Напоследък чувам странно "изчаткване" откъм скоростната кутия в моменти, когато натискам отново газта, след като съм карал на скорост, но без газ. Например, наближавам завой, махам си крака от газта, след завоя натискам и изчатква. Аз оприличавам звука, все едно липсва някой зъб в скоростната кутия и след преминаването на мястото без зъб, изчатква, когато зацепи отново. Подобен звук имаше едно време и от карето на кардана на стария ми полски Фиат. Оня ден пък, като ми беше отворен прозорецът, като че ли ми се стори, че изчатква откъм лявото каре, но в общия случай, усещането е, сякаш от скоростната кутия и звукът е металически и ясно различим, не е внушение. Някаква идея, от какво може да е, защото и да ида на майстор, с подобно обяснение, а и без проявления, нищо не може да диагностицира, а и не мога да запиша звук или видео, защото се случва по различно време и все още рядко.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странен звук от скоростната кутия
Collapse
X
-
Каре! Или вътрешно или външно. Зъбите на скоростната кутия ако са оронени ще почне да вие, но да чатка по начина, по който го описваш едва ли...||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
vgroove написа:При мен имаше подобен звук и се оказа скъсан тампон на двигателя.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар