Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За или против премахването на ДПФ филтъра сте.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ntodorov написа:
    .......
    Тук пак си опираме до българското. Навън има заводи в центъра на града и не можеш да разбереш, че там има нещо И има значение къде се бълва, но заводите са друга тема и е хубаво да ги оставим.Също така не гледай на мен какъв ми е разхода и по колко карам, гледай твоя автомобил колко е мръсен и тогава моя. Защото може да се окаже, че твоя за много по малко цапа много повече.

Коментар

chaveto написа:
      ntodorov написа:
      .......
      Тук пак си опираме до българското. Навън има заводи в центъра на града и не можеш да разбереш, че там има нещо И има значение къде се бълва, но заводите са друга тема и е хубаво да ги оставим.Също така не гледай на мен какъв ми е разхода и по колко карам, гледай твоя автомобил колко е мръсен и тогава моя. Защото може да се окаже, че твоя за много по малко цапа много повече.
      С тази разлика, че неговата кола бълва с 40% по-малко азотен оксид, заедно с 30% по-малко въглеводороди. Точно това нещо, което като отидеш на Витоша и виждаш каква мизерия е в София от типичния смог. И това се причинява от твоя автомобил в много по-голяма степен, от колата ти с ДПФ, а не от колегата, който си е махнал ДПФ-а.Твоето изказване звучи, че твоята кола е по-екологична, защото не хвърляш сажди, които биха били вредни за човека във времето, но пък няма значение, че хвърляш отрова, която убива веднага и на място. Страхотна логика.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Що не пишеш по теми от които разбираш, не мога да разбера?
        207 тиква автомат
        новокромаджия 2.4 печка

Коментар

pplk написа:
          Що не пишеш по теми от които разбираш, не мога да разбера?
          OK, изкажи го грамотно и с абсолютно точните термини, както го можеш ти.Както и преди съм ти казвал от химия не разбирам (което не го подмина обаче, ясно е заяждането). И ако съм написал окис вместо оксид (примерно), това може да е грешка и не споря.Важното е, че знам, че вредните газове от които умираш - демек да си набуташ ауспуха в купето, защото си решил да се самоубиваш (пак примерно) нямат нищо общо с ДПФ-а, като точно тези газове при Евро-5 са намалени с 40% спрямо Евро-4 стандарта.И това много отчетливо се усеща когато правя диагностика на кола Евро-4 спрямо такава с Евро-5 в гаража. В единия случай (както каза Чавето) може да изкараш много повече време в гаража преди да усетиш, че не се издържа и си ....ш майката.Ти си наред да изясниш точното им наименование, защото ги разбираш нещата и може да пишеш в темата в тази връзка, за да "светнеш" нас, неуките.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Първо: Азотния оксид е напълно безвреден, неутрален и прозрачен газ. Става дума за азотен диоксид, което е абсолютно различно химично съединение.Второ: Кола Евро5 без ДПФ е по-мръсна от дизел от 60-те с ДПФ. Защо? Ми, защото саждите имат свойството да абсорбират огромни количества други съединения, без да влизат в реакция с тях. Ако ,примерно, изхвърлим азотен диоксид директно в атмосферата, то той ще се разсее доста по-бързо, отколкото ако остане включен към твърда частица. При контакт с вода се получава азотна и азотиста киселина и ако саждите са полепнали по някоя травка, то резултата е ясен. Най-общо казано, ДПФ-а работи и като противогаз.Tрето: Данните, които си цитирал се отнасят за автомобил с ДПФ, а не за такъв с демонтиран. Колко и какво изхвърля автомобила на колегата без филтъра, ти няма от къде да знаеш. Разликата между Евро 4 и 5 е в катализата на изгорелите газове.
            207 тиква автомат
            новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Един химичен въпрос.Ако имаш събрани 50 грама сажди, тия 50 грама сажди могат ли да задържат килограми азотен диоксид?
              A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Не, не могат, но вече ти обясних, че изхвърлен в атмосферата азотния диоксид е в пъти по-безвреден, отколкото включен към саждите в много по-малко количество. Можеш да пробваш да замериш стойностите на кола с ДПФ и на такава без, от един и същ Евро стандарт и ще се убедиш сам.Да се допълня, като е възможно и да греша.При Евро 4 и Евро 5 разлика в количествата за димност , твърди частици, СО и въглеводороди няма. Разликата е в азотните оксиди???, ама не става ясно за кои точно става дума. И се почва една конспирация... :D
                207 тиква автомат
                новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Питах проверен въпрос с отговор. Все пак благодаря за отговора.Точно, че и преди махането на ДПФ-а и след неговото отстраняване, техническа апаратура не може да хване никаква промяна в изхвърляните отровни газове. За мен това означава, че самото премахване на ДПФ-а не променя спецификите на отработени газове с изключение на твърдите частици.Отделно, че техническата апаратура в ГТП не е толкова чувствителна към измерването на димността на автомобилите и отново не може да хване разликата дали един автомобил е с ДПФ или не е, защото стандартите за ГТП са прекалено високи. Предполагам, че тази разлика може да се хване с много специализирана апаратура, която не е общодостъпна.Да, сигурно към всяка изхвърлена частица може да се прикрепи нещо, но количеството им е толкова пренебрежително малко, че на фона на 40% общо намаляване е нищо. Тук отиваме към чистата теория и спекулиране с нея.И както казах това много отчетливо се усеща когато си в един гараж и една кола работи 30 минути за някакъв тест. И точно в този момент няма никакво значение дали колата е с ДПФ или без него.И аз съм против премахването на ДПФ-а ако не прави проблем. За мен всяко нещо, което колата си върви с него трябва да е изрядно. Въпроса е дали може за някои неща да си позволим да го държим изрядно или не можем - чисто финансов аспект на нещата. Аз, както и цялото ми обкръжение, нямаме финансовата възможност да извадим едни 4к за един филтър.Това не означава, че убиваме децата. Също така един Евро-5 автомобил бълва много по-малко емисии, включително и сажди, с премахнат ДПФ от всеки един Евро-3 автомобил. Пък ти се пробвай да ме убедиш, че е по-вреден от такъв, който е произведен през 60-те години.
                  A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

ВО, спориш за неоспорими факти! И колегите ти обясниха, че ДПФ-а не е кофа за боклук, в която се събират сажди. Ма, ти си знаеш.
                    207 тиква автомат
                    новокромаджия 2.4 печка

Коментар

pplk написа:
                      ВО, спориш за неоспорими факти! И колегите ти обясниха, че ДПФ-а не е кофа за боклук, в която се събират сажди. Ма, ти си знаеш.
                      Да съм казал, че е кофа, която се изхвърля?Точно защото съм чел малко повече за него, то се разграничавам от теорията на колегите по-горе, които са на мнението, че ДПФ-а събира, събира и след това същото нещо се изхвърля в същия му вид, в какъвто е събран. Както обичам да казвам при разговори с теб - не ми слагай думи в устата. :D
                      A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

BO написа:
                        . За мен това означава, че самото премахване на ДПФ-а не променя спецификите на отработени газове с изключение на твърдите частици.
                        Явно съм те разбрал неправилно.
                        207 тиква автомат
                        новокромаджия 2.4 печка

Коментар

chaveto написа:
                          ntodorov написа:
                          .......
                          За удебеленото: Да тА знам и еколога тогаЗ.:P За подчертаното: Изчервявам се от срам и тичам за нов ДПФ.
                          A17DTС/S
                          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ntodorov написа:
                            chaveto написа:
                            ntodorov написа:
                            .......
                            За удебеленото: Да тА знам и еколога тогаЗ.:P За подчертаното: Изчервявам се от срам и тичам за нов ДПФ.
                            Аз не съм еколог и никога няма да бъда, аз съм рециклатор.Това което ти е в подписа няма ДПФ и няма как да тичаш за такъв.Нека някой който знае да каже твоето Jtd100 колко цапа и да каже един мотор на Рено G9T 743 колко цапа и тогава ще разбереш, че ти може да минеш 10км и да нацапаш толкова колкото аз за 30км. Точно затова ти казах, че няма никакво значение колко карам. Разбирам, че искаш да го извъртиш, че ти дори и без ДПФ цапаш по малко от мен да речем и то защото караш много малко. Това обаче не оправдава махането на цялата екология която е сложена.

Коментар

Аз не съм еколог и никога няма да бъда, аз съм рециклатор. Това което ти е в подписа няма ДПФ и няма как да тичаш за такъв. Нека някой който знае да каже твоето Jtd100 колко цапа и да каже един мотор на Рено G9T 743 колко цапа и тогава ще разбереш, че ти може да минеш 10км и да нацапаш толкова колкото аз за 30км. Точно затова ти казах, че няма никакво значение колко карам. Разбирам, че искаш да го извъртиш, че ти дори и без ДПФ цапаш по малко от мен да речем и то защото караш много малко. Това обаче не оправдава махането на цялата екология която е сложена.
                              Чаве. Ти май си хванал темата от краката. Прочети ми поустовете бавно и съсредоточено и ще разбереш, за какво пиша.Аз негодувах в един свой поуст, че за ЖТД 100 плащам 30 лева данък без ДПФ и изпушващ ДВГ, а за по-новата си придобивка, която се води Евро 5А плащам 400 лева...защото е по-нова ( все още под 5 години) и по дефоулт се води с ДПФ ???...Та за нейния филтър се бях затичал. И аз не сравнявах твоето Рено с моето ЖТД. Сравнявах твоето Рено с по-новата ми кола...ПС: Спирам по тази тема, че заприличахме на детска градина.
                              A17DTС/S
                              Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

а някой знае ли какво се случва като се пусне DPFа в режим на самопочистване ?срива се улицата и двигателя завира и се опича като животно
                                Power Under Pressure

Коментар

Working...
                                X