Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разход на гориво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Разход на гориво

Колко горе-долу е разхода на бензин за Браво 1.4, градско нормално каране - задръствания. При мене май е към 12-бензин. Сменил съм ламбда сонда и термо датчик по други причини. Ако е много къде би могъл да е проблема?
    Fiat Bravo 1,4 12VSX

ами малко е в повечко според менно всичко зависи на какви разстояния я карашможе и нормално да еаз моята 1,6 като я карах на бензин миналата зима даваше около 10,5-11сега на газ около 12,5иначе може да има много причини- стил на каране - некачествено гориво- термостат- въздушен филтър- по-сериозни неща...но ако караш на разстояния по 2-3-4 километра по задръстванията , разхода ти е нормален
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Жена ми я кара. Разстоянията са към 15 км на ден. Може би 3-4 км са задръствания. Между другото каза, че скоро си сложил газова уредба. Може ли да ми кажеш къде и колко струва?
      Fiat Bravo 1,4 12VSX

Коментар

http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...rt=0около 400 лева с емулаторапри познат в Бургас

Коментар

Мерси за информацията!
          Fiat Bravo 1,4 12VSX

Коментар

Kак 12 Тва е супер много аз извън града давам 5 и малко в града не повече от 7/8. А трябва термостат да сменям и т.н.

Коментар

bscsystem написа:
              Kак 12 Тва е супер много аз извън града давам 5 и малко в града не повече от 7/8. А трябва термостат да сменям и т.н.
              в София 7-8 ?

Коментар

bscsystem написа:
                Ами може да ти дам дизела да го пробваш - може да го свалиш на около 4 някъде тогава. Иначе една проста сметка - аз вися средно за около 100км. за мойта посока в която работя, около 4 часа.Обърнато в литри при бензина прави около 5 литра. Останалите 2 литра, които ти остават са за тези 100км.Добър разход 2л/100км. При положение, че тези 100км. не ги караш постоянно а спираш около 400 пъти (примерно).Ето един малък пример от моя страна
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Съжалявам за може би тъпия въпрос, но разхода зависи ли от термостата?
                  Fiat Bravo 1,4 12VSX

Коментар

Svetlio написа:
                    Ами зависи от термостата.Колеги с развален термостат, като са го оправили е имало и 2л/100км разлика.Твоя термостат какво прави - какви са му забележките.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Svetlio написа:
                      Зависи и то много! Когато термостата е развален двигателя работи на по-ниска работна температура от нормалната (особено пък зимата), а това води до повишен разход на гориво (особено зимата ).
                      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Svetlio написа:
                        написах ти още в първия си отговор :D зависи както казаха колегите

Коментар

sev написа:
                          bscsystem написа:
                          в София 7-8 ?
                          10лв./80км . От които между 40/55 са извънградско. Е толкова ми харчи бавната кола

Коментар

bscsystem написа:
                            10лв./80км . От които между 40/55 са извънградско. Е толкова ми харчи бавната кола
                            комбиниран разход не се броиговорим за чисто градско

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                              Svetlio написа:
                              Зависи и то много! Когато термостата е развален двигателя работи на по-ниска работна температура от нормалната (особено пък зимата), а това води до повишен разход на гориво (особено зимата ).
                              Това е, когато термостата не ти затваря. Ако не ти отваря ще грее много. А всъщност на уреда къде е нормалната работна температура за Бравото? При мен в общия случай държи 2-3 чертички под средата. Като стигне до средата, това става само в задръствания, и включва перката. Градско ми дава 13-14, че понякога и повече на бензин. Извънградско 7-8, но с климатик и натоварена. Сега се замислих, дали да не си погледна и аз термостата.

Коментар

Working...
                              X