здравейте колеги, имам нещо на централната конзола, което си нямам идея какво е колата е Браво, чудя се дали и вие имате такава лампичка - неква червена, като диодче в средата - и дали някой знае какво е. вижте снимката
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Една непозната ми крушка в купето на Браво
Collapse
X
-
e убаво де, ама как разбирате дали алармата е фабрична това първо, и второ, защо някои коли имат монтирана лапичка, пък алармата им е вързана така, че тази кампичка де факто не работи"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
doofiat написа:Моята аларма е фабрична, но нямам такова диодче.Иначе и според мен е за алармата, но не е фабрично.Fiat Stilo 1.8 16V
Коментар
-
При мен (Типо) имам също такова диодче, но то е свързано на едно ключе, коетопрекъсва подаването на ток за бобината. Като е цъкнато - не можеш да запалиш посмъртно и диодчето мига. Няма аларми няма щуротии. Да не би случаят да е идентичен...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Да, както повечето колеги са обяснили, това е диодът на фабричната аларма.А за да провериш дали и в твоята кола има вградена такава, първо трябва ключът ти да има вградено копченце за дистанционно отключване на колата (говоря за ключа за отключване на вратите). Ако имаш такова копче, най-вероятно имаш и фабрична аларма.Втора проверка - сваляш капачето на бушончетата до кормилото (което се отвинтва с 2 болтчета с права отвертка), вдясно на бушончетата трябва да има едно гумено капаче - махаш го и там се вкарва ключа за фабричната аларма (сега вече говоря не за ключа за отключване на вратите, а за едно малко ключе-като тръбичка отпред). На много от колите-внос им изключват фабричната аларма още италианските собственици когато оставят колата за продаване, за да не се разпищява при последващите й превози. Но в такива случаи си дават заедно с трите ключа и 2 ключета за фабричната аларма.Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар