Въпросът ми е насочен към запознатите момчета. Искам да споделят, как се чувстват колите им, след физическото и/или софтуерното елиминиране на това недоразумение ( еколозите да не ми се сърдят, ако не са запознати спринципа на действие на тази шитня). Тези, които не са го елиминирали биха ли споделили, как "обгрижват" това чудо, по какъв начин го "изпразват" и дали усещат пасивната му регенерация ( кои са индикациите за това ).Моят проблем се състои в това, че от незнание многократно съм прекъсвал пасивната регенерация на филтъра ми плюс две активнитакива, в следствие на което лампата ми индикатор за ДПФ започна вече да премига, а колата достигна до момент в, който трябва да регенерираме сервизно. Този проблем си го набих само за 100 км. градско каране с чести спирания на кратки разстояния...Когато взех мерки да прочистя филтъра на магистралата колата не можа да излезе от този режим и не успя да регенерира филтъра за преход от 80 км. на 4-та скорост с 3 200 об/мин ( магистрала Бургас - Карнобат - Бургас )ПС: ВО, Емо. Мисля утре да дам последен шанс на това нещо и, ако пак ме притесни в близките дни отивам да го коля.Няма да хвърлям синтетично масло за 15 000 км. на всеки 2000 км. или да си гледам щеката след всеки градски преход.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За или против премахването на ДПФ филтъра сте.
Collapse
X
-
Re: За или против премахването на ДПФ филтъра сте.
Принципно съм за нещото, но като се има в предвид нафтата в Бг незнам колко е ок да го има. Само че, все се чудя как карат на запад с тез филтри? Щото в Германия примерно ако го махнеш колата не минава преглед изобщо. От друга страна само за 100 км градско да се запуши сигурно е бил почти пълен иначе много не вероятно. Иначе колега на късо каране какво имаш предвид? Все студена?
-
stilo_new написа:Щом са го сложили, от завода производител, значи си има предназначение, ефект и необходимост от него. Всичко друго е "побългаряване".A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Mury написа:Твърдо ЗА премахването на този тумор !!!!! Той и той е една екология,не казвайте на никой........събира,събира,събира и накрая изсира някъде извън града канцерогенната си помия !!!!!!!От друга страна само за 100 км градско да се запуши сигурно е бил почти пълен иначе много не вероятно. Иначе колега на късо каране какво имаш предвид? Все студена?A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа:Mury написа:Твърдо ЗА премахването на този тумор !!!!! Той и той е една екология,не казвайте на никой........събира,събира,събира и накрая изсира някъде извън града канцерогенната си помия !!!!!!!От друга страна само за 100 км градско да се запуши сигурно е бил почти пълен иначе много не вероятно. Иначе колега на късо каране какво имаш предвид? Все студена?Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
-
WhitePower написа:За ама спед това читаво софтуерно премахване иначе обратен ефект - повече проблемиA17DTС/S
Коментар
-
ntodorov написа:WhitePower написа:За ама спед това читаво софтуерно премахване иначе обратен ефект - повече проблемиPower Under Pressure
Коментар
-
ntodorov написа:Mury написа:Твърдо ЗА премахването на този тумор !!!!! Той и той е една екология,не казвайте на никой........събира,събира,събира и накрая изсира някъде извън града канцерогенната си помия !!!!!!!От друга страна само за 100 км градско да се запуши сигурно е бил почти пълен иначе много не вероятно. Иначе колега на късо каране какво имаш предвид? Все студена?
Коментар
-
chaveto написа:ntodorov написа:Mury написа:Твърдо ЗА премахването на този тумор !!!!! Той и той е една екология,не казвайте на никой........събира,събира,събира и накрая изсира някъде извън града канцерогенната си помия !!!!!!!От друга страна само за 100 км градско да се запуши сигурно е бил почти пълен иначе много не вероятно. Иначе колега на късо каране какво имаш предвид? Все студена?A17DTС/S
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар