Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на първа кола

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Избор на първа кола

Приятелка ще си взема първа кола и ни трябват малко мнения.Колата трябва да е с 4 врати и да е дизел, това са изискванията.От към модели - Опел Астра Н (с фиатския мотор 120), Тойота Корола 2003-4-5 Д4Д 90 коня, Пежо 307(старата или новата маска) 1.6 или 2.0 ХДИ 90 коня или Гранде Пунто с 1.3 мултиджет или 1.9 Мджет (1.3 сякаш е за предпочитане заради малкия данък и по-ниският разход).Максималния бюджет е около 7 хиляди лева.Пунтото е в долния клас на изредените коли, но от прочетеното двигателя не е зле и окачването е евтино, като цяло и харесва като визия, но по-зле ли ще като качество на интериора и возия от другите ? Ясно ми е че ако не е поддържана колата, която и да е ще е дупка за пари, но трябва да ограничим възможностите.Не съм много компетентен по марки, модели идефекти защото и аз съм шофьор от 1 година.Приемат се и предложения за други марки и модели
    Fiat Stilo 1.9 JTD

Имам приятел с Астра H с 1.7 мотора... при положение, че с двигателя е нямал никакъв проблем, всеки месец е в бокса, направо я е намразил отвсякъде и сега търси друга кола. То не бяха управления на турбото (няколко пъти), моторчето на чистачките (няколко пъти), вентилатора в купето, резистора за вентилатора, 2 пъти алтернатор, таблото - дискотека... изобщо не е скучно с тая кола.
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Гранде пунтото, но за подобни пари може да вземеш Ц-класа около 2001-2002 cdi .

Коментар

И аз съм за "Ц" класа на Автомобила-Мерцедес.
        LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
        ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Абе за първа кола бих препоръчал някое Пунто за 2 бона. Да се научи да кара, да знае какво иска и тогава да харчи 7бона за кола. Не се напъвайте веднага, това бих казал. Да не се окаже след месец че не иска да кара по принцип. Защото историята е видяла доста подобни случаи.
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

От изброените в първия пост не виждам причина да се вземе под внимание друго освен Пунто-то. Френска не, еле па Пежо Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Опел ме изкушаваха когато си търсех кола единствено с това, че имат най-здравото и сравнително евтино окачване, но от това което съм изчел и видял при познати, всичко друго им наистина е нек’ъв ужас, включително и прословутия 1.7 Исузу дизел. Тойота според мен е със скъпа поддръжка спрямо другите изброени и не е практичен избор. А Мерцедес-ът пък откъде го измислихте?! Моето предложение е ( с малко напън за бюджета) Браво 2, което е класи над изброените. А ако дизелът не е задължително условие, за тия пари се взима Хонда Сивик VII 1.6
            Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
            ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

И това го има, но тя се беше хвърлила една мазда 6 да гледа седан 2003 година, като я видях и ми стана лошо.Хубави са и маздите, но не е колата за нея. Инъче колата ако не я кара тя ще я кара майка й.Колата ще се ползва често на магистрала Шумен-Варна и съответно градско в двата града.Идеята беше да е по-нова година кола на по-малко километри, нещо икономично с малък данък и лека поддръжка.Тези Ц-класи въобще не ги бях заглеждал.Като цяло сигурно са надеждни, но ако почне да се чупи цифромания ли е ? Все пак е мерцедес и затова питам. Но като цяло аз от моето Стило съм доволен, само 1 свещ за година и 3-4 месеца и 16 000 пробег, но Стило 4 врати не й допада.
              Fiat Stilo 1.9 JTD

Коментар

Е то малко са хората, дето им допада стило 4 врати... то все едно с резачка талпа са оформяли.По-добре едно пунто мк3.

Коментар

Имам впечатления от изброените коли. Астра карах от магазина до към 100-тина хиляди. Общо взето без проблеми - 2 пъти сменен компресор на климатика, нещо дребно електрическо имаше не помня какво и леко дърпаше масълце. Това точно 1,7 Исузото. Изключително здраво окачване, не мръдна грам и не чух проскърцване. Много тъпа кола от към усещане, отвратителни седалки( все едно си в чакалня на гарата), грозничка и дървена вътре. Като цяло не е моята кола. Последните 2 години карам Аурис 1,6 бенз(което е следващо поколение Корола хечбек) и не е зле. В момента е на 110000 км. Доста нещица съм сменил, но е много по-кола от Астрата, като усещане. Кара се доста по-леко, поради ел. усилвателя на волана и е по-маневрена. Окачването не е цвете, но става. Королата ще е по-дървеничка и вътрешно и вън, но като цяло ще е подобна. Пежото няма да го коментирам, защото нямам преки впечатления, само няколко пъти съм карал и не съм доволен. Кофти материали и вътре е като Жигули гадно, даже и така мирише :D Имах Пунто 2, 1,9 JTD и съм много доволен от тази кола. Жена ми още говори с умиление за нея. Доста по-широка от колкото изглежда, много лесна за управление, евтина поддръжка. Гранде Пунтото е и доста красиво.
                  Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
                  Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
                  Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
                  BMW X3 3.0D Aut

Коментар

Незнам защо всеки се изказва лошо за 307. Аз определено ще дам положителен коментар за нея и в частност 1,6 90коня дизела. Сравнително пъргав и икономичен. За управление, според мен доста приятен автомобил. Карах такова на дълго (около 200км) и останах доста приятно изненадан. За здравина на окачване и цени за ремонт - нищо не мога да кажа. Само да вметна, че въпросната кола, която карах за една година е изминала 80 000км и само консумативи са и сменяни.
                    ФИАТ- Пътят е само формалност
                    ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                    -----------------------------------------------------
                    FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Очудващо и аз не знам защо е този негативизъм към пежото.При избора на моята първа бях свел избора до стило и 307, което ми препоръча познат джамбазин.Каза че здраво и двигателя ( този 90 коня) е читав.Като цяло от материалите в купетата няма какво да се очаква всичките изредени модели са от ниския - среден клас на всяка марка.Пунтото четох за него, но като цяло оскъдна информация открих само проблеми със сити-то на волана.Нещо по-подробно да знаете за някакви хронични проблеми, които трябва да се търсят ?
                      Fiat Stilo 1.9 JTD

Коментар

Масовите проблеми с релетата на електроусилвателя при Пунто за са първите МК2 до към средата на 2003.В следващите версии инцидентно може да се обади датчика за положението на волана, но колкото е по-нова колата, толкова повече са изчистени нещата.
                        "Без сърца, сме просто машини"
                        Toyota Prius 1.5 Hybrid
                        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Какво ще кажете за този екземпляр от пръв поглед, май ще ходи да се гледа http://www.cars.bg/c1189711
                          Fiat Stilo 1.9 JTD

Коментар

changename написа:
                            Какво ще кажете за този екземпляр от пръв поглед, май ще ходи да се гледа http://www.cars.bg/c1189711
                            Като за снимка изглежда добре,има леко разминаване на предна броня, мини за 10 лв. през стенд да проверят геометрията, че има случаи едното колело да е по-назад от другото.Повече - на ЛС и без да споделяш много много
                            jordan85 написа:
                            Ако искаш безпроблемна кола заложи на тойотата само че фейса,с другите ще си намериш приятели по форумите
                            Втора (трета че и четвърта пета) употреба автомобил се избира по състояние, а не по марка/модел.

Коментар

Ако искаш безпроблемна кола заложи на тойотата само че фейса,с другите ще си намериш приятели по форумите
                              Peugeot 307 2.0i ГИ
                              ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

Working...
                              X