Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Увисване при високи скорости и бавно потегляне - Stilo Jtd

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Увисване при високи скорости и бавно потегляне - Stilo Jtd

Привет колеги,имам питане относно моето Стило - 2001 JTD 5 врати.Не ми харесва как потегля - малко "мудно" на първа и как на по-високи скорости 120-160 има едно "увисване"педала на газта е до пода натиснат, а колата стои на едни и същи километри и малко увеличава.Липсва и експедитивност като изпреварвам - сякаш липсва турбо.Скоро сменях масло и филтри. Карам я с Лукойл Ecto Diesel.Ако имате подобни наблюдения - драснете два реда.

ЕГР-а, в какво състояние е ?
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Не знам. Мислиш че може да е от това ли?Колата е при мен от 7 години. Има различно поведение последната година.Прилича на запушване на нещо ... но знам ли.Като давам газ - да я прочистя на празен ход - от ауспуха не излизат кълба дим...

Коментар

и аз съм за затапване на егр-а като начало

Коментар

Мда, подобни симптоми имаше на едно волво, след консултация с Емо по телефона и затапване, нещата се оправиха.
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

А като дадеш газ, докато караш.
            Fiat Punto`04 1.2 60hp.
            Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
            ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

herkulles написа:
              Не знам. Мислиш че може да е от това ли?Колата е при мен от 7 години. Има различно поведение последната година.Прилича на запушване на нещо ... но знам ли.Като давам газ - да я прочистя на празен ход - от ауспуха не излизат кълба дим...
              При форсиране на място е едно, работа под товар( ускорение)-съвсем друго. И аз съм за ламрина на ЕГР-а.
              Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

kal0yanch40 - когато карам на 2,3-та или четвърта има тяга. Подскача си.Особено е поведението при първа и при високите скорости.И при двете има известен лаг. (сякаш й трябва време за да тръгне....)Форсирал съм колата на 3-та до 5000 оборота. Също не хвърля сажди.

Коментар

Ми турбо без лаг. Ако това е с променлива геометрия и е блокирала, му трябва чистене на геометрията.
                  FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
                  FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

Когато егр-а е леко отворен, колата е лагава в ниските обороти и някъде около 3000рпм+ започва да "лепи"Когато егр-а е изцяло отворен .... тогава паниката ти щеше да е много по-голяма, значи не е Не казвам, че е това, но една ламаринка превантивно , може да ти спести главоболия.
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ок. ще отида да го проверят.

Коментар

Проверката нали знаеш, каква е ?Изрязване и поставяне на ламарина !!!
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Оказа се дебитометъра.

Коментар

Трябва ли да се зачистват стойности на компютъра при смяна на дебитомер?

Коментар

herkulles написа:
                              Трябва ли да се зачистват стоности на компютъра при смяна на дебитомер?
                              Не

Коментар

Working...
                              X