще плащаш, един път вече си се наиграл. Ама все пак ти си решаваш.

Коментар

Ти си знаеш колко караш, но ако мислиш тази кола да я караш 20-30 000 км и да я продадеш, не бих се колебал да сложа 2 употреба, от човек, с опция тест и т.н. Ако смяташ да й въртиш поне 100 000, аз бих сложил нови. Макар да дадеш 1/5 от цената на колата....
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

кола

Не знам къде ги намирате тези цени и тези майстори ама питайте преди да давате париДа не си е карал на пазара-пощата в Люлин 2
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
          Не знам къде ги намирате тези цени и тези майстори ама питайте преди да давате париДа не си е карал на пазара-пощата в Люлин 2
          Не. Ами бая поразпитах.... надявах се, че рециклирането ще е успешно и ще забравя ама на. За съжаление няма евтино решение. Ти ако имаш сподели

Коментар

Жан или фирмата Жизел, работеше докато не се разработи. После го подкараха през просото,защото имаха много работа и не им дремеше. Ако ще рециклираш ти препоръчвам тези на Сим.шосе и Г.М.Димитров,на самия светофар има голям балон, на който пише рециклиране на карета,полуоски и рейки.
            MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
            "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
            R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

Хващаш двете ти полуоски и им измерваш дължината, брой шлици и диаметъра на шлиците.След това отиваш в една морга, където имат Вектра/Сигнум 1.9 ЦДТИ автомат и измерваш същите параметри.Целта ти е да разбереш дали полуоските са еднакви и заместими.Ако са еднакви, имаш късмет и ще те обзаведем с 2 чисто нови полуоски за няма и 300 лв.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                Хващаш двете ти полуоски и им измерваш дължината, брой шлици и диаметъра на шлиците.След това отиваш в една морга, където имат Вектра/Сигнум 1.9 ЦДТИ автомат и измерваш същите параметри.Целта ти е да разбереш дали полуоските са еднакви и заместими.Ако са еднакви, имаш късмет и ще те обзаведем с 2 чисто нови полуоски за няма и 300 лв.
                Това малко трудно ще го реализирам, но в крайна сметка може и така да стане.

Коментар

Working...
                X