Добър вечер колеги, търсих къде ли не и неможах да намеря предавателните числа за Уно 1.3 турбо. Интересуват ме предавателните числа за всички предавки и също така предавателното число на диференцияла. Мисля да сменям зъбната двоика за 5-та предавка(поради причината че държи много високи обороти , примерно при 100км/ч съм със 2900 оборота, при 140 съм на 3700 , а при 180 съм на 5400 оборота ) Ако някои знае предаателните чилса нека ги напише.Максималната скорост която съм развивал е 217 км/ч при 6600 обортаИскам да сменя двоиката зъбни колела на 5 та предавка със зъбни колела със по ниско предавателно число.Ще пътувам доста това лято и то по магистрали предимно и от това ще зависи много разхода на гориво.Ако мога да сваля оборотите на 2400-2500 при 100 км/ч ще е просто идеално.Чувал съм че се продавали китове за 5 -та скрост , но не съм виждал такива.П.П: Някой ще каже смени колата ,обаче аз не искам друга кола искам си тази
Разхода на гориво при 80-90 км/ч по автомагистрала ми е 5 -6 литра зависимост със колко хора и багаж съм.Търсих инфорамция в Хаинес мануал за Уно , аутодата , Google къде ли не но не намирам нищо.
![Wink](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_wink.gif)
Коментар