Нещо май не са толкова скъпи тези филтри....http://www.mister-auto.bg/bg/filtar-...1.htmlМоже и да не е оригинален но не е 2000.00лв.И е по евтин от разни други консумативи като съединител и маховик или турбо например...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За или против премахването на ДПФ филтъра сте.
Collapse
X
-
BO написа:chaveto написа:Като си купиш нова Х5 тогава ела да ми кажеш кое колко струва и на колко искат да го смениш............
Коментар
-
chaveto, всичко е много хубаво и звучи много еко, но аджеба някой прави ли ти евала или пък държавата поущрава ли те по някакъв начин, че пестиш природата ? или го правиш за да спиш по спокойно ?Аз съм с премахнати катализатори и на двете коли, но пък те основно се движат на LPG, до сега никой не ми е казал евела, че уж карам на екологично чисто гориво, дали ще се засиля към най близкия сервиз за да дам няколко стотин лева за нови катализатори ...punto HGT
Коментар
-
chaveto написа:Всеки сам си решава какво да прави.chaveto написа:Мен не ме кефи някой да ми ръчка по софтуера и да ме убеждава, че така няма проблем и е по добре.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
didich написа:chaveto, всичко е много хубаво и звучи много еко, но аджеба някой прави ли ти евала или пък държавата поущрава ли те по някакъв начин, че пестиш природата ? или го правиш за да спиш по спокойно ?Аз съм с премахнати катализатори и на двете коли, но пък те основно се движат на LPG, до сега никой не ми е казал евела, че уж карам на екологично чисто гориво, дали ще се засиля към най близкия сервиз за да дам няколко стотин лева за нови катализатори ...A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Значи ако трябва да обобщим, DPF-a e едно много гадно нещо и от него няма смисъл, а пък за лошия въздух дето дишаме всички и децата ни включително е виновна държавата, че не ни стимулира, а не таралясниците, които караме. Само, че ако леко минем на запад, няма да усетите миризмата на изгорели газове в градовете им и т.н. Ама сигурно щото всички са си махнали тези лоши DPF-и.
Коментар
-
todorakiggg написа:Само, че ако леко минем на запад, няма да усетите миризмата на изгорели газове в градовете им и т.н. Ама сигурно щото всички са си махнали тези лоши DPF-и.punto HGT
Коментар
-
todorakiggg написа:Значи ако трябва да обобщим, DPF-a e едно много гадно нещо и от него няма смисъл, а пък за лошия въздух дето дишаме всички и децата ни включително е виновна държавата, че не ни стимулира, а не таралясниците, които караме. Само, че ако леко минем на запад, няма да усетите миризмата на изгорели газове в градовете им и т.н. Ама сигурно щото всички са си махнали тези лоши DPF-и.A17DTС/S
Коментар
-
todorakiggg написа:Значи ако трябва да обобщим, DPF-a e едно много гадно нещо и от него няма смисъл, а пък за лошия въздух дето дишаме всички и децата ни включително е виновна държавата, че не ни стимулира, а не таралясниците, които караме. Само, че ако леко минем на запад, няма да усетите миризмата на изгорели газове в градовете им и т.н. Ама сигурно щото всички са си махнали тези лоши DPF-и.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Едно време като запъхтят Чавдарите и отвън, и отвътре с изгорели газове. Без Евро 1 даже... И ко?!?Само един обикновен завод бълва повече гняс от всички коли в България.Айде холан!На запад не се занимават с премахване на ДПФ-и, щото когато станат ДПФите за смяна, те просто сменят колата, а старата идва у нас.П.П. Не че техните форуми не са пълни с теми за премахване на DPF-и...
Коментар
-
Само да спомена, че този филтър не е някаква кофа за боклук, дето от време на време, като се напълни компа я изхвърля на асфалта. Защото ми се струва, че много хора си мислят така. По време на прословутата регенерация във филтъра се горят сажди и се превръщат в пепел. Двете са съвсем различни неща. Саждите са смес от недоизгоряли въглеводороди, а пепелта е въглерод. Саждите са канцерогенни въглерода не... Дали цялата процедура скапва двигателя - вероятно, дали е скъпо удоволствие със сигурност - но е чисто. Дали като сереш седнал на тоалетната вредиш на тялото си - определено, дали тоалетната и водата за нея са скъпи - също така - но пък е чисто! Затова не сереш вече в дупка в земята заел естествената за целта поза - клекнал.Fiat Croma 1.9Mjet 8V
Коментар
-
trota написа:Само да спомена, че този филтър не е някаква кофа за боклук, дето от време на време, като се напълни компа я изхвърля на асфалта. Защото ми се струва, че много хора си мислят така. По време на прословутата регенерация във филтъра се горят сажди и се превръщат в пепел. Двете са съвсем различни неща. Саждите са смес от недоизгоряли въглеводороди, а пепелта е въглерод. Саждите са канцерогенни въглерода не... Дали цялата процедура скапва двигателя - вероятно, дали е скъпо удоволствие със сигурност - но е чисто. Дали като сереш седнал на тоалетната вредиш на тялото си - определено, дали тоалетната и водата за нея са скъпи - също така - но пък е чисто! Затова не сереш вече в дупка в земята заел естествената за целта поза - клекнал.
Коментар
-
Абе дали ганьо си е ганьо..не знам. Дидо Безсмътния го каза вече два пъти - "Само един обикновен завод бълва повече гняс от всички коли в България." И това е доказано. Така, че всички приказки на еколозите, да караме по -малко, за да не се увеличава озоновата дупка са пълен шит. Колите, колкото и да са много са много нисък % замърсители.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Затова не сереш вече в дупка в земята заел естествената за целта поза - клекнал.A17DTС/S
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар